مدلهای پیشرفته هوش مصنوعی چینی منتشر میشوند
شرکت تحقیقاتی مینیمکس از نسل جدید مدلهای خود به نام MiniMax-01 رونمایی کرد. این مدل…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۷ مرداد ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
رئیس مجلس که در روز رایگیری برای هشتادوپنجی شدن طرح «صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی» در مجلس حضور نداشت، در صفحه اینستاگرامی از تصمیم مجلس و مفاد این طرح دفاع کرد و سخنان مخالفان را «مطابق واقع» ندانست و در عین حال تاکید کرد «تصمیمگیری نهایی درباره این پلتفرمها مبتنی بر منطقی عقلانی به صورت مستقیم توسط شورای عالی فضای مجازی صورت گیرد.»
به گزارش پیوست، روز گذشته (۶ مردادماه) پس از بحثها و نقدهای بسیار در مورد اصل ۸۵ شدن طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی، این موضوع به تصویب نمایندگان رسید. بدین ترتیب این طرح در صحن علنی بررسی نخواهد شد و یک کمیسیون ویژه درباره آن تصمیمگیری میکند.
پس از تصمیم مجلس، برخی از کاربران شبکههای اجتماعی از محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس بابت غیبت در این جلسه مهم انتقاد کردند و برخی دیگر نیز عنوان کردند قالیباف مخالف این طرح یا بررسی آن براساس اصل ۸۵ بوده است؛ اما قالیباف با انتشار پستی در صفحه اینستاگرام خود، عمده ادعاهای مطرح شده درباره طرح را خلاف واقع دانست و بیان کرد که این ادعاها در طرح وجود ندارد لذا کارشناسان و فعالان دلسوز در نظر داشته باشند که تحت تاثیر فضاسازیها و مطالب خلاف واقع، پیش از بررسی دقیق موضعگیری نکنند.
او همچنین به مسدودسازی پلتفرمهای خارجی که مورد بحث کارشناسان است هم اشاره و اعلام کرد: «مسدودسازی پلتفرمهای پرکاربرد مانند اینستاگرام و واتسآپ، برنامه مجلس نیست و آنگونه که برخی مطرح میکنند، در طرح مذکور وجود ندارد، در عین حال به نظر میرسد ابهامات و اشکالاتی که در این زمینه وجود داشته باشد، ضروری است حین بررسی این طرح، این موضوع بررسی و اصلاح شود.»
او در ادامه آورده است که تصمیمگیری درباره این پلتفرمها مانند اینستاگرام و واتسآپ که دهها میلیون نفر از آنها استفاده میکنند و هزاران کسبوکار در آنها جریان دارد از اهمیت زیادی برخورد است و پیچیدگیهای فراوانی دارد و باید در خصوص آنها متغیرهای زیادی را مدنظر قرار داد.
از منظر قالیباف طرح باید به گونهای اصلاح شود که تصمیمگیری نهایی درباره این پلتفرمها مبتنی بر منطقی عقلانی به صورت مستقیم توسط شورای عالی فضای مجازی صورت گیرد.
قالیباف تاکید کرد که بعد از کسب نظر هیات رئیسه مجلس، این طرح در کمیسیونی مخصوص با حضور نمایندگان منتخب از کمیسیونهای مجلس بررسی و تصویب خواهد شد و نمایندگان دولت جدید نیز در جلسات آن حضور خواهند داشت.
قالبیاف ادامه داد که به دلیل اهمیت این مساله برای آحاد مردم و ضرورت ابراز نظر کارشناسی، مذاکرات این کمیسیون به صورت علنی و شفاف خواهد بود.
این واکنش قالیباف در حالی است که پیشتر زمانی که این طرح در دستور کار بود و کارشناسان و مردم نسبت به آن نقد بسیار داشتند، محمدصالح مفتاح، از نزدیکان قالیباف در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت که قالیباف در جمع روسای کمیسیونهای مجلس گفت فقط موضوعات اضطراری و ضروری باید در دستور کار مجلس باشد و طرح ساماندهی پیامرسانهای اجتماعی موسوم به صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی از دستور مجلس خارج شد؛ اما دوباره این طرح در دستور کار قرار گرفت و بالاخره تصویب شد. با اینکه قالیباف در آن زمان موضعگیری صریحی در این مورد نشان نداده بود، علی خضریان، نماینده تهران و از موافقان این طرح در توییتی اعلام کرد: «از جناب محمدباقر قالیباف که روز گذشته در فراکسیون نیروهای انقلاب با اعلام صریح موافقت با اعمال اصل ۸۵، موجب انسجام بیشتر نمایندگان شدند، جناب علی نیکزاد که ضمن اداره منطقی صحن زمینه بیان دیدگاههای مختلف را فراهم کردند و جناب علیرضا زاکانی برای تبیین موضوع در مجلس تشکر میکنم.»
خضریان همچنین در توییت خود پیشنهاد داد تا جهت ایجاد شفافیت هیات رئیسه مجلس زمینه پوشش خبری زنده این جلسات را مانند کمیسیون ویژه برجام فراهم کند.