skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

گروه مالی فیروزه صندوق سرمایه‌گذاری خصوصی راه‌اندازی کرد

سونیتا سراب‌پور نویسنده میهمان

۱۶ آذر ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۸ دقیقه

گروه مالی فیروزه به عنوان یکی از شرکت‌های باسابقه در حوزه سرمایه‌گذاری، اولین صندوق سرمایه‌گذاری خصوصی (Private Equity Fund) خود را با کسب مجوز از بورس اوراق بهادار راه‌اندازی کرد. این صندوق با سرمایه اولیه ۱۰۰ میلیارد تومان راه‌اندازی می‌شود و آنطور که رامین ربیعی، مدیرعامل گروه مالی فیروزه می‌گوید هدف اصلی این صندوق بالفعل کردن پتانسیل نهفته شرکت‌هایی است که به دلایلی مانند نداشتن سرمایه کافی، عدم دسترسی به دانش و تکنولوژی و حتی نداشتن مدیریت مناسب نتوانستند آنطور که باید رشد و توسعه پیدا کنند.

به گزارش پیوست، گروه مالی فیروزه به عنوان شرکت مادر «گروه سرمایه‌گذاری توسعه صنعتی ایران» در همکاری با شرکت «سرمایه گذاری سبحان» و «شرکت ترغیب صنعت ایران و ایتالیا» تصمیم  به تاسیس این صندوق با نام «صندوق سرمایه‌گذاری خصوصی ثروت آفرین فیروزه» کرده است. این صندوق قرار است در صنایع مشخصی از جمله محصولات کشاورزی و دامپروری، محصولات شیمیایی، محصولات غذایی، صنایع فلزی و معدنی، صنایع کاغذ و مقوا و صنایع لجستیک و بسته‌بندی اقدام به سرمایه‌گذاری کند.

رامین ربیعی، در نشست خبری راه‌‌اندازی اولین صندوق سرمایه‌گذاری خصوصی گروه مالی فیروزه در توضیح این نوع از صندوق سرمایه‌گذاری گفت: «صندوق‌ها سرمایه‌گذاری خصوصی از سال‌های گذشته در کشورهای مختلف مشغول به فعالیت بوده‌اند و در طی این سال‌ها در کارکرد آنها و استراتژی که مد نظر داشته‌‌اند نیز تغییراتی ایجاد شده است؛ اما به صورت معمول این صندوق‌ها به سراغ شرکت‌های غیر بورسی می‌روند که به خاطر شرایط خاصی نتوانسته‌اند به پتانسیل رشد کامل برسند.»

به گفته او محدودیت‌هایی مانند محدودیت دسترسی به سرمایه کافی، نداشتن مدیریت مناسب، عدم دسترسی به دانش و تکنولوژی‌های روز و.. باعث شده تا برخی شرکت‌ها آنطور که باید رشد نکنند. او ادامه داد: «معمولا صندوق‌های سرمایه‌گذاری خصوصی در این شرایط بلوک مدیریتی و کنترلی این نوع شرکت‌ها را خریداری و برنامه تغییر ساختار برای این شرکت‌ها در نظر می‌گیرند و سعی می‌کنند که با تزریق سرمایه و آوردن مدیریت بهتر، تکنولوژی و دانش روز پتانسیل شرکت را زنده کنند.» براساس اظهارات ربیعی صندوق‌های سرمایه‌گذاری خصوصی زیادی در دنیا شکل گرفته‌اند که هدف اصلی‌شان هم بالفعل کردن پتانسیل نهفته شرکت‌های مختلف است. به گفته او در خیلی از موارد هم استراتژی صندوق‌های سرمایه‌گذاری خصوصی وارد شدن به پروژه‌های ملی برای ساخت زیرساخت‌های پایه‌ای و ریشه‌ای یک کشور مانند راه‌آهن، فرودگاه، بیمارستان و …. است.

صندوق سرمایه‌گذاری خصوصی گروه مالی فیروزه با سرمایه اولیه ۱۰۰ میلیارد تومان راه‌اندازی شد. این صندوق قرار است روی صنایع مشخصی از جمله محصولات کشاورزی و دامپروری، محصولات شیمیایی، محصولات غذایی، صنایع فلزی و معدنی، صنایع کاغذ و مقوا و صنایع لجستیک و بسته‌بندی سرمایه‌گذاری کند.

ربیعی تاکید می‌کند که از ۱۵ سال گذشته که گروه مالی فیروزه شکل گرفته است آنها پیوسته خواهان راه‌اندازی صندوق سرمایه‌گذاری خصوصی بوده‌اند؛ اما به دلیل فراهم نبودن ساختارهای قانونی امکان ایجاد چنین صندوقی را در سبد خدمات خود نداشته‌اند. آنطو که ربیعی توضیح می‌دهد در نهایت به تازگی قوانین و مقررات راه‌اندازی صندوق‌های سرمایه‌گذاری خصوصی در کشور توسط سازمان بورس تدوین شده و فیروزه هم به عنوان یکی از اولین شرکت‌ها موفق به دریافت مجوز راه‌اندازی این صندوق شده است.

در همین زمینه محمد حسن ملیحی، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری سبحان و عضو کمیته سرمایه‌گذاری صندوق سرمایه‌گذاری خصوصی فیروزه با اعلام اینکه طول عمر این صندوق سرمایه‌گذاری خصوصی فیروزه ۷سال است می‌گوید که تنها در ۴ سال این صندوق اقدام به سرمایه‌گذاری در حوزه‌های در نظر گرفته شده می‌کند و در سال هفتم نیز کارهای تسویه، تعیین سودها و انحلال صندوق و تقسیم سود بین سرمایه‌گذاران اتفاق خواهد افتاد. براساس گفته‌های او سرمایه اولیه این صندوق ۱۰۰ میلیارد تومان است که ۳۵ درصد ودیعه اول آن هنگام پذیره‌نویسی در فرابورس تامین خواهد شد.

همچنین براساس توضیحات ملیحی ۳۰ درصد سرمایه این صندوق توسط سه موسس آن تامین و ۷۰ درصد سرمایه صندوق نیز از طریق پذیره‌نویسی تامین خواهد شد. ملیحی تاکید می‌کند که براساس جلسه‌های برگزار شده بین موسسان این صندوق آنها تصمیم دارند از طریق این صندوق روی ۳ یا حداقل ۴ یا ۵ شرکت سرمایه‌گذاری کنند. ملیحی در مورد استراتژی این صندوق برای سرمایه‌گذاری در شرکت‌ها گفت: «استراتژی ما این است که در شرکت‌ها ورود و زمان خروجمان هم‌زمان با ورود این شرکت‌ها به بورس باشد. مبلغ اولیه ورود به این صندوق هزار میلیارد ریال است و هر کسی که می‌خواهد در این صندوق سرمایه‌گذاری کند باید حداقل یک واحد صندوق معادل یک میلیارد ریال خریداری کند. البته ودیعه پرداختی ۳۵ میلیون تومان است و مابقی وجوه که از ۳۵ تا ۱۰۰ میلیون تومان است طی دوره‌های سرمایه‌گذاری با اطلاعیه‌ای که از طریق کمیته صندوق منتشر می‌شود، پرداخت و تکمیل خواهد شد.»

او در پاسخ به سوال پیوست که چرا حوزه‌هایی مانند کشاورزی و دامپروری، محصولات شیمیایی، محصولات غذایی، صنایع فلزی و معدنی، صنایع کاغذ و مقوا و صنایع لجستیک و بسته‌بندی برای تزریق سرمایه از طریق این صندوق انتخاب شده‌اند گفت: «هدف ورودمان به این حوزه‌ها پیدا کردن فرصت‌های خوب سرمایه‌گذاری است. گروه مالی فیروزه تجربه سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف را دارد. خیلی از حوزه‌هایی هم که برای سرمایه‌گذاری از طریق این صندوق انتخاب شده‌اند به این دلیل است که گروه مالی فیروزه شرکت‌های مشابه و تجربه‌های مدیریتی در این صنعت را دارد.» به باور او دانش کافی در مجموعه گروه مالی فیروزه کمک می‌کند تا شرکت‌های مختلف حاضر در این حوزه شناسایی و با تزریق سرمایه به رشد آنها کمک شود.

همچنان در حال مذاکره

این اولین بار نیست که گروه مالی فیروزه تصمیم به راه‌اندازی صندوق سرمایه‌گذاری برای تزریق سرمایه به شرکت‌های مختلف می‌گیرد. زمستان سال گذشته نیز اولین صندوق سرمایه‌گذاری جسورانه «گروه مالی فیروزه» با سرمایه اولیه ۵۰ میلیارد تومان راه‌اندازی شد. صندوقی که موسسان آن را گروه سرمایه‌گذاری توسعه صنعتی ایران، سرمایه‌گذاری ایران و فرانسه و سرمایه‌گذاری سبحان شکل می‌دادند.

 رامین ربیعی در این نشست خبری در پاسخ به سوال پیوست در مورد وضعیت فعلی این صندوق و اینکه تا این لحظه آیا استارت‌آپی موفق به جذب سرمایه از این صندق شده گفت: «صندوق جسورانه فیروزه یک صندوق سرمایه‌گذاری در حوزه تکنولوژی و استارت‌آپ است. این صندوق‌های بورسی یک فرایند پذیره‌نویسی دارند و بعد هم فرآیندی باید برای اجازه فعالیت طی کنند تا در نهایت قابلیت معامله در بورس را داشته باشند، هرکدام از این مراحل هم به خاطر مسائل مقرراتی و آیین‌نامه‌ای چند ماهی زمان می‌برد.»

ربیعی با اعلام اینکه صندوق جسورانه فیروزه در نهایت مرداد ماه سال ۹۹ مجوز فعالیت دریافت کرده است توضیح داد:‌ «این صندوق بعد دریافت مجوز فعالیت یعنی مرداد ماه امسال شروع به بررسی موارد سرمایه‌گذاری کرده و در حال‌حاضر چندین مورد در حال مذاکره برای جذب سرمایه هستند. احتمالا از طریق این صندوق که سرمایه اولیه آن هم ۵۰ میلیارد تومان بوده یک یا دو سرمایه‌گذاری نسبتا بزرگ انجام دهیم و بقیه سرمایه‌گذاری در مورد‌های کوچکتر صرف کنیم.» او اعلام می‌کند که به خاطرنهایی نشدن مذاکره‌ها و همچنین مقررات بورس نمی‌تواند نام شرکت‌های انتخابی برای جذب سرمایه از این صندوق را در حال‌حاضر اعلام کند.

ثبت دو معامله موفق در فیروزه پلت

در کنار صندوق‌های سرمایه‌گذاری که گروه مالی فیروزه برای تزریق سرمایه به شرکت‌های استارت‌آپی راه‌اندازی می‌کند، تا جای خالی سرمایه‌های داخلی و البته خارجی که در چندسال گذشته به شدت محدود شده را پر کند، این شرکت سال گذشته اقدام به راه‌اندازی یک پلتفرم مجزا برای ارائه خدمات مالی به شرکت‌های استارت‌آپی کرد. این پلتفرم با نام «فیروزه پلت»، سامانه دریافت پیشنها ‌های ورود و خروج در استارت‌آپ‌ها مهر ماه سال گذشته در رویدادی تخصصی با همین نام رونمایی شد. در آن زمان هدف اصلی راه‌اندازی این پلتفرم متصل کردن سهامداران شرکت‌های استارت‌آپی با سرمایه‌گذاران بخش‌های سنتی و صنعتی اعلام شد تا از این طریق سرمایه‌های سرگردان در بازار به این شرکت‌ها تزریق شود. حالا با گذشت یک سال از راه‌اندازی این پلتفرم رامین ربیعی، مدیرعامل گروه مالی فیروزه به پیوست می‌گوید که این سامانه توانسته ۲ معامله موفق داشته باشد.

ربیعی در پاسخ به سوال پیوست در مورد اینکه آیا با گذشت یک سال این سامانه به اهداف خود نزدیک شده یا خیر و چه تعداد جذب سرمایه و خروج از سهام از طریق آن برای شرکت‌های استارت‌آپی اتفاق افتاده گفت: «همان موقع که فیروزه پلت رونمایی شد گفتم که اگر ما بتوانیم یک یا دو معامله هم از طریق این پلتفرم داشته باشیم من خوشحال خواهم بود. در حال‌حاضر هم دو معامله موفق در فیروزه پلت داشته‌ایم. در واقع در مجموع ۴۵ مورد مذاکره از طریق این پلتفرم انجام شده که در نهایت ۲ مورد آن به فرایند جذب سرمایه رسیده است.» او به پیوست می‌گوید که به خاطر قوانین فیروزه پلت امکان نام‌بردن استارت‌آپ‌هایی که از طریق این پلتفرم موفق به جذب سرمایه‌ شده‌اند را ندارد؛ اما این دو استارت‌آپی یکی در حوزه تجارت الکترونیکی و دیگری در حوزه بازی فعالیت می‌کند.

براساس توضیحات او روند مذاکره برای خروج نقدی سهامدار از شرکت‌ها یک روند طولانی است و در بسیاری از مواقع موافق نبودن هیات مدیره با خروج سبب شده که معاملات روی فیروزه پلت به نتیجه نرسد.

http://pvst.ir/93n
سونیتا سراب‌پورنویسنده میهمان

    سال ۸۵ و با انتخاب رشته‌ دانشگاهی که نقشی در آن نداشتم وارد حوزه روزنامه‌نگاری شدم و حالا عاشق این کارم. ۱۲ سال است که به صورت تخصصی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات کار می‌کنم؛ ۸ سال از این مدت به کار در تحریریه روزنامه‌های دنیای اقتصاد و ایران گذشت و با روزنامه‌های سرمایه، هم‌میهن، همشهری و اعتماد نیز همکاری داشتم. از سال ۹۷ مسیر فعالیتم تغییر کرد و در نهایت رسیدم به تحریریه پیوست.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو