مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
نمایندگان مجلس در جریان بررسی بودجه ۱۴۰۰ تصویب کردند:
۱۶ اسفند ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
نمایندگان در جریان بررسی بودجه ۱۴۰۰، با اختصاص درآمد حاصل از افزایش قیمت پیامکها به ماده ۶ قانون حمایت از معلولان یعنی «پوشش خدمات توانبخشی» موافقت کردند.
به گزارش پیوست، نمایندگان در جریان بررسی بودجه و موارد ارجاعی از کمیسیون تلفیق در نوبت عصر صحن علنی مجلس امروز (۱۶ اسفندماه) با پیشنهاد نماینده چالوس موافقت کردند. به این ترتیب «ماده ۶» قانون حمایت از معلولان مصوب۹۶ مبنی بر پوشش خدمات توانبخشی هم به ردیف یک بند (ی) تبصره ۶ بودجه ۱۴۰۰ اضافه شد.
براساس ردیف یک، کارورها (اپراتورها)ی ارائهدهنده خدمات مخابراتی، علاوه بر قیمت هر پیامک مبلغ ده (۱۰) هزار ریال از استفادهکنندگان خدمات مزبور دریافت و به حساب درآمد عمومی نزد خزانهداری کل کشور واریز شود.
درآمد حاصله متناسب با وصول تا سقف هزار میلیارد ریال جهت اجرای مواد (۵)، (۶) و (۸) قانون حمایت از معلولان مصوب ۹۶ و ساماندهی کودکان کار و خیابانی در اختیار سازمان بهزیستی قرار میگیرد.
طبق ماده ۶ حمایت از قانون حمایت از معلولان مصوب ۹۶، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مکلف است پوشش بیمه سلامت افراد دارای معلولیت تحت پوشش سازمان را به گونهای تأمین کند که علاوه بر تأمین خدمات درمانی مورد نیاز این افراد، خدمات توانبخشی جسمی و روانی افراد دارای معلولیت را پوشش دهد.
محمدعلی محسنی بندپی، درمورد پیشنهاد خود در جلسه صحن علنی گفت: «در کشورهای توسعه یافته خدمات توانبخشی مانند فیزیوتراپی، کاردرمانی، گفتاردرمانی و شنوایی شناسی و اندام مصنوعی تحت پوشش بیمه است؛ اما در ایران این خدمات تحت پوشش بیمه نیست. شرط حضور افراد دارای معلولیت در محیط کاری و فعالیتهای اجتماعی و انجام فعالیتهای ورزشی توانمندسازی آنها است. من به عنوان عضو هیات علمی اموزش و پژوهش و درمان که زمانی را صرف درمان و آموزش افراد دارای معلولیت کردم از همکاران خواهش میکنم که به مواد ۵ و ۸، پوشش خدمات توانبخشی هم اضافه شود.»
او ادامه داد: «اگر ماده ۶ قانون حمایت از معلولان یعنی خدمات توانبخشی آنها در پوشش بیمه قرار نگیرد، افراد دارای معلولیت دچار مشکل کرده است. به خصوص در این دوران که به خاطر کرونا نتوانستیم خدمات قابل توجهی به آنها عرضه کنیم، این بند میتواند کمک کننده باشد.»
در نهایت هم نمایندگان مجلس با بند (ی) تبصره (۶) این لایحه با ۱۸۲ رأی موافق، ۱۱ رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۴ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.
در جلسه نوبت دوم صحن علنی مجلس همچنین سوال ملی محمد حسین فرهنگی، نماینده تبریز از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص علت عدم اقدام وزارت ارتباطات در ارتباط با حل مشکل ارتباطی واحدهای تولیدی، شهرکها و نواحی صنعتی در سال جهش تولید اعلام وصول شد.