skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

ورود اولین مجموعه استارت‌آپی به بورس در چه مرحله‌ای است: آیا تپسی تا سه ماه دیگر عرضه اولیه خواهد شد؟

الهه صالحی الهه صالحی نویسنده میهمان

۲۳ بهمن ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۷ اسفند ۱۴۰۰

تپسی

حدود سه ماه از موعد مقرر تپسی برای عرضه اولیه باقی ‌مانده است و این مجموعه می‌گوید هرچند مراحل این اقدام برای تپسی به عنوان اولین استارت‌آپ پذیرفته‌شده در بورس، بوروکراتیک، زمان‌بر و پیچیده است، اما ورود آنها به بازار سرمایه قطعی خواهد بود.

به گزارش پیوست، اوایل آذر عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، از ورود تپسی به عنوان اولین شرکت دانش‌بنیان به بورس خبر داد و چند روز پس از آن نیز نماد تپسی به عنوان دویست و هفتادمین نماد معاملاتی و صد و شصت‌ و چهارمین شرکت در فهرست شرکت‌های فرابورس درج شد.

حال حدود سه ماه از درج نماد تپسی بر تابلوی فرابورس می‌گذرد و بر اساس قوانین و مقررات این حوزه شرکت‌ها ۶ ماه فرصت دارند تا پس از درج نمادشان در تابلو، عرضه اولیه را انجام بدهند؛ فرصتی که تپسی نیمی از آن را گذرانده است.

میلاد منشی‌پور، بنیان‌گذار و مدیرعامل تپسی، در گفت‌وگو با پیوست با ابراز امیدواری از انجام عرضه اولیه در موعد مقرر، با تاکید بر اینکه نماد این شرکت در فرابورس ثبت شده است گفت، در شرایط فعلی تپسی یک شرکت تحت نظارت بورس محسوب می‌شود اما هنوز عرضه اولیه انجام نشده است.

او ادامه داد: زمان را نمی‌توان به طور دقیق اعلام کرد چراکه مراحلی وجود دارد که برای اولین بار است از سوی استارت‌آپ‌ها پیاده‌سازی می‌شود و هیچ‌کس هم نمی‌داند چطور باید آنها را انجام داد یا پیاده‌سازی کرد.

به گفته مدیرعامل تپسی، پروسه‌های پیش روی این مجموعه برای عرضه‌ اولیه پروسه‌های بوروکراتیک است. مدیرعامل تپسی در این باره توضیح داد: به عنوان مثال ما باید استعلامی بیاوریم مبنی بر اینکه دانش فنی نرم‌افزار خودمان را داریم اما مشکل اینجاست که کسی نمی‌داند کجا و چطور این کار باید انجام شود.

منشی‌پور تاکید کرد: ما در حال گذارندن این مراحل هستیم که هرچند تا حد خوبی پیش‌ رفته اما زمان‌بر و اذیت‌کننده است؛ با این‌ حال ما بر این باور هستیم که حتماً انجام خواهد شد.

رشد، ویژگی مهم استارت‌آپ‌ها

چند روز بعد از اعلام خبر ورود تپسی به بورس، این مجموعه امیدنامه خود را منتشر کرد. اعداد مالی این امیدنامه نشان می‌داد درآمد عملیاتی این تاکسی اینترنتی در سال گذشته به بیش از ۱۷۴ میلیارد رسیده بوده که این رقم کمتر از ۱۸۱ میلیارد تومان درآمد عملیاتی این شرکت در سال ۱۳۹۸ بود. این امیدنامه سود خالص این مجموعه را در سال گذشته ۴.۷ میلیارد اعلام کرده است. با این‌ حال تپسی پیش‌بینی کرده که در پایان سال ۱۴۰۴ حدود ۱۷۰۰ میلیارد تومان سود خواهد داشت.

