مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
۸ آبان ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
شاید شرکت شما عجلهای برای بازگشت به حالت نرمال و کار در اداره نداشته باشد اما کارکنان از خستگی کار اینترنتی و فرسایش فضای دورکاری رنج میبرند. مسئولان و مجریان باید در جریان آزمایش دورکاری مشارکت کارکنان را افزایش داده و آنها را درگیر نگه دارند.
به گزارش پیوست، تحقیقات نشان میدهد که ۹۸درصد از مردم مشتاقند که دورکاری در تمام دوران کاری آنها به عنوان یک گزینه وجود داشته باشد و بسیاری از مدیران و رئیسان انتظار دارند که دورکاری تا ۲۰۲۱ و حتی پس از آن هم ادامه داشته باشد.
مارک گانون مسئول تغییر تجاری و راهحلهای اطلاعاتی در شورای شهر شفیل میگوید: « اگر صادق باشیم فکر میکنم دیگر غول از چراغ خارج شده است. به نظر من مردم مزایای دورکاری و تعادل بین کار و زندگی را درک کردهاند.»
اما باید توجه داشته باشیم که وابستگی به نکات مثبت دورکاری تنها یک سمت ماجرا است. گانون تاکید میکند که شرایط دورکاری فعلی با شرایط مطلوب بسیار فاصله دارد. استراتژیهای دورکاری فعلی عمدتا تنها طی چند روز ارائه شدهاند و پس از شش ماه از دورکاری هنوز به کار بیشتری در این زمینه نیاز است.
کارکنان دچار خستگی میشوند و ۲۷ درصد از کارکنان میگویند که طی جلسات از راه دوری که مثلا از طریق اپلیکیشن زوم انجام میگیرد با این که برای تمرکز روی موضوع تلاش میکنند اما معمولا حواسشان از موضوع پرت میشود.
یکی از مدیران ارشد شرکتی با سابقه میگوید که ما کنفرانس ویدیویی را کنار گذاشتیم. به گفته او ما از دیدن یکدیگر خسته شده بودیم و در حال حاضر اکثر افراد از طریق پیام ارتباط برقرار میکنند.
کارمندان خسته هستند. تحقیقات نشان میدهد که ۷۵ درصد از کارمندان بی حوصلگی و خستگی را تجربه کردهاند و ۴۰ درصد از آنها معتقدند که پاندمی کوئید-۱۹ باعث این موضوع شده است. تحقیق دیگری نشان میدهد که ۶۸ درصد از متخصصان نیز در دورکاری بیشتر از اداره احساس خستگی و بی حوصلگی میکنند و همچنین ۶۰ درصد از آنها میگویند که ساعات کاری نسبت به پیش از پاندمی افزایش نیز داشته است.
متخصصان IT نیز بسیار تحت فشار هستند. در شرایط دشوار فعلی IT بسیار ضروری و طبیعتا همپایی با فشار کاری جدید بسیار دشوار است.
جو سولی مدیر ارشد تکنولوژی در بانک کپیتال وان میگوید که هیچ تقدیری از کارکنان IT که امکان کار را در شرایط خاص امروزی و با وجود تغییر تقاضا فراهم کردهاند وجود ندارد.
متخصصان تکنولوژی در این بانک در مدتی کوتاه اهداف استراتژیک بلند مدت شرکت را کنار گذاشته و روی نیازهای فوری مشتریان همچون روشهای ارتباط موبایلی و اینترنتی متمرکز کردهاند.
کارکنان IT در دورانی که بسیاری از همکارانشان به دورکاری مشغول بودند باید در اداره فعالیت میکردند. اما شواهد نشان میدهد که حالا کارکنان خسته از وضعیت فعلی مشتاقند که به فضای کار بازگشته و همکاران خود را ببینند.
وظیفه اصلی تمامی رهبران تجاری در حال حاضر ارتباط و همکاری با کارکنان است تا در حالی که دورکاری ادامه دارد از ارتباط کارکنان خود اطمینان حاصل کنند. دنی آتیاس مدیر ارشد اطلاعات و دیجیتال در موسسه خیریه انتونی نولان در بریتانیا میگوید که ارتباط بین کارکنان به اندازه تکنولوژی مورد استفاده اهمیت دارد.
در بلند مدت مدیران باید به دنبال راهی باشند که با استفاده از فضای فیزیکی و البته دورکاری در روشی ترکیبی هم از مزایایی دورکاری و هم کار حضوری بهرهمند شوند.
با وجود اینکه در حال حاضر امکان بازگشت به ادارات وجود ندارد و دورکاری به هنجار فعلی تبدیل شده است اما درمورد ماههای آینده چه چیزی میتوان گفت؟ با گذشت زمان و عدم ارتباط رو در رو، چطور مدیران اطلاعات شرکتها میتوانند از همکاری و مشارکت کارکنان خود اطمینان حاصل کنند.
رندال اس پترسون پروفسو و مسئول آکادمیک بخش رهبری در مدرسه تجاری لندن میگوید که رهبران تجاری باید حضور فعال خود را تضمین کنند «رئیس خوب کسی است که با کارکنان همدلی داشته باشد، آنها را درک کند و بازخورد کارمندان درمورد نحوه مدیریت را با آغوش باز پذیرفته و از آنها در این باره سوال کند.»
حضور در فضای فیزیکی بسیار ساده تر است و مدیران میتوانند با حضور در کنار کارکنان و با توجه به نشانههای غیر کلامی همچون نحوه ایستادن یا حالت بدنی وضعیت کارمندان را تشخیص دهند. رهبران در جهان دورکاری باید از بهبود شرایط کارکنان و افزایش خلاقیت آنها اطمینان حاصل کنند.
پترسون میگوید: «درمورد سلامت ذهنی کارکنان و حس تعلق آنها سوال کنید. اگر این کار را تا الان انجام نمیدادید در تصمیمگیریهای مهم از کارمندان کمک بگیرید و مداخله و مشارکت آنها را افزایش دهید. ارتباطی شفاف و روشن با کارمندان ضروری است در غیر این صورت آنها از مسیر منحرف خواهند شد.»
طبق نظر پترسون «مدیران باید از تاثیرات منفی بلند مدت و میان مدت ناشی از دورکاری اجتناب کنند تا کارمندان انگیزه خود برای کار را از دست ندهند. در این رویکرد مدیران باید به اندازه کافی به کارکنان خود توجه داشته باشند و حس خوبی که به آنها منتقل میکنند باعث مشارکت بیشتر آنها میشود.»
او میگوید: «ما در سازمانها به اندازه کافی به احساسات و حس تعلق کارکنان توجه نمیکنیم. باید با کارکنان صحبت کرده و به آنها نزدیک باشید تا نیازهایشان برطرف شود. کارمندان باید بدانند که برای سازمان مهم هستند. اگر این مسیر را دنبال کنید، احتمالا بازدهی بیشتری را تجربه خواهید کرد.»
منبع: zdnet