استفاده از کارتخوان برای مودیان معاف از صدور صورتحساب الکترونیکی الزامی شد
مودیانی که از معافیت مالیاتی صدور صورتحساب الکترونیکی استفاده میکنند باید نسبت به نصب و…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۷ آذر ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۹ آذر ۱۴۰۰
نماد تپسی به عنوان دویست و هفتادمین نماد معاملاتی و صد و شصت و چهارمین شرکت در بازار دوم در فهرست نرخهای فرابورس درج شد.
به گزارش پیوست، در اطلاعیه درج فرابورس تاریخ پذیرش این شرکت در بورس ۲۹ دی سال گذشته (۱۳۹۹) اعلام شده است و نماد معاملاتی آن نیز تپسی خواهد بود.
تپسی به عنوان اولین استارتآپ ایرانی وارد بورس شده و در گروه رایانه و فعالیتهای وابسته به آن قرار گرفته است. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هفته گذشته اعلام کرده بود که تپسی به عنوان اولین استارتآپ ایرانی در آستانه صدمین روز وزارت او وارد فرابورس خواهد شد و مدیرعامل فرابورس نیز روز گذشته اعلام کرده بود هرچند نماد تپسی این هفته در تابلوی فرابورس درج میشود اما عرضه اولیه سهام این شرکت چند هفته طول خواهد کشید.
با ورود تپسی به فرابورس به نظر میرسد مسیر برای سایر استارتآپهای متقاضی ورود به بورس هموار شود. هماکنون طبق گفته مدیرعامل فرابورس، فیلیمو و کافهبازار دو استارتآپ دیگری هستند که نسبت به سایر استارتآپها برای ورود به بورس آمادگی بیشتری دارند. هرچند طبق گفته او، این دو استارتآپ نیز هنوز وارد مرحله پذیرش نشدهاند. دیجیکالا از دیگر استارتآپهایی است که مدتهاست در حال آماده کردن خود برای ورود به بورس است.
طی دو سال گذشته با همکاری میان سازمان بورس و معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری و دستگاههای حاضر در کارگروه ساماندهی استارتآپها، ضوابط ورود استارتآپها به بازار سرمایه نهایی شده و به تصویب هیاتمدیره سازمان بورس رسیده است.
برای استارتآپها ۱۷ شرط از سوی کارگروه ساماندهی استارتآپها در معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری برای حضور در بورس تعیین شده است؛ به عنوان مثال مسائل سایبری مانند سامانهها و نرمافزارهای آنها باید از سوی کارگروه تایید شود، همچنین این استارتآپها باید درصد عمدهای از سهام خود را نزد هیات پذیرش فرابورس وثیقه بگذارند. با ورودشان به بازار و جلب اعتماد بازار به مرور آزادسازی این وثیقه صورت میگیرد و به مردم فروخته میشود. برای صیانت از دادههای محرمانه کاربران این شرکتها نیز باید از مرکز ملی رقابت تاییدیه دریافت کنند. از طرفی برای مسائل سهامداری خود نیز باید از کارگروه تاییدیه بگیرند.
به نظر میرسد با ورود تپسی به بورس طلسم ورود استارتآپهایی که از سال ۹۷ زمزمههای ورود آنان به بورس به گوش میرسید شکسته شد؛ برای اولین بار چهارم مهر ۹۷ امیر هامونی، مدیرعامل فرابورس، اعلام کرد: «چند شرکت استارتآپی بزرگ تا یک سال آینده وارد بورس خواهند شد.» حال پس از گذشت سه سال اولین شرکت موفق شده وارد فرابورس شود.