نسل آینده POSها، دستگاههای هوشمندی با امکاناتی فراتر از پرداخت هستند
نسل آینده پایانههای پرداخت الکترونیکی بانکی شامل دستگاههای هوشمندی خواهند بود که امکاناتی فراتر از…
۴ آذر ۱۴۰۳
۵ آذر ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۹ آبان ۱۴۰۰
دورکاری در ابتدا فوقالعاده به نظر میرسید اما با گذشت زمان و اجرایی شدن آن در تمامی کشورها مشخص شد که برای نتیجه بخش بودن آن نه تنها نیاز به شفافیت بیشتری در این زمینه وجود دارد بلکه نتیجه بخش بودن آن نیازمند همکاری بیشتر تمامی کارمندان و تمرکز بیشتر روی فعالیتی است که همه در حال انجام آن هستند.
به گزارش پیوست، با وجود اینکه دورکاری در ۱۵ سال گذشته سه برابر شده است، پیش از سال ۲۰۲۰ هنوز به یک عرف کاری تبدیل نشده بود و براساس گزارش روزنامه شیکاگو تریبیون (Chicago Tribune) تنها ۴ درصد از کل کارکنان را دورکاران تشکیل میدادند. در سال ۲۰۱۵نیز تنها ۳/۹ میلیون آمریکایی دورکاری میکردند. پس از آغاز بحران کرونا، این رقم به ۴/۷ میلیون نفر رسید اما ویروس کرونا همه چیز را تغییر داد.
به یک باره شرکتها و کارکنان به فکر اجرای دورکاری افتادند. در ابتدا موجی از کارمندان از آنچه آزادی همراه با دورکاری تلقی میشد استقبال کردند.
با گذشت زمان واقعیت روشن شد؛ دورکاری ساده نیست. خستگی زوم (اپلیکیشن معروف تماس تصویریی) به یک مسئله مهم برای بسیاری از کارمندان تبدیل شد. کار از خانه برای برونگرایان یا والدینی که کودک داشتند و به ویژه زنان دشوار بود.
گزارش مککنزی نشان میدهد که یک زن از هر چهار زن به دلیل از دست دادن شغل یا نیاز به نگهداری از خانواده شغل خود را از دست داده است.
براساس این گزارش ۷۰ درصد از زنان عقیده دارند که رشد حرفهای آنها محدود شده است. این موضوع همچنین چالشهای تازهای را ایجاد میکند که اکثر ما انتظار آن را نداشتیم، برای مثال در فضای کاری جدید برای ادامه کار باید نظم بیشتری داشته باشیم و حواس پرتیهای خود را به خوبی مدیریت کنیم.
با توجه به روند رو به افزایش دورکاری به ویژه با اعلام سیاستهای دورکاری از سوی فیسبوک، توییتر و سیلزفورس، باید تاثیر این تحول بر فرهنگ شرکتی را بررسی کنیم.
تام راث مولف کتاب پرفروش دوستان حیاتی (Vital Friends) در نیویورک تایمز مطالعهای گسترده روی تاثیر دوستیها انجام داد. یافتههای فوقالعاده بسیاری از این تحقیق حاصل شد اما احتمالا جالبترین یافته این تحقیق این بود که افرادی که بهترین دوست خود را در محل کار دارند هفت برابر احتمال مشارکت بیشتری در شغل خواهند داشت. حس خانواده بودن کلید متصل کردن افراد به یک شرکت است و این کار از طریق ارتباطات فردی انجام میگیرد. مشارکت کارمندان یکی از موضوعات مهم رهبران تجاری است زیرا رابطه مستقیمی بین مشارکت و عملکرد وجود دارد.
پس آیا دورکاری بر توانایی افراد برای ارتباط و ساخت روابط معنادار با همکاران تاثیرگذار است؟
یکی از شکایتهای اصلی افراد از دورکاری، تنها بودن است. این موضوع به زنان و مردان تنها محدود نمیشود و حتی خانوادهها را نیز شامل میشود. در یک محیط فیزیکی با گذشت زمان حس ارتباط و نزدیکی بین کارکنان و همکاران ایجاد میشود. اگر مراقب نباشید این حس ارتباط در دوران دورکاری از بین میرود.
حالا شما به عنوان یک مالک و رهبر تجاری چه کاری میتوانید برای ساخت ارتباط معنادار و نزدیک کردن تیم به یکدیگر انجام دهید؟ راههای زیادی وجود دارد. روشهای موثری برای توسعه و تقویت روابط کاری با تیم و شرکت وجود دارد.
من چطور از این موضوع اطلاع دارم؟ زیرا مثلا در کارگاه توسعه رهبری، مشتریان اتصال و ارتباط بیشتری را گزارش میکنند. حالا بیش از هر زمانی سرمایهگذاری روی پیشرفت افراد تیم اهمیت دارد و کار گروهی بهترین گزینه و یک تیر و دو نشان است.
با بهتر شدن تکنولوژی و ساده تر شدن ارتباطات، ما به عنوان یک جامعه گرفتار عادت تنبلی شدهایم، این عادت تلاش ما برای ایجاد روابط را نیز تحت تاثیر قرار داده است. تکنولوژیهایی همچون پیغام رسانی لحظهای، ایمیل، پیغام متنی یا پیغامهای صوتی در حال حاضر راه ارتباطی مطلوب برای نسل جوان محسوب میشوند. اما این روش ارتباطی بخش مهمی از ارتباط انسانی را نادیده میگیرد.
چطور میتوان این روند را تغییر داد؟
۱. ترکیب کردن: کار را تماما به کار کردن محدود کنید. روی فعالیتهایی سرمایهگذاری کنید که هر از چندگاهی تیم کاری را دور هم جمع کند. همچنین میتوانید بخشی از زمان جلسه خود را برای ارتباط سازی به صورت شخصی ادامه دهید.
۲. تصویر و صدای با کیفیت را برای جلسات خود فراهم کنید: حالا که دورکاری ضرورت پیدا کرده است، کارکنان را از طریق ویودئو با یکدیگر در ارتباط بگذارید و از کییت تجهیزات و خدمات مورد نیاز برای ارتباط ویدئویی اطمینان حاصل کنید. ویدئوها مردم را مسئولیت پذیر میکنند و کمک میکنند که حس ارتباط بیشتری داشته باشید. همچنین مجبور خواهید بود لباس مناسب بپوشید!
۳. زمانی را به «خودتان» اختصاص دهید: شاید این موضوع در تضاد با از بین بردن حس انزوا باشد اما تنهایی و وقت گذاشتن برای خودتان یعنی از گوشی و دیگر دستگاههای ارتباطی نیز جدا شوید. گوشی همراه را خاموش کنید، از کامپیوتر دور شوید و ارتباط خود را قطع کنید. شما نیاز به یک تجدید قوا دارید اما اگر هر لحظه در حال بررسی پیغام، ایمیل و غیره باشید هنوز با موضوعات کاری در ارتباط خواهید بود. ارتباطی بدون رابطه با همکاران. در نتیجه شما باید برروی مهم ترین ارتباط خود یعنی با «خودتان» تمرکز کنید.
دورکاری روند کاری انسانها را دگرگون کرده است، اما اگر اصول احتیاطی را رعایت کنید لزوما تاثیر منفی روی فرهنگ شرکتی نمیگذارد. خوب است که زودتر به فکر پیشگیری از این مشکلات باشید و روی بهبود شرایط در شرکت خود و تقویت روابط تیمی سرمایهگذاری کنید.
منبع: inc