skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

بررسی چالش‌های تبلیغات دیجیتال در ایران زیر سایه انحصار صداوسیما

چرا درآمدهای بزرگ به بازار تبلیغات آنلاین ایران نمی‌آید؟

فاطمه نظر محمدی عضو تحریریه

۱۷ شهریور ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۷ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۷ آبان ۱۴۰۰

تبلیغات موبایلی هم‌زمان با افزایش ضریب نفوذ اینترنت و فراگیری گوشی‌های هوشمند به عنوان بخشی از تبلیغات آنلاین و دیجیتال توانسته جایگاهی برای خود بیابد. هرچند هنوز نیز بسیاری همچنان به تبلیغات سنتی معتقدند و به تاثیر تبلیغات آنلاین و دیجیتال باور ندارند اما گزارش‌های منتشر شده از سوی پلتفرم‌ها وآژانس‌های تبلیغاتی نشان می‌دهد با وجود افزایش سهم تبلیغات آنلاین همچنان درآمدهای بزرگ بازار تبلیغات در بخش آفلاین در حال گردش است، بخشی که توسط کسب‌وکارهای آفلاین و ارتباطشان با صداوسیما رقم می‌خورد. متن کامل گزارش هفتمین گفت‌وگوی آزاد پیوست با موضوع بررسی بازار تبلیغات موبایل در ایران را به همراه فایل صوتی کلاب پیوست را در زیر بخوانید و بشنوید:

به گزارش پیوست،در هفتمین کلاب‌هاوس پیوست مدیران پلتفرم تپسل و مدیااد ضمن پاسخ به سوال‌هایی درباره گزارش عملکرد این دو پلفترم تبلیغات آنلاین و موبایلی از چالش‌های تبلیغات دیجیتال در ایران صحبت کردند، از رقابت و همکاری با کسب و کارهای بزرگ دیجیتال در بازار تبلیغات گفتند و به دلایل تمایل تبلیغات برندهای بزرگ فضای آفلاین در صداوسیما پرداختند.

سرانجام ناخوش بازار زودبازده تبلیغات

نشست بررسی بازار تبلیغات موبایلی در ایران با طرح این سوال مطرح شد که تپسل یک آژانس تبلیغاتی است یا یک پلتفرم تبلیغات دیجیتال و در اصل تپسل در کجای این بازار قرار گرفته است آغاز شد. سبحان فروغی به عنوان مدیرعامل تپسل با رد حضور تک بعدی در بازار، گفت: «ما یک پلتفرم هستیم که آژانس تبلیغاتی نیز داریم و البته ملزم هم نیستیم که آژانس‌مان با خودمان کار کند و ملزم هم نیستیم که فقط با آژانس خودمان کار کنیم. فکر می‌کنم با این نوع نگاه آژانس‌ها نگرانی‌ای برای این‌که با ما کار کنند، نداشته باشند و ما هم لزوما همیشه بهترین جواب را به آژانس خودمان نمی‌دهیم.»

سبحان فروغی
سبحان فروغی، مدیرعامل تپسل

در شرایطی مدیرعامل تپسل مدیریت یک آژانس تبلیغاتی را در تضاد با فعالیت در زمینه پلتفرم تبلیغات دیجیتال ندانست که در شرایط فعلی بسیاری از پلتفرم‌های بزرگ نیز به فکر ایجاد بازوی تبلیغاتی آنلاین برای خود هستند،

از همین رو مدیرعامل تپسل در پاسخ به این سوال و چالش که با عدم تمایل پلتفرم‌ها آنلاین و اپلیکیش‌های بزرگ برای ایجاد امکان انتشار تبلیغ برای پلتفرم‌های تبلیغات آنلاین مثل تپسل چه راهکاری دارند؟ گفت: «این مسیر و این نگاه اپلیکیشن‌های بزرگ در این چند سال عوض شده و جریان درآمدی از تبلیغات دیجیتال را به عنوان یکی از بخش‌های درآمدی شرکت‌شان در نظر بگیرند. اگر کسب و کار پلتفرمی باشد، خیلی خوش تعریف‌تر است.»

