بانک مرکزی شرایط بازشدن درگاههای پرداخت برای صرافیهای رمزارزی را اعلام کرد
بانک مرکزی شرایط بازشدن درگاههای پرداخت برای کارگزاریهای رمزارزی یا صرافیهای رمزارزرا اعلام کرد. به…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۲۲ اسفند ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
مدیرعامل ایرانسل مصوبه مجلس درخصوص افزایش ۲ درصدی حقالسهم دولت از درآمدهای اپراتورها را مانع توسعه صنعت ICT دانست و اعلام کرد: شورای نگهبان از اپراتورها در این خصوص نظرخواهی کردند که ما نیز تبعات این مصوبه را توضیح دادیم.
به گزارش پیوست، نمایندگان مجلس در جریان بررسی بودجه سال آینده، به پیشنهاد کمیسیون تلفیق رأی مثبت دادند که بر اساس آن حقالسهم دولت از درآمد اپراتورهای مخابراتی ۲ درصد افزایش مییابد. این مصوبه که با مخالفت وزیر ارتباطات روبهرو شده، هماکنون به شورای نگهبان رفته است؛ اما مدیرعامل ایرانسل میگوید در پی نظرخواهی شورای نگهبان از ایرانسل، با تشریح تبعات منفی این مصوبه برای توسعه ارتباطات کشور خواستار تجدید نظر در این مصوبه شدهایم.
سال گذشته نیز نمایندگان مجلس در جریان تصویب بودجه سال ۱۴۰۰ حقالسهم دولت از درآمدهای اپراتورهای مخابراتی را ۱۰ درصد افزایش دادند که با مخالفت دولت وقت و اپراتورها روبهرو شد و در نهایت با نظر شورای نگهبان تغییراتی در آن اعمال شد. بیژن عباسی آرند، مدیرعامل ایرانسل، درباره آن مصوبه گفت: «پارسال که این بند به بودجه اضافه شد، شورای نگهبان از اپراتورها نظرخواهی کرد و ما توضیحات کارشناسی ارایه کردیم، با دوستان مجلس هم صحبت کردیم و در نهایت این افزایش را منوط به قراردادهای جدید برای اپراتورها کردند. ما هم چون قراردادمان را پیش از آغاز ۱۴۰۰ تمدید کردیم عملاً شامل هیچ یک از اپراتورهای همراه نشد؛ اما امسال بدون این قید تصویب شده است.»
او افزود: «نظرات مشورتیمان را به شورای نگهبان و مجلس ارایه کردهایم و گفتهایم که با توجه به قراردادی که شرکتها با دولت دارند، تغییر شرایط قرارداد به صورت یکطرفه، شبهه دارد و امکان شکایت ایجاد میکند.»
عباسی آرند ادامه داد: «دولت هم مخالف است. به نظر میرسد دوستان بر این گمان هستند که اپراتورها به عنوان شرکتهایی که از نظر درآمدی وضعیت مناسبی دارند از محل درآمد آنها میتوان به حوزههای دیگر کمک کرد؛ البته آنها با نیت خیر این تصمیم را اتخاذ کردهاند اما ما به لحاظ کارشناسی معتقدیم که اگر اپراتورها درآمدی دارند، به نفع توسعه کشور و شهروندان است که در زیرساخت خود اپراتور هزینه شود. هرچند در مصوبه امسال آوردهاند که از این محل تا سقف ۲ هزار میلیارد تومان در زیرساخت خود اپراتورها هزینه شود، اما آمده است که این پول به خزانه برود و به اپراتور برگردد که این مدل کار را پیچیده خواهد کرد.»
مدیرعامل ایرانسل با ابراز امیدواری نسبت به توجه کارشناسی شورای نگهبان به این موضوع و همراهی نمایندگان محترم گفت: «این مصوبه فشار مضاعفی را به اپراتورها وارد میکند و به همان نسبت توان اپراتورها برای سرمایهگذاری روی زیرساخت را کم میکند. در جلسهایی که به شورای نگهبان دعوت شده بودیم، سعی کردیم این موضوع را به صورت کارشناسی توضیح دهیم. به نظر ما این طرحها کمکی به صنعت ICT کشور نمیکند و حتی جاهایی مانع توسعه هم میشود.»
در روزهای اخیر مدیرعامل شرکت مخابرات ایران نیز با این مصوبه مخالفت کرده است.
مدیرعامل ایرانسل در گفتوگو با پیوست پیشنهاد داد به جای افزایش حقالسهم دولت، سهم ۲۸.۱ درصدی دولت چند سال کمتر شود تا اپراتورها بتوانند با نظارت دولت این پول را در زیرساختهای ارتباطاتی کشور سرمایهگذاری کنند.
متن کامل گفتوگوی پیوست با مدیرعامل ایرانسل به زودی منتشر میشود.