چگونه میتوان با هوش مصنوعی مولد سازمانها را متحول کرد
تحولات جدید در دنیای کسبوکار با ورود هوش مصنوعی مولد (Gen AI) در حال شکلگیری…
۱۹ مهر ۱۴۰۳
جزییات آخرین جذب سرمایه استارتآپی سال ۹۹ هنوز مشخص نیست:
۳ اسفند ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۴ اسفند ۱۳۹۹
انتشار خبر رسمی سرمایهگذاری ۸ میلیاردی صندوق جسورانه فیروزه در بزرگترین پلتفرم فریلنسری ایران، پونیشا، در واپسین ماه سال ۹۹ نه تنها از بخشی از جزییات این سرمایهگذاری بیسابقه در بخش دورکاری ایران پرده برداشت بلکه تبدیل به کورسوی امیدی در دشوارترین سال مالی کسب و کارهای جدید در ایران شد.
به گزارش پیوست، پونیشا با بیش از ۲۷۰ هزار فریلنسر و ۶۰ هزار پروژه موفق در حال حاضر بزرگترین بازیگر حوزه کار آزاد یا همان Freelancing ایران به شمار میآید ماههاست که اخبار پراکنده در مورد مذاکرات جذب سرمایه خود را مسکوت نگه داشته است؛ ولی سرانجام با انتشار خبر رسمی بخشی از این سرمایهگذاری در وبسایت رسمی این صندوق و سامانه کدال، که وابسته به گروه مالی مشهور فیروزه است، جزییاتی از این سرمایهگذاری اطلاع رسانی شده است.
صندوق فیروزه اولین صندوق سرمایهگذاری جسورانه «گروه مالی فیروزه» است که بهمنماه سال گذشته با سرمایه اولیه ۵۰ میلیارد تومان در فرابورس ایران راهاندازی شد و موسسان این صندوق گروه سرمایهگذاری توسعه صنعتی ایران، سرمایهگذاری ایران و فرانسه و سرمایهگذاری سبحان هستند. در بیانیه مختصر صندوق جسورانه فیروزه آمده است: این صندوق در بهمن ماه اقدام به انعقاد قرارداد خرید سهام و سرمایهگذاری در شرکت پویندگان نیرو شایسته منطقه آزاد انزلی (سهامی خاص) “استارتاپ پونیشا” به مبلغ ۸۰ میلیارد ریال قابل پرداخت در دو قسط کرده است که منجر به حضور مدیریتی صندوق در شرکت مذکور خواهد شد.»
در تماسهای پیوست با نیما نورمحمدی، بنیانگذار و رییس هیات مدیره پونیشا، و هم رادمان ربیعی ، معاون سرمایهگذاری های جسورانه فیروزه، اعلام جزییات بیشتر را موکول به انتشار بیانیه رسمی و یک جلسه خبری احتمالی کردند. به این ترتیب این استارتآپ فریلنسینگ که نزدیک به یک دهه از تاسیس آن میگذرد احتمالا نه تنها بزرگترین جذب سرمایه سال ۹۹ در بدنه استارتآپی کشور, به خود اختصاص داده؛ بلکه تنها سرمایهگذاری قابل توجه یک صندوق جسورانه بورسی را هم در آستانه عید ۱۴۰۰ جذب کرده است.
پونیشا در شاخههای متعدد از فریلنسینگ تا طراحی اپلیکیشن و برنامهنویسی گرفته تا ترجمه و تولید محتوا فعال است و تمرکز خود هسته تیم و موسسانش در شمال کشور و منطقه آزاد انزلی به جای مرکز در کنار توسعه بازار کار از راه دور در سراسر استانها از آنها یک نمونه منحصر به فرد در بازار مرکزگرایی استارتآپی ایران ساخته است. نیما نورمحمدی, بینانگذار و رییس هیات مدیره و سرشناسترین موسس این استارتآپ پیش از این سابقه تاسیس و فروش استارتآپ آیهوم را هم در کارنامه خود داشته است. با توجه به امکان پرداخت ارزی با استفاده از کارتهای اعتباری بین المللی روی این پلتفرم، می توان پیشبینی کرد که این جذب سرمایه بتواند زمینه برای گسترش فرامرزی پونیشا را هم فراهم سازد.
گروه مالی فیروزه که سرمایهگذاری در استارتآپهایی همچون شیپور و داستانمن را هم در کارنامه خود دارد علاوه بر این صندوق خطرپذیر در زمینههایی همچون پلتفرم پلتفرم فیروزهپلت که سامانه دریافت پیشنهادهای ورود و خروج در استارتاپهاست و کنترلتک که یک استارتآپ استودیو مستقر در تهران به شمار میآید هم فعال است هرچند فعالین قدیمی بازار سرمایه این گروه را به دلیل نقش کلیدی اش در گروه عظیم سرمایهگذاری توسعه صنعتی ایران وخدمات مالی کارگزاری و سبدگردانی در بازار بورس میشناسند.