محمد جلالیان، مدیر پلتفرم‌های تبلیغاتی تپسل و مدیااد

محمد جلالیان نیز با اشاره به تفکیک دو مفهوم اد نتورک و اد تک بیان کرد: «وقتی درباره اد نتورک صحبت می‌کنیم یک طرف آن رسانه‌هایی قرار می‌گیرند که اساسا شاید خودشان برای فضای تبلیغاتی مشتری نداشته باشند و بیزنس مدل آن رسانه بر تبلیغات است. وقتی بیزنس مدل مبتنی بر تبلیغات آنلاین است و خودش هم تمرکزی بر مشتری ندارد، پس به سمت اد نتورک‌ها می‌آید و از ظرفیت پلتفرم و سیستم فروش آنها استفاده می‌کند.»

او در ادامه توضیحات خود به خلق ارزش در زمینه اد تک توسط پلتفرم‌های تبلیغاتی اشاره کرد و از لزوم گرایش اپلیکیشن‌های بزرگ به سمت آن‌ها گفت.

در ادامه این بحث فروغی بازار تبلیغات را یک بازار به شدت زودبازده دانست که در ابتدا باعث می‌شود همه بخواهند خودشان کار تبلیغاتی کنند، اما به گفته او ادامه این ماجرا اما به همین اندازه خوش نیست.

اتفاق خاصی در صنعت بازی نیفتاده است

در ادامه این نشست به چگونگی محاسبه رقم بیش از پنج میلیارد نمایش تبلیغ ماهانه در گزارش تپسل اشاره شد که جلالیان، مدیر پلتفرم تپسل در این باره گفت: «این  تعداد نمایش تبلیغی است که سیستم تپسل در نتورک خود انجام می‌دهد، ممکن است یک کاربر که به اپلیکیشنی سر می‌زند، اینگیجمنتش با آن اپ طولانی مدت باشد و در نتیجه بیشتر از یک تبلیغ ببینید. مجموعه تبلیغ‌های به نمایش درآمده را محاسبه می‌کنیم. ممکن است در یک بازدید چندین تبلیغ به نمایش درآمده باشد.»

حمید قنبری
حمید قنبری، معاون بازاریابی و فروش تپسل

یکی از نکات برجسته در گزارش تپسل میزان افزایش تبلیغات در برنامه‌های کاربردی در مقایسه با بازی‌ها بود این در حالی است که میزان کلیک روی تبلیغات در بازی‌ها بیشتر است، مدیرعامل تپسل در این خصوص گفت: «وقتی که تپسل فعالیت خود را آغاز کرد تمرکزش روی بازی بود چرا که هنوز برنامه‌های کاربردی ایرانی رشد یافته نبودند اما به تدریج برنامه‌های کاربردی ایرانی رشد یافتند و در مقابل طی ۲ سال اخیر بازی‌ها از یک رکود برخوردار بودند از همین رو می‌توان گفت که چرا تبلیغات بیشتر به سمت برنامه‌های کاربردی حرکت کرده است.»

این در حالی بود که حمید قنبری میزان کلیک بیشتر روی تبلیغات بازی‌ها را با این‌که اصلا اغلب بازی‌ها راهی جز تبلیغات برای کسب درآمد ندارند توضیح داد و گفت تبلیغات بر اساس سیستم هوش مصنوعی روی همه پلتفرم‌ها پخش می‌شود و آن‌ها توصیه خاصی دراین‌باره (بازی و غیربازی) به مشتریان‌شان نمی‌کنند.

ادامه بحث به ارائه توضیحاتی در خصوص عدم استفاده از سیستم عامل آی او اس در بازار تبلیغات و شیوه داده‌کاوی تپسل برای ارائه تبلیغات با تحلیل رفتار مشتریان گذشت که دلیل آن را محدودیت‌ها تحریم‌های اپل برای این موضوع دانستند

همچنین سبحان فروغی درباره این‌که زمان استفاده کاربران از اینترنت که به گفته او عامل مهمی در تبلیغات است، در دوران کرونا بیشتر شده توضیح داد.

