انویدیا در مشارکت با MetAI، همزاد دیجیتالی مبنی بر AI ایجاد کردند
انویدیا با سرمایهگذاری در استارتآپ تایوانی MetAI که در زمینه نسخههای دیجیتالی مبتنی بر هوش…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۱۹ تیر ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۳۱ تیر ۱۴۰۰
لاین پلاس (LINE PLUS)، غول نرمافزاری کره جنوبی از زیرشاخههای بانک بینالمللی سافتبانک، یک پلتفرم بلاکچین را برای کمک به راهاندازی ارز دیجیتال بانک مرکزی منتشر کرد. این بلاکچین خصوصی از فرایند مشتری خود را بشناس (KYC) و مقابله با پولشویی (AML) پشتیبانی کرده و بانکهای مرکزی میتوانند قابلیتهای مد نظر خود را توسعه داده و به این بلاکچین اضافه کنند.
به گزارش پیوست، ارز دیجیتال بانک مرکزی را میتوان عکسالعمل پادشاهان سنتی بازار امور مالی به روند تازهای دانست که قصد داشت قدرت را از دست این نهادهای عظیم و متمرکز گرفته و در اختیار مردم قرار دهد. بیتکوین که سال 2009 توسط یک سازنده ناشناس (با نام مستعار ساتوشی ناکاموتو) ارائه شد، جریانی را آغاز کرد که به چالش و فرصتی برای نظام بانکداری تبدیل شده است. بیتکوین و دیگر «رمزارزها» با اینکه هنوز قدرت چندانی در مقایسه با دلار ندارند اما مطمئنا سهم بهسزایی از آینده بازار پولی و امور مالی خواهند داشت.
قدرتهای جهانی به دنبال استفاده از این فرصت هستند و آسیا به لطف چین یکی از بازیگران پیشتاز ارز دیجیتال بانک مرکزی است؛ یوان دیجیتال را میتوان بالغترین ارز دیجیتال بانک مرکزی دانست که در چنیدن مرحله آزمایش و حتی برای پرداخت حقوق کارمندان استفاده شده است. لاین معتقد است که ارزهای دیجیتال بانک مرکزی آینده روشنی در آسیا دارند، این شرکت در یک نشست مطبوعاتی گفت که در حال مذاکره «با چندین بانک مرکزی در آسیا» درمورد پلتفرم منبع باز یا بلاکچین امور مالی لاین برای ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) است.
هر بانک مرکزی در آسیا ایده متفاوتی برای ارز دیجیتال بانک مرکزی دارد و هر پروژه تا سطح متفاوتی پیشروی کرده است. ارز دیجیتال بانک مرکزی در کامبوج روی بلاکچین و معادل پول نقد است در حالی که تایلند و هنگکنگ میخواهند برای تسهیل تراکنشهای برون مرزی از ارز دیجیتال بانک مرکزی استفاده کنند.
در خارج از آسیا نیز با اینکه بانکهای بزرگی مثل خزانهداری آمریکا و بانک مرکزی اروپا هنوز ارز دیجیتالی ارائه نکردهاند اما مطمئنا توجه زیادی به این عرصه دارند: بانک مرکزی اروپا ماه گذشته در گزارشی گفت دولتهایی که ارز دیجیتال بانک مرکزی ارائه نکنند شاید خودمختاری سیستم پولی خود را از دست بدهند.
ارزهای دیجیتال بانک مرکزی همانند رمزارزهای پایدار یا Stablecoin با یک ارز رایج نسبت یک به یک دارند. پس در حالی که خیلی از بانکهای مرکزی از توسعه ارز دیجیتال غافل شدهاند، رمزارزهای پایدار به رشد خود ادامه میدهند و اگر حجم این رمزارزها از حجم پول بانک مرکزی بیشتر شود چه خواهد شد؟ بانک مرکزی کشور دیگر کنترلی روی عمده تراکنشها ندارد و اندک معاملاتی که با پول رایج انجام میشوند هم به ارگانهای دولتی و تراکنشهای سنتی محدود خواهند شد.
شاید همین موضوع دلیل فشار تازه چین روی رمزارزها و البته پیشتازی این کشور در توسعه ارز دیجیتال بانک مرکزی باشد.
به همین دلیل لاین پلتفرم بلاکچین خود را برای به گونهای طراحی کرده که برای تمام بانکهای مرکزی و کاربردهای مختلف آن مناسب باشد. این پلتفرم از فرایند مشتری خود را بشناس (KYC) و مقابله با پولشویی (AML) پشتیبانی میکند و با یک ساختار مدولار امکان اضافه کردن قابلیتهای مختلف را دارد. بلاکچین لاین براساس چارچوب کاسموس SDK (Cosmos SDK) ساخته شده که یک چارچوب منبع باز برای ساخت بلاکچینهای اثبات سهم است و امکان فعالیت مشترک با دیگر بلاکچینها را دارد.
لاین پلاس اولین شرکت خصوصی نیست که سعی دارد راهحلی برای موضوع CBDCها ارائه کند. شرکت ریپل نیز در ماه مارس اعلام کرد که در حال ساخت یک بلاکچین خصوصی برای بانکهای مرکزی است.
با افزایش ارزهای دیجیتال بانک مرکزی و خبرهای مختلفی که در این زمینه به گوش میرسد، شاید بتوان گفت که ایدههای آزادی و تمرکز زدایی در حوزه رمزارزها، کمکم جای خود را به اقتصاد دیجیتال متمرکز و دولتی خواهد داد. آیا رمزارزها میتوانند یکی از وعدههای اولیه یعنی تمرکز زدایی و گرفتن قدرت از بانکهای بزرگ و قرار دادن قدرت در دست فعالان بازار را زنده نگه دارند یا دربرابر قدرت عظیم دولتها و بانکهای مرکز کمر خم میکنند؟
منبع: Decrypt