دسترسی هکرهای وزارت خزانهداری آمریکا به ۳ هزار فایل و ۴۰۰ کامپیوتر
هکرهایی که آمریکا آنها را تحت حمایت دولت چین میداند چندی پیش به وزارت خزانهداری…
۲۷ دی ۱۴۰۳
۲۸ بهمن ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
از ابتدای سال جاری با بالا رفتن میزان استفاده کاربران از اینترنت به دنبال دورکاری و قرنطینه، مشکلات کیفیت پایین شبکه اینترنت ثابت بیش از بیش نمایان شد. در نهایت فروردین ماه وزیر ارتباطات در توئیتر خود خبر از دسترسی کاربران به سرعتی ۴ برابر سرعت فعلی بر بستر اینترنت ثابت را داد. محمدجواد آذری جهرمی در آن زمان اعلام کرد که این سرعت قرار است با ارتقای اینترنت خانگی از ADSL به VDSL ابتدا در استانهای قم و تهران محقق شود. در نهایت خرداد ماه وزارت ارتباطات موفق شد مخابرات را مجاب به اجرای مصوبه بیتاستریم کند، مصوبهای که میتوانست وعده محمدجواد آذری جهرمی برای رسیدن سرعت اینترنت کاربران به ۴ برابر فعلی را محقق کند. اما حالا محمدجواد آذری جهرمی در حاشیه برگزاری ششمین نمایشگاه اینترنت اشیاء در گفتوگو با پیوست میگوید که مخابرات اجرای این مصوبه را متوقف کرده است. همچنین جهرمی در گفتوگو با پیوست در واکنش به نامه ساترا برای تخلف اپراتورها در محاسبه ترافیک نیمبها و ایجاد سایت در راستای ثبت شکایت کاربران در این زمینه گفت: «ساترا سازمان قانونی برای این کار نیست.»
به گزارش پیوست، امسال و براساس سیاستگذاریهای وزارت ارتباطات قرار بود تا پایان سال ۵ میلیون پورت VDSL به کاربران در شهرهای مختلف واگذار شود. به دنبال این اتفاق هم خرداد ماه پس از ۳ سال شرکت مخابرات مصوبه بیتاستریم را به اجرا گذاشت و طبق این مصوبه با دو شرکت شاتل و آسیاتک به تفاهم رسید تا از زیرساختهای شبکهای خود که تا کنون به صورت انحصاری در اختیارش بود، برای توسعه شبکه بر مبنای تکنولوژی VDSL استفاده کنند. اما در نهایت در آذر ماه معاون وزیر ارتباطات و رئیس رگولاتوری در گفتوگو با پیوست اعلام کرد که به دنبال تغییرات در تیم مدیریتی مخابرات، برنامهها کمی تغییر کرده است. همچنین او گفت که به جای ۵ میلیون پورت VDSL قرار است تا پایان سال ۱.۵ میلیون پورت واگذار شود. همچنین همان زمان مدیران شاتل و آسیاتک اعلام کردند که اجرای مصوبه بیتاستریم به کندی صورت میگیرد.
حالا محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جمع خبرنگاران و در پاسخ به پیوست در مورد وضعیت اجرای این مصوبه گفت: «مخابرات عملا کار اجرای این مصوبه را متوقف کرده و رگولاتوری در حال پیگیری این ماجراست.» او ادامه داد: «رگولاتوری در حال تنظیم مصوبه و تصویب آن در کمیسیون تنظیم مقررات است تا بابت عدم اجرای مصوبه بیتاستریم، جرائم سنگینی برای مخابرات در نظر گرفته شود.»
یکی از خبرهایی که در هفتههای گذشته در شبکههای اجتماعی صدای بسیاری از کاربران را بلند کرده بود اعتراضات آنها به پلتفرمها و پیامرسانهای داخلی درمورد محاسبه تعرفه ترافیک داخلی به قیمت اینترنت بینالملل بود. این اعتراض اما با تکذیب از سمت اپراتورها و سکوت از سمت وزارت ارتباطات مواجه شد، اما ساترا (سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر فضای مجازی) وارد میدان شد و اعلام کرد که این موضوع را بررسی میکند. در نهایت نیز چند روز بعد این سازمان در نامهای به وزارت ارتباطات خبر از تخلف اپراتورها در این زمینه و درخواست برخورد با اپراتورها را داد. همچنین ساترا اعلام کرد که بخش ویژهای را برای ثبت تخلف ترافیک اینترنت اپراتورهای همراه، در سایت خود راهاندازی کرده است.
محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در واکنش به نامه ساترا به این وزارتخانه به پیوست گفت که هنوز این نامه را ندیده است؛ اما در این زمین لازم به ورود ساترا نیست؛ چرا که سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی بررسیهای لازم را انجام میدهد. همچنین جهرمی در واکنش به راهاندازی سایتی از سمت ساترا برای ثبت شکایت کاربران در مورد ترافیک اینترنت به پیوست گفت: «ساترا سازمان قانونی برای این کار نیست.»
از سوی دیگر جهرمی در پاسخ به سوالی یکی دیگر از خبرنگاران در مورد کاهش ۲۵ درصدی پهنای باند از سمت زیرساخت و اینکه آیا این کاهش قیمت باعث کاهش قیمت سرویس کاربران نهایی خواهد شد توضیح داد: «زیرساخت اولین گام برای کاهش قیمت اینترنت را با کاهش ۲۵ تا ۳۰ درصدی پهنای باند برداشته است. اینکه با این کار چه اتفاقی در تعرفه نهایی مشترکان رخ میدهد را سال دیگر براساس مصوبهای دیگر باید ببینیم.»