در ادامه این سوال مطرح شد که چرا تبلیغات دیجیتال به سمت قسمت‌های پردرآمد بازار حرکت نکرده است، سبحانی در این خصوص گفت: «بازی و سرگرمی بخشی از سهم جیب هر فردی است که با کمترین مشکل زودتر از سایر بخش‌ها حذف می‌شود، از سویی دیگر این‌که سرمایه گذاری مناسبی در بخش بازی‌ها اتفاق نیفتاده است و این‌که گیم‌های قابل توجهی نه به وجود آمدند و نه از گیم‌های خارجی به ایران آمدند.»

تاثیر کسب‌وکارهای آفلاین در تبلیغات آنلاین

سبحان فروغی در ادامه این گفت و گو با اشاره به بازار تورمی ایران گفت: «یکی از مشکلات جدی کسب و کارهای خدماتی این است که همگام با تورم رشد نمی‌کنند. علاوه‌بر این سرعت تبدیل تبلیغات آفلاین به دیجیتال آنقدر که ما انتظار داشتم ولو با وجود کرونا سریع نبود. صداوسیما عملا رهبر این بازار است همیشه با ایده های جدیدتر و انحصار خود برندها را به سمت خود نگه می‌دارد و بازار تبلیغات دیجیتال سهم جدی از برندهای بزرگی که آفلاین است، ندارد.»

حاضران در نشست کلاب‌هاوس بررسی تبلیغات موبایلی با توجه به گزارش تپسل

همچنین آرش برهمند در خصوص کلمات جستجو شده در تبلیغات جستجوی بازار پرسید فروغی افزود: « نکته جالب این است که کلماتی که در فضای سوشال ایران ترند می‌شوند حتما سرچ می‌شوند؛ مستقل از این‌که اپلیکیشنی برای آن‌ها وجود داشته باشد یا نه.»

در ادامه چالشی هم در خصوص حضور رقبا در پلتفرم تپسل مطرح شد که ضمن ارائه توضیحاتی، فروغی گفت که این فضا باعث شده اقبال رقبای مجموعه هلدینگ هزاردستان نسبت به این رسانه کم‌تر شود.

لزوم مدرن شدن فضای تبلیغات دیجیتال

در این گفت و گو بحثی هم در خصوص سلبریتی‌ها در بازار تبلیغات مطرح شد و جلالیان گفت که حضور سلبریتی اینگیجمنت کاربران را در این بازار افزایش می‌دهد.

او همچنین درخصوص گرایش بازار تبلیغات به سبک مدرنتر نیز بیان کرد: «تلاش ما هم همین است دائم سعی کنیم فرمت‌های جدیدی را بیاوریم که جذابیت بیشتری برای مخاطب دارد. همان طور که همسان نسل جدیدی از بنرهای سنتی است که با فضای اپلیکیشن هماهنگ می‌شود و در ذوق کاربر نمی‌خورد.»

در ادامه بحث نیز شیوه بلک لیست و وایت لیست در ارائه تبلیغ به تبلیغ دهندگان برای حضور یا عدم حضور یک تبلیغ در یک پلتفرم انجام شد.

همچنین در خصوص بحث استفاده از هوش مصنوعی پرسشی درباره نقض حریم شخصی کاربران مطرح شد که گفته شد به این دلیل که اطلاعات هویتی کاربران در تپسل ثبت نمی‌شود، این حقوق نقض نمی‌شود و در صورت نشت اطلاعات نیز اطلاعات هویتی برای افشا وجود ندارد.

هفتمین نشست گفتگوهای آزاد پیوست موضوع تبلیغات موبایلی با حضور سبحان فروغی، مدیرعامل تپسل، حمید قنبری، معاون بازاریابی و فروش تپسل، محمد جلالیان، مدیر پلتفرم‌های تبلیغاتی تپسل و مدیااد، آرش برهمند، سردبیر ماهنامه پیوست و مهرک محمودی  قائم‌مقام سردبیر ماهنامه پیوست با همراهی جمعی از علاقه‌مندان در کلاب‌هاوس برگزار شد.

https://pvst.ir/aw7

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو