وزیر ارتباطات پیشنهاد داد: کارگروهی برای بررسی مشکلات مخابرات تشکیل شود
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دیدار با مدیران ارشد شرکت مخابرات ایران پیشنهاد کرد…
۱۴ شهریور ۱۴۰۰
درخواست حسن هاشمی، رئیس جدید سازمان نظام صنفی رایانهای کشور از وزیر ارتباطات دولت سیزدهم:
۹ مرداد ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۱ دی ۱۴۰۰
حسن هاشمی، که هفته گذشته حکم ریاست بر سازمان نظام صنفی رایانهای کشور به عنوان بزرگترین صنف فعال در حوزه IT را دریافت کرده است، از هفتمین وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات یکی از خواستههای قدیمی بخش خصوصی را میخواهد که آن هم فراهم کردن بستری برای تعامل بهتر بخش خصوصی با دولت است.
به گزارش پیوست، هاشمی اعلام میکند که فراهم کردن بستری برای تعامل و همسویی بخش خصوصی با دولت، مهمترین خواسته فعالان صنف فاوا از دولت سیزدهم و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات جدید است. حسن هاشمی، رئیس سازمان نصر کشور و رئیس هیات مدیره شرکت گرین وب در این خصوص به پیوست گفت: «سازمان نظام صنفی رایانهای کشور، به عنوان حلقه وصل و نقطه تعامل بخش خصوصی و دولت، نیازمند ایجاد بستر از سوی دولت برای افزایش تعامل و همسو شدن است، تا از یک سو بتواند به خوبی نیازهای دولت و حاکمیت را مد نظر داشته باشد و از یک سوی دیگر مطالبات بخش خصوصی را به گوش دولتمردان برساند.»
به باور او حرکت به سمت ایجاد تحول دیجیتال در کشور، راهی جز تقویت تعاملات دولت با بخش خصوصی ندارد و بدون این مهم، امکانپذیر نخواهد بود. بنابراین با این توضیحات هاشمی تاکید میکند مهمترین انتظار و خواسته آنها از حاکمیت، دولت و همچنین وزیر آینده این است که با ایجاد این فضای همگون و همسو، حرکت به سمت تحول دیجیتال را سرعت ببخشند.
او هم مانند دیگر مدیران حوزه ICT معتقد است وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت سیزدهم باید توسعه اقتصاد دیجیتال را در برنامههایش بگذارد. هاشمی در این مورد گفت: «معتقدم با توجه به شرایط اقتصادی کشور و تحریمهای ظالمانه موجود، بدون شک یکی از اولویتهای دولت سیزدهم و وزیر آینده ارتباطات، توسعه اقتصاد دیجیتال و بهرهگیری از توانمندی بخش خصوصی در این عرصه است تا بتوان از کمک آنها برای حل مشکلات اقتصادی استفاده کرد.»
او معتقد است، تحقق این هدف نیازمند توسعه زیرساختها و بسترهای مناسب IT است تا بخش خصوصی بتواند برای شکوفایی اقتصاد دیجیتال، بیش از گذشته تلاش کند، بنابراین لازم است دولت و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بستر این فعالیتها را توسعه دهند.
هاشمی مطالبه مهم دیگر فعالان عرصه فاوا از دولت و وزیر آینده را اجرای دقیق و کامل سیاستهای اصل۴۴ در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات میداند و توضیح میدهد: «متاسفانه با وجود گذشت ۱۶ سال از ابلاغ این سیاستها توسط مقام معظم رهبری؛ اما همچنان سلطه دولت در بسیاری از بنگاهها و فعالیتها مشهود است، در حالی که قرار بود با تقویت بخش خصوصی، شاهد تحولی گسترده در عرصه اقتصادی باشیم. بنابراین انتظار داریم دولت سیزدهم از حرف فاصله بگیرد و با عمل به این سیاست کلان، فضای لازم برای رشد و تعالی بخش خصوصی را فراهم کند.»
رفع انحصارها، توسعه دولت الکترونیک، افزایش پهنای باند و کمک به نفوذ فناوری 5G در صحنه ارتباطات، توسعه فناوریهای نوین مانند بلاکچین و اینترنت اشیاء، تضمین دسترسی پایدار و با کیفیت کسب و کارهای اینترنتی به شبکههای ارتباطی، حمایت از بخش خصوصی برای توسعه اکوسیستم فاوا در استانها، شفاف بودن قوانین و مقررات، حذف قوانین زائد و ایجاد قوانین حمایتی از دیگر مهمترین مطالبات فعالان این حوزه است که به گفته هاشمی باید دولت و وزیر آینده به آن توجه داشته باشند.