skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

موافقان برنامه وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات:

زارع‌پور نماد جوان انقلابی و عملگراست

بهناز توحیدی نویسنده میهمان

۳۰ مرداد ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۷ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۱ دی ۱۴۰۰

©خبرگزاری خانه ملت

پس از صحبت‌‌های مخالفان، نمایندگان موافق برنامه‌های عیسی زارع‌پور، وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم درمورد دلایل موافقت خود صحبت کردند. نماینده تهران در این جلسه، زارع‌پور را نماد جوان انقلابی و عملگرا دانست. رئیس کمیته فناوری اطلاعات مجلس هم عنوان کرد که وزیر پیشنهادی ارتباطات قول داده تا تمامی مصوبات شورای عالی فضای مجازی در زمینه شبکه ملی اطلاعات را به صورت جدی پیگیری کند.

 به گزارش پیوست، مالک شریعتی نیاسر، نماینده تهران در نشست علنی نوبت عصر امروز (۳۰ مردادماه) مجلس در موافقت با برنامه‌های عیسی زارع‌پور وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات، با بیان اینکه زارع‌پور علیرغم جوان بودن، دارای کارنامه بوده و کاملا عملگراست به نقاط قوت برنامه او پرداخت و گفت: «مورد اول درمورد برنامه آقای زارع‌پور می‌توان به ارتباط گسترده با شبکه حرفه‌ای فناوری اطلاعات و بدنه اپراتورهای مخابراتی در راستای توسعه زیرساخت‌های سخت و نرم در حوزه فناوری اطلاعات و تلکام کشور اشاره کرد. در این مورد به اذعان خبرگان صنعت ارتباطات کشور، موفقیت در توسعه شبکه ملی اطلاعات که وظیفه مغفول مانده دو دولت گذشته بوده است، در گرو ایجاد کیفیت برای مشتریان این شبکه یعنی آحاد مردم ایران است.»

او ادامه داد: «در سند معماری شبکه ملی اطلاعات، برای دسترسی عموم مردم به خدمات ICT در شبکه ملی، اهدافی با دو شاخص رسیدن به پوشش صددرصد و رسیدن به پهنای باند ۲۵ مگابیت بر ثانیه تعیین شده که با وضع موجود فاصله بسیار دارد و همین عدم تحقق پوشش و سرعت دسترسی مردم، باعث کاهش کیفیت مورد انتظار شده  و عدم اقبال مردم به شبکه ملی اطلاعات را رقم می‌زند. این مهم نیز جز با تمرکز بر توسعه زیرساخت‌های نرم و سخت حوزه تلکام از جمله ایجاد دیتاسنترهای بزرگ و فراگیر برای توسعه خدمات میزبانی در کشور، تکمیل شبکه فیبر نوری کشور جهت ارتقاء اتصال کاربران و توسعه سرویس‌های پایه نظیر موتور جستجوی بومی رقم نخواهد خورد.»

به گفته شریعتی مفهوم دولت الکترونیک یکی از ابعاد هوشمندسازی است که کشور لاجرم باید به سمت آن با شتاب بیشتری حرکت کند و بروز همه گیری کرونا بر اهمیت و فوریت آن بیش از پیش افزوده است. او همچنین بیان کرد: «خلا و فقدان وجود زیرساخت‌های دولت الکترونیک در این بلایای طبیعی خودنمایی کرده است. از سوی دیگر شعار فسادستیزی دولت سیزدهم نیز جز با ایجاد شفافیت محقق نخواهد شد و شفافیت نیز در گرو ایجاد زیرساخت‌های دولت الکترونیک و دستیابی آزاد به اطلاعات ملی است.»

او با اشاره به تجربه زارع پور در قوه قضائیه و افزایش سطح رضایتمندی مردم با تکمیل خدمات قضایی الکترونیک و کاهش مراجعات حضوری به ویژه در شرایط کرونا گفت: «اقدامات او در قوه‌قضاییه نویدبخش تسلط ایشان بر مفاهیم و زیرساخت‌های دولت الکترونیک و نشانگر تجمیع سه مولفه “دانستن، خواستن و توانستن” در ایشان است. همچنین در رابطه با تسلط بر فناوری‌های نوین حوزه IT و ICT و روندهای آینده صنعت در دنیا، همگان واقفیم که چالش امروز و فردای کشور چالش فناوری است و تفوق و سیطره آینده از آن ملت و کشوری است که دست برتر در فناوری داشته باشد.»

نماینده تهران با بیان اینکه بدون بهره مندی از ظرفیت‌های تکنولوژی بومی، سایر اقدامات مثل ایجاد پیام رسان ملی و نظایر آن اگرچه مطلوب است اما روبنایی است و اگر در حوزه تکنولوژی اطلاعات و تلکام به سرعت خودمان را به قافله رشد عمومی دنیا نزدیک نکنیم محکوم به شکست هستیم، گفت: «زارع پور با بهره گیری از ظرفیت‌های دانشگاهی در دسترس و با عنایت به اینکه خود نیز از بدنه دانشگاهی کشور است، می تواند ظرفیت‌های دانشگاه‌های فنی کشور را برای تحقق این موضوع بسیج کند.»

شریعتی در ادامه صحبت‌های خود اقتصاد دیجیتال اشاره کرد و گفت: «در مورد تسلط به مفاهیم اقتصاد دیجیتال و اعتقاد زارع‌پور به پرچمداری وزارت ارتباطات در این حوزه؛ سهم اقتصاد دیجیتال از کل اقتصاد دنیا در سال ۲۰۲۰ حدود ۲۵ درصد بوده است. در حالی که این سهم در ایران در حدود ۵ درصد از کل اقتصاد کشور است و بزرگ شدن سهم اقتصاد دیجیتال، آسیب پذیری جامعه را در بحران‌ها کاهش داده و اقتصاد را مردمی‌تر می کند.»

او در ادامه اضافه کرد: «اقتصاد دیجیتال، مفهومی فراتر از یک وزارتخانه است و بنابراین باید انسجامی بین چند دستگاه با محوریت وزارت ICT ایجاد شود و توانمندی زارع پور ما را امیدوار کرده است تا افزایش سهم اقتصاد دیجیتال از ۵ درصد GDP کشور به ۲.۵ برابر آن را مطالبه کنیم.»

وی افزود: «در مورد برنامه و نگاه منسجم در حوزه پیشبرد صنعت فضایی کشور؛ متاسفانه یکی از اقدامات اسف بار دولت قبلی، تعطیل کردن صنعت فضایی کشور بوده است و سیطره کشورها در حوزه فضایی در دهه گذشته روندی فزاینده داشته و سرعتی چند برابر گرفته و بدیهی است تلاش مضاعف برای جبران این عقب‌ماندگی و رسیدن به جایگاه در خورشان جمهوری اسلامی در منطقه در حوزه فناوری فضایی لازم است و زارع‌پور با بهره‌مندی از ظرفیت های علمی و مراکز پژوهشی کشور می تواند این خلا را با اهتمام خود و تیم کاری آینده وزارت ارتباطات پوشش دهد که برنامه خوب ایشان در این حوزه نویدبخش تحولی جدی در حوزه فضایی خواهد بود.»

او همچنین به فضای مجازی و نحوه مدیریت آن پرداخت و گفت: «فضای مجازی مانند هر پدیده‌ای دارای فرصت و تهدید است. فرصت‌هایی بی بدیل برای تمدن‌سازی، رشد اقتصادی، حل مشکل بیکاری و صدور فرهنگ غنی ایرانی اسلامی دارد و حاوی تهدیدهایی چون اقتصاد و فرهنگ وابسته، آسیب‌های اجتماعی و امنیتی نیز هست و ضعف عملکرد گذشته و کنونی باعث شده، با قاطعیت بگوییم امروز فضای مجازی کشور، صاحب و متولی ندارد.»

او تاکید کرد که وزیر پیشنهادی در کمیسیون‌ها اظهار داشته که مسئولیت فضای مجازی کشور را هم در سخت‌افزار هم در نرم‌افزار به عنوان بازوی اجرایی نهادهای سیاستگذار مجلس و شورای عالی فضای مجازی پذیرفته است تا به طور همزمان اقتصاد و کسب و‌کار دیجیتال مردم رونق یابد و خدمات تخصصی پیشرفته مبتنی بر نیازهای اقشار مختلف مردم در سنین مختلف و با حفظ کامل امنیت اخلاقی و دینی تامین و ارائه شود.

زارع‌پور قول داده مصوبات شورای عالی فضای مجازی را پیگیری کند

مصطفی طاهری، نماینده زنجان و رئیس کمیته فناوری اطلاعات مجلس در ادامه صحبت‌های شریعتی در موافقت با وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات، ارزیابی‌های خود از برنامه‌های این وزیر را در دو حوزه کمی و کیفی عنوان کرد و گفت: «کسب عناوین متعدد مانند مدیر نمونه و لوح‌های متعدد و همچنین رضایت عمومی و کاهش مراجعات مردمی در زمان شیوع کرونا در دستگاه قضا از افتخارات زارع پور بوده است.»

طاهری با اشاره به موضوع ایران هوشمند در برنامه وزیر پیشنهادی ارتباطات بیان کرد: «این حوزه بسیار گسترده بوده و تنها برعهده یک وزارتخانه نیست. بر این اساس زارع‌پور در برنامه‌های خود برای اجرای این موضوع درخواست اختیارات بیشتری در قالب اصل ۱۲۷ قانون اساسی داشته است تا حکمرانی داده و دیجیتال را در تمام دولت جاری کند. ۳۲ سامانه پایه دردستگاه‌ها در این حوزه وجود دارد که بخشی از آنها دارای ایراداتی است و نیاز به اقدامات تخصصی و کمک‌های مشورتی برای رفع مشکلات و راه‌اندازی این سامانه‌ها وجود دارد، بنابراین برای حکمرانی داده این اقدامات باید صورت بگیرد.»

او در ادامه اضافه کرد: «با توجه به اختیارات و فهم زارع پور از این موضوع و طرح مجلس درخصوص تبادل داده‌ها  امیدواریم تا حکمرانی دیجیتال و داده‌ها در کشور رشد چشمگیری پیدا کند. اگر این بخش از اقدامات توسط وزیر پیشنهادی ارتباطات صورت بگیرد، به طور حتم شفافیت در بخش اقتصادی از جمله جلوگیری از قاچاق و فرار مالیاتی و مبارزه هوشمند با فساد اقتصادی، توزیع یارانه‌ها و بسط عدالت، هوشمندانه و درست اجرا خواهد شد.»

آنطور که طاهری می‌گوید شبکه ملی اطلاعات و توسعه زیرساخت‌ها یکی دیگر از مسائل مهمی است که در سخنان و برنامه‌های زارع پور به چشم می خورد. او تاکید کرد که رشد شبکه ملی اطلاعات این چند ساله نامتوازن بوده و حدود ۴۰ تکلیفی که از سوی شورای عالی فضای مجازی در طرح کلان معماری برعهده وزارت گذاشته شده مختص به رشد همین شبکه است که برای اجرای ۱۳ تکلیف باقیمانده نیز نیاز به همکاری وزارت ارتباطات و فناوری وجود دارد و وزیر پیشنهادی ارتباطات قول داده تا تمامی این برنامه‌ها را به صورت جدی پیگیری کند.

او در ادامه صحبت‌های خود بر توسعه زیرساخت‌ها که تکلیف اصلی حوزه وزارت ارتباطات است،اشاره و بیان کرد: «در بحث امنیت فضای مجازی و حفظ حریم خصوصی برنامه‌های خوبی توسط زارع پور ارائه شده است. درخصوص محتوا در فضای مجازی نیز دغدغه‌های خانواده‌ها مانند حفاظت از کودکان و نوجوانان در این فضا برنامه‌های خوبی ارائه کرده است.»

https://pvst.ir/aqt
بهناز توحیدینویسنده میهمان

    سال ۸۷ به امید تغییرات بسیار در جامعه‌ام رشته علوم ارتباطات شاخه روزنامه‌نگاری را برگزیدم. به صورت پراکنده در همشهری و مجله فرهنگ وسینما می‌نوشتم. اما همواره فکر و ذکر منِ تازه‌کار پیرامون مسائل اجتماعی و سیاسی می‌گذشت. تا اینکه سال ۹۵ وارد پیوست شدم و به واسطه پیوست پا به دنیای بیکران فناوری گذاشتم و عاشقش شدم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو