وزیر ارتباطات پیشنهاد داد: کارگروهی برای بررسی مشکلات مخابرات تشکیل شود
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دیدار با مدیران ارشد شرکت مخابرات ایران پیشنهاد کرد…
۱۴ شهریور ۱۴۰۰
انتظارات رئیس هیات مدیره زیتل از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت سیزدهم:
۱۳ مرداد ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۱ دی ۱۴۰۰
تحریمهای خارجی،عدم تخصیص ارز نیمایی و روند ترخیص کالا از گمرک از جمله مشکلات شرکتهای فناوری اطلاعات برای بحث واردات کالا و تجهیزات فناورانه است. جهانگیر آقازاده، رئیس هیات مدیره شرکت فرابرد دادههای ایرانیان(زیتل) معتقد است که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت سیزدهم باید حل مشکل واردات را یکی از اولویتهای خود بداند. به گفته آقازاده در کنار تحریمهای خارجی، مقررات دست و پاگیر داخلی عملا واردات با چالش جدی مواجه است. به اعتقاد آقازاده وزیر آینده باید در زمینه واردات با صنف جلساتی برگزار کند و صحبتهایشان را بشنود و با بقیه نهادهای تصمیمگیر هم باید این موضوع را حل و فصل کند.
به گزارش پیوست، جهانگیر آقازاده، رئیس هیات شرکت زیتل تاکید میکند در صنعت فناوری اطلاعات، واردات بسیاری از تجهیزات به دلیل ناهماهنگیهای بانک مرکزی و گمرک و وزارت ارتباطات و وزارت صمت و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی با مشکلاتی روبرو میشود.
آقازاده ادامه داد: «ما در بسیاری از حوزهها تحریم هستیم و به سختی تجهیزات و سخت افزار مورد نیاز را تامین میکنیم؛ اما وقتی تجهیزات وارد گمرک میشود، آنقدر مسیر طولانی را طی میکنند که هم قیمت تمام شده افزایش پیدا میکند و هم برای اینکه جنسی را تامین و ترخیص کنیم، فرهنگ فساد ایجاد میشود.»
او ادامه داد: «اگر از تحریم خارجی رنج میبریم. از مقررات دست و پاگیر داخلی بیشتر رنج میبریم. به نظر من اولین اولویت وزیر باید این باشد تا با خود نظام صنفی جلساتی برگزار کند و صحبتهایشان را بشنود. با بقیه نهادها هم باید این موضوع را حل و فصل کند.»
او در ادامه صحبتهای خود به دیگر اولویتهای وزیر دولت سیزدهم اشاره و بیان کرد: « یکی از بزرگترین مشتری ها و بدهکاران صنعت ICT دولت است و دولت پول بسیاری از شرکتها را نمیدهد و این شرکتها چون قدرت ندارند، در حال نابودی هستند. وزیر ICT آینده باید به عنوان پدر این خانواده مدافع این صنعت باشد و بتواند حق این شرکتها را بگیرد. اولویت بعدی هم این است که آنچه که وزرای گذشته انجام دادند را نابود نکند بلکه آنها را بهبود ببخشد.»
از نظر آقازاده وزیر ارتباطات آینده باید خود را پدر بزرگ خانواده ICT بداند نه یک رقیب بخش خصوصی. او تاکید میکند که این وزارتخانه قرار نیست نقش یک واحد کسبوکاری موازی با بخش خصوصی و بخش خصولتی را ایفا کند.
او همچنین با اشاره به اینکه وزیر فناوری اطلاعات نباید ترس از فناوریهای نوین داشته باشد، گفت: «فناوریهای نوین مانند عصای موسی هستند.در قرآن و در داستان موسی آمده است که موسی عصای خود را روی زمین بیاندازد و به اژدها تبدیل میشود و همه از آن میترسند و فرار میکنند. خداوند به موسی میفرماید عصا را بگیرد. موسی وقتی عصا را میگیرد، اژدها به چوب دستی تبدیل میشود.در مورد فناوریهای نوین هم اگر از آنها بترسیم،ما را نابود خواهد کرد و اگر توانستیم برآن مسلط شویم، به ابزاری برای رشد و پیشرفت تبدیل میشود.»
آقازاده ادامه داد: «وزیر آینده همچنین از نهادهای مردمی و تشکلها مانند اتاق بازرگانی و انجمنهای نرمافزار و اتحادیههای صنفی حداکثر بهرهبرداری برای مدیریت این جامعه بزرگ کند. این نهادها نبض جامعه را در دست دارند و میتوان از نظرات آنها در حوزههای مختلف بهره برد.»
به گفته آقازاده رگولاتوری وزیر جدید باید عادل و منصف باشد و فرصتهای برابر را برای همه بازیگران فراهم کند. او تاکید میکند که رگولاتوری همچنین نباید در بازار نقش مداخلهگری را ایفا کند. باید اجازه دهد تا بازار خودش در مورد خود تصمیم بگیرد.رگولاتوری نباید نقشی را ایفا کند که قویها را قویتر و ضعیفها را ضعیفتر کند.
او در ادامه صحبتهای خود به بحث تولید هم اشاره میکند و معتقد است که در زمینه تولید، وزیر جدید باید همانگونه که نگاهش به تولید داخل است، در عین حال باید ارتباط معقول و آگاهانهای هم با جهان برقرار کند. به گفته آقازاده نمیتوان صرفا فکر کرد که همه تجهیزات را خودمان تولید کنیم یا همه چیز را وارد کنیم.
آقازاده ادامه داد: «وزیر میتواند آرزوهای بزرگ داشته باشد؛ اما باید مبتنی بر واقعیت باشد. وزیر یکسری ویژگیهای طبیعی باید داشته باشد مانند راستگویی، تواضع و فسادستیزی. یکی از ویژگیهای مهم وزیر باید در دسترس بودن باشد. شخصی که به عنوان وزیر انتخاب میشود، به خاطر قابلیتهای خود به این سمت برگزیده میشود، پس باید بداند در دسترس خانواده ICT باشد و بتوان با او صحبت کرد و او هم گوش شنوای خوبی داشته باشد.»
آنطور که رئیس هیات مدیره زیتل اعلام میکند وزیر باید باهوش باشد و در عین حال که حرفها را میشنود، توسط افراد اطراف خود هدایت نشود. از منظر آقازاده این خصوصیت متاسفانه آفت بزرگ وزرای ما بوده است. پس وزیر فناوری آینده در عین حال که مشاوره دریافت میکند، نظرات خود را نیز حفظ کند و با درنظر گرفتن همه جوانب بهترین کار را انجام دهد.