skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

شورای نگهبان افزایش حق السهم اپراتورها پس از پایان مدت قراردادشان را تایید کرد

بهناز توحیدی نویسنده میهمان

۲۶ اسفند ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

شورای نگهبان افزایش حق‌السهم اپراتورها به میزان ۱۰ درصد پس از پایان مدت قراردادشان را تایید کرد.

به گزارش پیوست؛پیشتر شورای نگهبان، با افزایش حق‌السهم اپراتورها به میزان ۱۰ درصد موافقت نکرده بود و این مصوبه مجلس را برای رفع ابهام به مجلس بازگرداند. حال شورای نگهبان با تغییرات اعمال شده از سوی مجلس موافقت کرده است و آن را تایید کرد. طبق قانون بودجه سال ۱۴۰۰  حق‌الامتیاز و حق‌السهم دولت از اپراتورهای ارائه‌دهنده خدمات مخابراتی پس از پایان قرارداد فعلی آنها به میزان ۱۰درصد افزایش یافته و به حساب درآمد عمومی ردیف ۱۳۰۴۰۴ تا سقف مبلغ یکصد و بیست و نه هزار و سیصد میلیارد ریال نزد خزانه‌داری کل کشور واریز می‌شود.

عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان اعلام کرد که شورای نگهبان در دو نوبت جلسه فوق العاده ایرادات لایحه بودجه ۱۴۰۰ را بررسی کرد. به گفته کدخدایی ۱۰ تا ۱۱ مورد از ایرادها همچنان باقی است و بودجه شب گذشته برای رفع این ایرادها به مجلس ارسال شد.

نمایندگان مجلس هم در صحن علنی امروز (۲۶ اسفندماه) برای بار دوم گزارش کمیسیون تلفیق مجلس درخصوص اصلاح لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ را جهت تامین نظر شورای نگهبان مورد بررسی قرار دادند. در ایرادهای گرفته شده از شورای نگهبان در دور دوم، بند (ی) تبصره ۶ مربوط به افزایش ۱۰ درصدی حق السهم دولت از درآمد اپراتورها وجود نداشت و به این معناست که شورای نگهبان با اصلاحیه مجلس موافقت کرده است.

بر این اساس، منابع درآمدی حاصل از این افزایش از هر اپراتور تا سقف ۲۰ هزار میلیارد ریال با نظارت مرکز ملی فضای مجازی صرف توسعه زیرساخت همان اپراتور در بستر شبکه ملی اطلاعات می‌شود و اپراتورهای ارائه‌دهنده خدمات اجازه افزایش تعرفه اینترنتی مصرفی را در سال ۱۴۰۰ ندارند.

از سوی دیگر منابع حاصل از حق‌السهم دولت از اپراتورها و شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات اینترنت مازاد بر ۶۹ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال در ردیف ۱۳۰۴۰۴ صرف  «توسعه زیرساخت ۵ میلیون پورت اینترنت ثابت پرسرعت توسط شرکت مخابرات ایران که امکان ارائه خدمات صوت و تصویری پیشرفته را داشته باشد.» و «حمایت از تولید محتوا در فضای مجازی» می‌شود.

هر چند این مصوبه با انتقادهای بسیاری روبه‌رو بود و وزیر ارتباطات و معاونان او هشداد داده بودند که با این افزایش حق‌السهم، اینترنت در سال آینده گران خواهد شد و اپراتورها اگر دست به افزایش تعرفه هم نزنند، توسعه ICT در کشور متوقف خواهد شد، اما در نهایت به تصویب رسید.

همچنین این منابع  باید در پروژه‌ها و طرح‌های مرتبط با فضای مجازی تحت نظارت و راهبرد مرکز ملی و در راستای مصوبات شورای‌عالی فضای مجازی به خصوص «طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات مصوب شهریور ۱۳۹۹ اولویت بومی‌سازی تجهیزات و خدمات امنیت و تولید محتوا و سالم‌سازی، ذخیره‌سازی و پردازش کلان داده‌ها و حمایت از توسعه هوشمندسازی در قوای سه‌گانه و نیروی انتظامی و ایجاد یک زیرساخت مرجع ملی به‌نحوی که امکان نظارت برخط و قابل اتکای سهم ترافیک داخلی در کل مصرف اینترنت کشور باشد، هزینه شود. براساس این مصوبه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلف است اقدامات مشخص‌شده در طرح سند کلان شبکه ملی اطلاعات در افق ۱۴۰۰ را محقق کند.

مسؤولیت صدور مجوز و تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر و نظارت بر آن هم بر عهده سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیرفضای مجازی(ساترا) سازمان صدا و سیما است و سازمان صداو سیما موظف است در راستای حفظ ارزش های ایرانی – اسلامی و نظام خانواده بر تمام مراحل تولید آثار حرفه‌ای در فضای مجازی نظارت کند و ضمن ارتقای کیفی تولیدات از اثرات سوء آن در جامعه جلوگیری به عمل آورد.

وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین مکلف شد به نحوی سیاستگذاری کند که توسعه اقتصاد دیجیتال بر بستر شبکه ملی اطلاعات دارای مزیت‌های مالی و اقتصادی قابل توجه نسبت به توسعه آن در خارج از شبکه ملی اطلاعات باشد. اپراتورهای ارائه‌دهنده خدمات اجازه افزایش تعرفه اینترنتی مصرفی را در سال ۱۴۰۰ ندارند.

http://pvst.ir/9qp
بهناز توحیدینویسنده میهمان

    سال ۸۷ به امید تغییرات بسیار در جامعه‌ام رشته علوم ارتباطات شاخه روزنامه‌نگاری را برگزیدم. به صورت پراکنده در همشهری و مجله فرهنگ وسینما می‌نوشتم. اما همواره فکر و ذکر منِ تازه‌کار پیرامون مسائل اجتماعی و سیاسی می‌گذشت. تا اینکه سال ۹۵ وارد پیوست شدم و به واسطه پیوست پا به دنیای بیکران فناوری گذاشتم و عاشقش شدم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو