skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

امیدنامه منتشرشده در سایت فرابورس نشان می‌دهد

درآمد عملیاتی تپسی در سال ۹۹ از ۱۷۴ میلیارد تومان گذشت

میثم قاسمی تحریریه

۱۴ آذر ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

اعداد مالی امیدنامه تپسی نشان می‌دهد این تاکسی اینترنتی که اولین استارت‌‌آپ ایرانی در حال عرضه در بورس به شمار می‌رود، سال گذشته بیش از ۱۷۴ میلیارد تومان درآمد عملیاتی داشته که کمتر از درآمد این شرکت در سال ۹۸ است. تپسی این کاهش درآمد را به شیوع کرونا در کشور مربوط دانسته است.

به گزارش پیوست، شرکت پیشگامان فن‌آوری و دانش آرامیس که با برند تپسی شناخته می‌شود، هفتم آذر امسال به عنوان صد و شصت و چهارمین شرکت وارد بازار دوم فرابورس شد. این استارت‌آپ از سال گذشته در تلاش برای عرضه سهام خود بود. امیدنامه این شرکت که به تازگی در سایت فرابورس ایران منتشر شده است نشان می‌دهد تپسی در پنجمین سال فعالیت خود به سوددهی رسیده و طی پنج سال از ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۹ رشد ۱۳۴ درصدی را در فروش تجربه کرده، هرچند سود حاصل نسبت به‌ سود کسب‌وکارهای بزرگ حاضر در بورس، کمتر است.

به سبب حجم شرکت‌های استارت‌آپی و همچنین دارایی‌های نامشهود آنها امیر هامونی، مدیرعامل پیشین فرابورس، تاکید کرده که سهام تپسی به صورت غیرمستقیم عرضه خواهد شد: «این شرکت‌ها نسبت به شرکت‌هایی که تاکنون روی تابلو آمده‌اند ریسک بالاتری دارند؛ به همین دلیل یکی از شرایط ۱۷گانه هیات‌مدیره سازمان بورس این است که در مرحله اول سهام به شکل مستقیم عرضه نشود بلکه به طور غیرمستقیم از طریق سرمایه‌گذاران حرفه‌ای، صندوق‌های سرمایه‌گذاری و نهادهای مالی سهام را عرضه خواهیم کرد.»

درآمد و سود

اطلاعات منتشرشده در امیدنامه تپسی حاکی از آن است که این شرکت در پایان سال مالی ۹۹ بیش از ۱۷۴ میلیارد تومان درآمد عملیاتی داشته است. این در حالی است که درآمد این شرکت در پایان سال مالی ۹۸ بیش از ۱۸۱ میلیارد تومان بوده. در امیدنامه تپسی تاکید شده درآمد این شرکت به دلیل شیوع کرونا در کشور و افت چشمگیر سفرهای درون‌شهری کاهش یافته است.

درآمدهای تپسی بعد از شیوع کرونا کاهش یافته است.

بر اساس آنچه گفته شده، درآمد تپسی از طریق دریافت ۱۵ درصد هزینه سفر به عنوان کمیسیون است که پس از کسر مالیات به ۱۳.۷۶ درصد هزینه سفر می‌رسد.

این شرکت در پایان ۹۹ اندکی بیش از چهار میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان سود خالص داشته و به هر سهم آن ۴۰ ریال سود اختصاص داده است. همین ارقام نشان می‌دهد عرضه سهام این شرکت استارت‌آپی در بازار سرمایه احتمالاً با واکنش چندان مثبت سهامداران روبه‌رو نشود و در گام اول، عرضه غیرمستقیم سهام روشی مطمئن‌تر است. با وجود این، این شرکت پیش‌بینی کرده است در پایان ۱۴۰۴ نزدیک به ۱۷۰۰ میلیارد تومان سود خواهد داشت.

مسافران و رانندگان

امیدنامه کتابچه‌ای است که شرکت‌های در آستانه عرضه سهام برای جلب نظر سهامداران و سرمایه‌گذاران منتشر می‌کنند که در آن علاوه بر آمارهای مالی، وضعیت بازار در آن صنعت به‌خصوص و آینده درآمدی شرکت نیز بررسی شده است.

در امیدنامه تپسی آمده است که این شرکت در ۱۳ استان کشور حضور دارد و مجموع رانندگانی که در پایان ۹۹ با این شرکت همکاری داشته‌اند به حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر رسیده است. همچنین تعداد مسافران تپسی در پایان سال گذشته به حدود ۱۷ میلیون نفر رسیده است.

تهران با سهم ۴۶درصدی بزرگ‌ترین بازار تپسی است و پس از آن استان خراسان رضوی با ۱۹ درصد قرار دارد.

تهران بزرگ‌ترین بازار تاکسی‌های اینترنتی است.

این شرکت هرچند در بهمن ۹۴ تاسیس شده، عملاً کار خود را از سال ۹۵ آغاز کرده و هم‌اکنون ۱۵ سهامدار حقیقی و حقوقی بیش از ۹۱ درصد سهام آن را در اختیار دارند. مهم‌ترین سهامدار حقیقی تپسی میلاد منشی‌پور مدیرعامل این شرکت است.

https://pvst.ir/bdx
میثم قاسمیتحریریه

    سال ۸۱ رشته مهندسی را رها کردم به شوق روزنامه‌نگاری. از همان سال تاکنون، در حوزه‌های مختلفی مانند سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، گردشگری، ورزشی و... در رسانه‌هایی مانند همشهری، حیات‌نو، توسعه، عصر ارتباط و... کار کرده‌ام. از میانه سال ۹۲ و پس از حدود ۳ سال دوری از حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، به پیوست آمدم و دوباره روزنامه‌نگار این رشته شدم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو