skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی:

اپراتورها تخلفی در محاسبه ترافیک نیم‌بها نداشته‌اند

سونیتا سراب‌پور نویسنده میهمان

۲۹ بهمن ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام می‌کند که با بررسی‌هایی که تاکنون انجام داده‌اند تخلف اپراتورها برای محاسبه ترافیک داخلی (نیم‌بها) براساس تعرفه ترافیک بین المللی هنگام استفاده کاربران از سرویس‌های داخلی احصا نشده است. براساس توضیحات حسین فلاح جوشقانی به پیوست ، بالای ۹۹ درصد از ترافیک داخلی کشور بر اساس لیست آدرسی که خود صاحبان ترافیک در پورتال سازمان فناوری اطلاعات ثبت کرده‌اند، به اپراتورها برای نیم بها شدن اعلام شده و اپراتورها هم نرخ نیم بها را روی این سرویس‌ها اعمال می‌کنند. او تاکید می‌کند که آدرس کلیه سرویس‌هایی مانند VOD، پخش آنلاین و.. نیز در فهرستی که اعلام شده وجود دارد که تعرفه ترافیک آنها به صورت نیم‌بها  محاسبه می‌شود. فلاح در واکنش به نامه ساترا به وزارت ارتباطات در مورد تخلف اپراتورها در این زمینه نیز اعلام کرد که سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی وظیفه قانونی برای نظارت بر حوزه ارتباطات را برعهده دارد و در این خصوص وظایف خود را انجام می‌دهد.

به گزارش پیوست، در هفته‌های گذشته برخی کاربران در شبکه‌های اجتماعی از محاسبه شدن ترافیک داخلی آنها با تعرفه ترافیک بین‌الملل هنگام استفاده از سرویس‌ها و پلتفرم‌های داخلی خبر دادند و اینکه اصولا خبری از ترافیک نیم‌بها هنگام استفاده از سرویس‌های داخلی نیست. به دنبال این اتفاق نیز ساترا (سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی) با بررسی این موضوع در نامه‌ای به وزارت ارتباطات از تخلف اپراتورها در این زمینه خبر داد و از این وزارتخانه درخواست برخورد با متخلفان در این زمینه شد.

حالا حسین فلاح جوشقانی، رئیس رگولاتوری به پیوست می‌گوید طبق بررسی‌شان، فعلا به این نتیجه که اپراتورها در این زمینه تخلفی انجام داده‌اند، نرسیده‌اند، ولی موضوع همچنان در دست بررسی است و اگر تخلفی احصا شود حتما برخورد خواهد شد. او در این مورد به پیوست گفت: «با قاطعیت می‌توانم بگویم که بالای ۹۹ درصد ترافیک داخلی احصا و به اپراتورها برای نیم بها شدن اعلام شده و اپراتورها نیز بر این اساس عمل می‌کنند. در فهرست اعلامی سرویس‌های  VOD، پخش آنلاین و سرویس‌هایی این چنینی نیز قرار دارد که ترافیکشان هم  نیم‌بها محاسبه می‌شود.»

فلاح در واکنش به بررسی ساترا و اثبات تخلف در این زمینه از سمت اپراتورها اعلام کرد: «ساترا اگر در این زمینه مصادیقی دارد باید به ما اعلام کند.» همچنین او در مورد راه‌اندازی سایت ثبت تخلف در مورد محاسبه ترافیک در سایت ساترا، اعلام کرد که تنها سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی بر اساس قانون وظیفه نظارت بر عملکرد اپراتورهای ارتباطی را دارد. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز روز گذشته در گفت‌وگو با پیوست اعلام کرد که ساترا سازمان قانونی برای ورود به این گونه مسائل نیست.

رئیس رگولاتوری از کاربران خواست در صورت برخورد با سرویس‌های داخلی که هنگام استفاده از آنها ترافیکشان به جای داخلی، خارجی محاسبه می‌شود شکایتشان را از طریق سامانه ۱۹۵ ثبت و پیگیری کنند.

پیگیری اجرای مصوبه بیت‌استریم توسط مخابرات

اواسط آذر ماه و با تغییرات در تیم مدیریتی مخابرات شرکت‌های شاتل و آسیاتک به عنوان تنها شرکت‌هایی که موفق به امضای تقاهم‌نامه با مخابرات در خرداد ماه برای اجرای مصوبه بیت‌استریم شده‌ بودند، خبر از اجرای کند این مصوبه دادند. براساس این مصوبه قرار بود این دو شرکت شانس استفاده ا ز زیرساخت‌های شبکه‌ای مخابرات که تا کنون به صورت انحصاری در اختیار این شرکت بود برای توسعه شبکه بر مبنای تکنولوژی VDSL استفاده کنند.

حسین فلاح جوشقانی در گفت‌وگو با پیوست در مورد آخرین وضعیت اجرای مصوبه بیت‌استریم گفت:‌ «برنامه ما واگذاری ۵ میلیون پورت VDSL تا پایان دولت دوازدهم است که امیدواریم به این هدف زودتر از پایان عمر این دولت نیز برسیم. البته کارها برای پیگیری این موضوع در مخابرات و در دوره مدیریتی جدید‌ش از سرعت کافی برخوردار نیست و ما در حال بررسی این موضوع هستیم.» او ادامه داد: «تذکراتی در این زمینه به مخابرات داده‌ایم و آنها می‌گویند به تعهداتشان در این زمینه پایبند هستند؛ اما آنچه ما می‌بینیم این است که چنین اتفاقی رخ نمی‌دهد. بررسی بیشتر در حال انجام است و قطعا با مخابرات در این زمینه برخورد خواهد شد.» براساس اظهارات او رگولاتوری در حال تدوین مقرراتی برای تشدید برخورد در زمینه عدم اجرای مصوبات کمیسیون توسط مخابرات است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه ششمین نمایشگاه اینترنت اشیاء نیز در گفت‌وگو با پیوست خبر از توقف اجرای مصوبه بیت‌استریم توسط مخابرات را داده و گفته بود که براساس مصوبه‌ای که به زودی در کمیسیون رگولاتوری تصویب خواهد شد، جریمه سنگینی برای مخابرات به دلیل عدم اجرای مصوبه بیت‌استریم در نظر گرفته خواهد شد. هرچند که روز گذشته و در واکنش به این اظهارات شرکت مخابرات در بیانیه‌ای، انتقاد‌های بی‌پرده وزارت ارتباطات در این زمینه را تحقیرآمیز دانسته است.

اینترنت ارزان می‌شود؟

نزدیک به دو هفته پیش رگولاتوری اعلام کرد که براساس مصوبه‌ جدید زیرساخت اقدام به کاهش ۲۵ درصدی پهنای باند خود برای شرکت‌های اینترنتی کرده است. به دنبال این خبر بسیاری از کاربران این سوال را مطرح کردند که آیا با این اتفاق تعرفه اینترنت آنها نیز کاهش پیدا خواهد کرد.

فلاح، در این مورد به پیوست گفت: «کاهش ترافیک ۲۵ درصدی پهنای باند زیرساخت در جلسه‌ای با حضور وزیر ارتباطات و به پیشنهاد وزارت ارتباطات تصویب و به اجرا گذاشته شده است. در مورد این که اجرای این مصوبه آیا تاثیری در هزینه کاربران نهایی خواهد داشت، کمیسیون در این خصوص به سازمان ماموریت داده که موضوع را با اپراتورها مطرح و بررسی کند که بر این اساس  در حال بررسی هستیم.» او می‌گوید این موضوع با اپراتورها مطرح شده و تصمیم‌گیری در مورد آن براساس نتایج  بررسی‌ها  به کمیسیون گزارش و در  در سال آینده اتخاد تصمیم خواهد شد.

http://pvst.ir/9j6
سونیتا سراب‌پورنویسنده میهمان

    سال ۸۵ و با انتخاب رشته‌ دانشگاهی که نقشی در آن نداشتم وارد حوزه روزنامه‌نگاری شدم و حالا عاشق این کارم. ۱۲ سال است که به صورت تخصصی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات کار می‌کنم؛ ۸ سال از این مدت به کار در تحریریه روزنامه‌های دنیای اقتصاد و ایران گذشت و با روزنامه‌های سرمایه، هم‌میهن، همشهری و اعتماد نیز همکاری داشتم. از سال ۹۷ مسیر فعالیتم تغییر کرد و در نهایت رسیدم به تحریریه پیوست.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو