استفاده از کارتخوان برای مودیان معاف از صدور صورتحساب الکترونیکی الزامی شد
مودیانی که از معافیت مالیاتی صدور صورتحساب الکترونیکی استفاده میکنند باید نسبت به نصب و…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۴ اسفند ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۸ اسفند ۱۴۰۰
وزیر ارتباطات در حاشیه مراسم افتتاح پروژههای شرکت ارتباطات زیرساخت از افزایش حقالسهم دولت از درآمد اپراتورهای همراه انتقاد کرد و آن را منطبق بر چارچوبهای حقوقی ندانست. طبق گفته عیسی زارعپور این تصمیم برای وزارت ارتباطات مشکلات جدی ایجاد خواهد کرد.
به گزارش پیوست، امروز (۴ اسفند ۱۴۰۰)، مراسم رونمایی پروژههای شرکت ارتباطات زیرساخت با حضور وزیر ارتباطات، رئیس سازمان صداوسیما و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت در سالن شهید قندی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد.
امروز مجلس شورای اسلامی تصویب کرد سال آینده حقالسهم دولت از درآمد اپراتورهای تلفن همراه ۲ درصد افزایش یابد. وزیر ارتباطات در واکنش به این اتفاق به خبرنگار پیوست توضیح داد: نظر کارشناسی بر حذف این بند بود. در نامهای که به رئیس مجلس نوشتم و تعاملی که با نمایندگان مجلس انجام دادیم تلاش کردیم این بند حذف شود.
زارعپور ادامه داد: اینطور قاعدهگذاریها صرفاً بر هم زدن فضاست زیرا همه پروانهها به تمدید نمیرسد و مشکلات جدیای برای ما ایجاد خواهد شد. همین تبصره در بودجه ۱۴۰۰ مشکلات زیادی برای سازمان تنظیم مقررات ایجاد کرد اما امیدواریم در ادامه بتوانیم با تعامل تبعات این مصوبه را کم کنیم.
وزیر ارتباطات از تلاشهای این وزارتخانه برای تبدیل نشدن این مصوبه به قانون خبر داد و گفت: این مصوبه منطبق بر چارچوبهای حقوقی نیست. با بخش خصوصی قراردادی به شکل بلندمدت بستهایم و اجازه نداریم خلاف چارچوبی که تعیین شده است اقدامی انجام دهیم. در ادامه مسیر تلاش میکنیم این مصوبه تغییر کند.
وزیر ICT در مورد کندیهای اخیر اینترنت در جمع خبرنگاران بیان کرد: آمارهای جهانی نشان میدهد اتفاق ویژهای نسبت به گذشته نیفتاده. ما همواره به دنبال افزایش کیفیت شبکه هستیم و در مدت وزارت من نیز متناسب با نیاز مردم زیرساختهای ارتباطی کشور در آن بخشی که در اختیار وزارتخانه بوده، تقویت شده است.
او افزود: در مورد پهنای باند حدود ۲۰ درصد به ظرفیت پهنای باند بینالملل اضافه شده و هر چقدر نیاز باشد در تعامل با شورای عالی فضای مجازی به پهنای باند اضافه خواهد شد و نیاز مردم را تامین خواهیم کرد. آنچه باعث اختلال در این چند روز شده توسعه نیافتن شبکه ثابت در ۱۰ سال گذشته است. به سرعت تلاش میکنیم این زیرساختها را ارتقا دهیم. در جلسه هیات دولت گذشته از رئیس سازمان برنامه و بودجه درخواست کردم در قالب قانون بودجه اعتباری در اختیار شرکت مخابرات قرار داده شود تا زیرساختهای شبکه بهویژه در روستاها تقویت شود.
او همچنین از افزایش ۳۰۰ گیگابیتی ظرفیت مخابرات در سه چهار روز گذشته خبر داد و گفت: اثر این اقدام در روزهای آینده مشخص خواهد شد.
زارعپور در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران در ارتباط با عدد دقیق افزایش پهنای باند گفت: لازم نیست این عدد گفته شود و در دولت گذشته نیز آمار شفافی در این باره اعلام نمیشد.
وزیر ارتباطات دولت سیزدهم عنوان کرد: دلیلی ندارد پروژه FTTh افتتاح کنیم و از آن طرف در شبکه محدودیت ایجاد کنیم. دولت به دنبال توسعه در شبکه است. تا وقتی ارتباطات ثابت در لایه دسترسی مشکل داشته باشد مردم سراغ تلفن همراه میروند و این شبکه نیز دچار مشکل میشود. نسخه شفابخش، توسعه ارتباطات ثابت در کشور است.
زارعپور همچنین گفت: به عنوان وزیر ارتباطات در جلسه شورا برنامه یکساله وزارت ارتباطات برای افزایش پهنای باند ارائه دادم اما به دلیل نبودن وقت در آن جلسه دستور داده شد بررسیهای کارشناسی بیشتر در آینده صورت بگیرد. دولت به دنبال ایجاد محدودیت در شبکه نیست.
زارعپور در مورد طرح صیانت نیز گفت: برای رفع مشکلات این طرح با مجلس مشارکت میکنیم اما به هر حال مجلس تصمیمگیر است و باید منتظر بمانیم تا ببینیم چه تصمیمی میگیرد. از روزی که در وزارت ارتباطات مستقر شدم تلاش کردم تا ایرادات طرح برطرف شود اما اعتقاد دارم همچنان اشکالات اساسی وجود دارد. از نمایندگان مجلس تقاضا میکنم در بررسی طرح حتماً به نظرات کارشناسی توجه کنند تا قاعدهگذاری خوبی در این حوزه بعد از ۱۲، ۱۳ سال انجام و نگرانیهای مردم و کسبوکارها برطرف شود.
او همچنین افزود: امیدواریم در بررسی جزئیات طرح، تغییرات مد نظر ما اتفاق بیفتد وگرنه موضع وزارت ارتباطات متفاوت خواهد شد و با بخشهایی که احساس میکنیم مشکل دارد مخالفت خواهیم کرد. ابتدا مجلس باید تکلیف خود را مشخص کند. در همین ۲۴ ساعت چند بار خبر تصویب و لغو شنیده شد. به هر حال تلاش میکنیم در فرایند قانونگذاری مشارکت کنیم.
زارعپور از تشکیل کمیسیون جدیدی در دولت برای بررسی لوایج پنجگانه نیز خبر داد.