با این همه به نظر می‌رسد سود خالص سالانه تپسی نسبت به سود کسب‌وکارهای بزرگ حاضر در بورس کمتر است و حال این سوال پیش می‌آید که آیا تپسی با این ارقام می‌تواند برای بازار بورس جذاب باشد؟

منشی‌پور در این‌ باره نظر متفاوتی داشت. او گفت: این بهترین ارقامی است که تپسی در دو سال گذشته به آن رسیده است و از سوی دیگر ویژگی مهم شرکت‌های استارت‌آپی، رشد است؛ ویژگی‌ای که می‌تواند به بورس کمک کند.

میلاد منشی پور
میلاد منشی‌پور مدیرعامل تپسی مسیر ورود به بورس را بسیار طولانی و سخت می‌داند اما معتقد است در نهایت سهام‌شان عرضه خواهد شد.

منشی‌پور در این باره توضیح داد: در حال حاضر مسیر بازارهای مالی به این سمت است و بازار چاره‌ای جز درک آن ندارد؛ چیزی که امروز در بازار به هیچ‌ عنوان نداریم، دارایی‌هایی است که واقعاً رشد کنند، چراکه اغلب رشدهایی که در بازار بورس صورت می‌گیرد انتزاعی و دلاری است.

او ادامه داد: سهام شرکت‌هایی که الآن در بازار بورس رشد واقعی و عملیاتی دارند بسیار محدود است؛ اما موضوع شرکت‌های استار‌ت‌آپی رشد است. دلیل اینکه این شرکت‌ها سود پایینی دارند یا ضررده هستند هم همین است. پس این طبیعی است و اتفاقاً بازار بورس ما نیاز دارد که در آن تنوع ایجاد شده و صنعتی جدید وارد این حوزه شود.

دو کمک مهم بورس به استارت‌آپ‌ها

بیش از یک سال از سقوط شاخص بورس در مرداد ۱۳۹۹ می‌گذرد و می‌توان گفت این بازار هنوز مجالی برای سرپا شدن پیدا نکرده است؛ در این بین برخی از مردم بازارهای مالی دیگری را برای سرمایه‌گذاری انتخاب کرده‌اند. بعضی بر این‌ باورند که در شرایطی که چشم مردم از بورس ترسیده، شاید زمان مناسبی برای ورود استارت‌آپ‌ها نباشد.

اما مدیرعامل تپسی در این باره هم نظری متفاوت داشت. او عقیده دارد ورود به بورس برای استارت‌آپ‌ها موضوعی طولانی‌مدت و استراتژیک است و دو مزیت مهم در پی دارد که می‌تواند به رونق این صنعت کمک کند.

به عقیده منشی‌پور، ارزش‌گذاری واقعی و امکان نقدشوندگی سرمایه، مزیت‌های مهم ورود به بورس هستند؛ او در این باره می‌گوید: در حال حاضر ما سرمایه‌گذارانی داریم که در این شرکت‌ها وارد شده‌اند و ۱۵ سال است که نتوانسته‌اند دارایی خود را خارج کنند، ورود در بورس باعث می‌شود سهامداران این شرکت‌ها حس کنند دارایی‌شان نقد شده‌ است.

https://pvst.ir/bv6
الهه صالحی
الهه صالحینویسنده میهمان

    روزنامه نگاری یعنی رشته‌ای که آن را با جان‌ودل انتخاب کردم، برای من از دانشکده عزیز ارتباطات علامه شروع شد و در همان ماه‌های اول به نگارش یادداشت‌های طنز برای «بی‌قانون» رسید؛ با این حال معتقدم که اولین قدم‌های روزنامه‌نگاری را با کارآموزی برای مجله محبوب دوران نوجوانی‌ام، چلچراغ برداشتم و بعد از مدتی به تحریریه خبرآنلاین و سرویس اجتماعی آن پیوستم؛ در این زمان، علاوه بر خبرآنلاین به صورت پروژه‌ای با چندین رسانه در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی همکاری کردم؛ یکی از این رسانه‌ها هفته‌نامه شنبه بود که مرا با جهان جذاب استارت‌آپ‌ها و فناوری آشنا کرد و در ادامه راه من به پیوست رسید.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو