حمایت از پیامرسانهای داخلی تا کجا ادامه خواهد یافت؟
حمایت از پیامرسانهای داخلی سالهاست در سیاستهای دولت قرار دارد و به صورتهای مختلف از…
۲۴ شهریور ۱۴۰۳
۲۳ شهریور ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۷ آبان ۱۴۰۰
شورای عالی فضای مجازی در اولین نشست خود از زمان آغاز به کار دولت سیزدهم، در خصوص حضور تولیدکنندگان محتوا در پلتفرم آموزش مجازی «شاد» تصمیمگیری خواهد کرد. در صورت موافقت اعضای شورای عالی فضای مجازی، در جلسهای که امروز ۲۳ شهریور برگزار خواهد شد، شرکتهای خصوصی نیز میتوانند محتوای تولیدی خود را روی پلتفرم شاد قرار دهند.
به گزارش پیوست، علیرضا کاظمی، سرپرست وزارت آموزش و پرورش امروز (۲۳ شهریور) در بازدید از همراه اول با جزییات کار پلتفرم آموزش مجازی شاد آشنا شد. او در جریان این بازدید خود اعلام کرد که اولین جلسه شورای عالی فضای مجازی در دوران دولت سیزدهم برگزار خواهد شد و اولین دستور آن نیز بررسی حضور تولیدکنندگان محتوا در شاد است.
کاظمی گفت: «در صورت تصویب شورای عالی فضای مجازی، شرکتهای خصوصی میتوانند محتوای تولید شده خود اگر مطابق با سیاستهای وزارت آموزش پرورش باشد را در پلتفرم شاد منتشر کنند.»
انحصاری بودن شاد یکی از موضوعاتی بود که سال گذشته وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نسبت به آن انتقاد کرد و عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت سیزدهم نیز در دیداری که با سرپرسی وزارت آموزش و پرورش داشت به این موضوع اشاره کرد؛ با این وجود، اکنون کاظمی از این موضوع دفاع کرده و در پاسخ به پرسش پیوست گفت: «فضای تعلیم و تربیت یک فضای حاکمیتی و انحصاری است. فضای واقعی مدرسه یک فضای انحصاری است که هرکسی نمیتواند در آن وارد شود. قرار هم نیست یک فضای باز رقابتی باشد که هرکسی برود در مدرسه و کار تبلیغاتی و آموزشی انجام دهد. تعلیم و تربیت آنقدر پیچیده است که حاکمیت این نگاه را داشته.»
او افزود: «فضای مجازی هیچ تفاوتی با فضای واقعی ندارد و قطعا هر ورودی که حاکمیت آموزش و پرورش را زیر سئوال ببرد، هر برداشتی که میخواهید داشته باشید، ممنوع است.»
سرپرست وزارت آموزش و پرورش گفت: «محتوایی که امروز تولید میشود، یک سازمان مستقل به نام سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی دارد و آن را یک معلم و در ساختار مدرسه ارائه میدهد. این به فضای مجازی منتقل شده است؛ اما همانطور که در فضای واقعی این امکان فراهم شده که از ظرفیتهای علمی معلمان در عرصههای مختلف با فرآیندهایی که پیشبینی شده استفاده شود، این را در فضای مجازی نیز اگر شورای عالی فضای مجازی تصویب کند، میتوانند ارائه دهند.»
او با تاکید بر انحصاری بودن پلتفرم آموزش مجازی گفت: «هم ابزار مهم است و هم محتوا. اینکه معلمی محتوای مورد تایید را ارائه میدهد، رفتار و گفتار این معلم نیز مهم است. قطعا اگر ابزاری تولید شود که به این فضا آسیب بزند، مورد تایید ما نیست. این فضا نیاز به رگولاتوری دارد که آموزش و پرورش با کمک بخشهای فنی باید این کار را انجام بدهد.»
کاظمی همچنین درباره هزینه استفاده از شاد گفت: «سال گذشته استفاده از شاد رایگان بود و امسال نیز هرچند وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تحت فشار قرار داشت و مطالبات همراه اول بابت ارائه سرویس، پرداخت نشده است؛ اما با دستور وزیر ارتباطات، استفاده از شاد همچنان رایگان خواهد بود.»
مهدی اخوان بهابادی، مدیرعامل همراه اول نیز در جریان این بازدید اعلام کرد استفاده از شاد برای مشترکان همراه اول رایگان است و تمهیدات لازم برای ارائه سیمکارت به آن دسته از خانوادههایی که مشترک همراه اول نیستند نیز اندیشیده شده است.
اگر وزارت آموزش و پرورش بخواهد همراه اول میتواند در مدت چند هفته، موتور جستوجویی متناسب با نیازهای دانشآموزان و براساس سیاستهای وزارت آموزش و پرورش، روی شاد تعریف کند
مهدی اخوان بهابادی، مدیرعامل همراه اول
او همچنین با اشاره به جلسه امروز شورای عالی فضای مجازی گفت: «در صورت تصویب حضور شرکتهای خصوصی در شاد، فراخوانی در این زمینه زده خواهد شد تا تولیدکنندگان محتوا در شاد حضور داشته باشند.»
اخوان همچنین با ارائه آمارهایی از تعداد کاربران در شبکه همراه اول اعلام کرد حدود ۶۵ درصد مشترکان این اپراتور به گوشیهایی با قابلیت پشتیبانی 4G دسترسی دارند و در مقابل بیش از ۲۳ درصد نیز تنها به گوشیهای 2G دسترسی دارند که امکان استفاده از اینترنت را ندارند. او پراکندگی دسترسی به انواع فناوریها در کشور را نشان داد و گفت: «همین موضوع در ثبتنام در شاد نیز دیده میشود. یعنی استان سیستان و بلوچستان که حدود ۴۵ درصد مردم گوشیهای 4G ندارند، کمترین ثبت نام در شاد را انجام دادهاند.»
اخوان همچنین با معرفی اپلیکیشن ذرهبین به سرپرست وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد اگر این وزارتخانه بخواهد همراه اول آماده است در مدت چند هفته، موتور جستوجویی متناسب با نیازهای دانشآموزان و براساس سیاستهای وزارت آموزش و پرورش، روی شاد تعریف کند.
در این دیدار همچنین محمدامین ابطحی مدیرعامل شاد، گزارشی از اقدامات انجام شده برای توسعه این پلتفرم و جدیدترین امکانات آن ارائه کرد.