امکان استعلام اطلاعات شرکتها توسط سند الکترونیک میسر شد
سند الکترونیک اشخاص حقوقی امکان استعلام سریع و دقیق اطلاعات شرکتها را فراهم کرده است.…
۲۳ مهر ۱۴۰۳
نسل جدید تکنولوژی ارتباطات برای محل کار
۲۰ مهر ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۶ دقیقه
احتمالا بیشتر کارکنان اداری در سال ۲۰۲۰ با ابزارهای واقعیت ترکیبی از جمله زوم(Zoom)، تیمز (Teams) و اسلک(Slack) که یک فضای مجازی را برای جلسات فراهم میکنند آشنایی پیدا کردهاند. این ابزارها با ترکیب فضای مجازی و واقعی محیط تازهای را فراهم میکنند تا روابط کارکنان در اداره و پیش از پاندمی را تداعی کند. شما با استفاده از این ابزارها میتوانید در جلسهای مجازی بایستید و آنچه میخواهید را به دیگران ارائه دهید، از گیف و شکلک استفاده کنید و بسیاری از قابلیتهای دیگر که به شما کمک میکند با همکاران خود ارتباط پویا داشته باشید.
اما این تجربهها تنها بخشی کوچکی از قابلیتهای واقعیت ترکیبی محسوب میشوند. تکنولوژیهای واقعیت افزوده به یکی از قابلیتهای رایج در معرفی محصولات، خط تولید و حتی جراحی تبدیل شدهاند. در حال حاضر که ۴۲ درصد از کارکنان تمام وقت آمریکایی به دورکاری مشغول هستند، تکنولوژیهای جدید واقعیت ترکیبی به عرف و روند رایج برای ادارات تبدیل شدهاند و میتوان گفت که آینده کاری ادارات به این تکنولوژیها وابسته خواهد بود.
اپلیکیشنهای جدید واقعیت ترکیبی به کاهش هزینه و افزایش درآمد شرکتها کمک میکنند. بسیاری از شرکتها با استفاده از این اپلیکیشنها زمان حضور کارکنان در ادارات را به یک سوم کاهش دادهاند و بسیاری از آنها به طور کامل با روند دورکاری خو گرفتهاند.
شرکتها در طولانی مدت از واقعیت ترکیبی برای بهبود شرایط دورکاری و افزایش خلاقیت استفاده خواهند کرد. در ادامه این متن سه زمینه اصلی استفاده از واقعیت ترکیبی را توضیح خواهیم داد.
از حدود یک دهه پیش از پاندمی کووید-۱۹، پیشتازان تکنولوژی با استفاده از صفحه نمایشهای بزرگ دفاتر خود را در سراسر جهان به یکدیگر متصل میکردند. حالا با پیشرفت این تکنولوژی شرکتهای بزرگ دیگری نیز به استفاده از ابزارهای مجازی روی آوردهاند و تیمهای خود در سراسر جهان را با استفاده از این ابزار به یکدیگر متصل میکنند.
دلیل استفاده از این تکنولوژی این است که اعضای تیم درصورت ندیدن یکدیگر یک احساس دورافتادگی و انزوا خواهند کرد و عدم رویارویی و ارتباط باعث کاهش همکاری و درنتیجه خلاقیت خواهد شد.
امروزه تیمهای بزرگترین شرکتهای ارائه دهنده خدمات مالی و خرده فروشان در دفاتر مجازی با استفاده از برنامههای واقعیت ترکیبی از جمله اسنیک (Sneek) و پاکاتیم (Pukkateam) ملاقات میکنند. این ابزارها یک حس همبستگی و کنار هم بودن را برای اعضای تیم ایجاد میکنند و درون این اپلیکیشنها و پشت میز مجازیتان میتوانید وضعیت خود را مشخص کنید، در حال تماس، در حال نوشیدن قهوه یا آماده صحبت.
هم تیمی شما با یک کلیک روی وضعیت شما میتواند فورا با شما تماس ویدیویی برقرار کند و دیگر نیازی به برقراری کنفرانس ویدیویی نخواهید داشت. همچنین پیغامهای تیمی با استفاده از شکلکها، تعیین وضعیت و گیف یک فضای جالب، دوستانه و باز را برای کارکنان فراهم میکند. تیمهایی که نمیخواهند عکس واقعی خود را درطول روز نمایش دهند نیز گزینههای دیگری وجود دارد، اپلیکیشن سوکوکو (Sococo) آواتارهایی را به کارکنان اختصاص میدهد و شما فضای کاملی از جمله اتاق کنفرانس، بخش انتظار و آبدارخانه را در اختیار خواهید داشت.
امروزه بسیاری از شرکتها خواستار استفاده از هوش مصنوعی در گروههای متمرکز هستند تا آنچه در فضای فیزیکی ممکن نبود حالا در این گروهها امکان پذیر شود. پلتفرمهایی همچون رمش (Remesh) فضایی را به صورت مجازی در اختیار شرکتها قرار میدهند و حالا میتوانید گروههای متمرکزی با قابلیتهای گسترده تحقیقی در فضای دیجیتال در اختیار داشته باشید.
شرکتها از این پلتفرمها برای تحقیقات بازاری استفاده میکنند. این پلتفرمها دیدگاه هزار شرکتکننده را در مورد موضوع یا محصول مورد نظر جمعآوری کرده و خلاصه میکنند. هوش مصنوعی و یک موتور رایدهنده پاسخها را دسته بندی کرده و در کنار هم قرار میدهد و افراد میتوانند در لحظه به بحث و استفاده از اطلاعات بپردازند و ایدههای مد نظر خود را بررسی کنند.
این پلتفرم آنلاین به صورت گمنام و در مقیاس گسترده ارائه میشود و مدیران با استفاده از آن به نظرات بیشتری دسترسی خواهند داشت زیرا گمنامی این پلتفرم به افراد بیشتری اجازه و جرات اظهارنظر خواهد داد. یکی از شرکت کنندگان میگوید «من هیچگاه پیش از این احساس شنیده شدن نداشتم.»
شرکتها همچنین برای اجرای پروژه و جذب خلاقیت نیز به واقعیت ترکیبی روی میآورند. با شروع همهگیری بسیاری از شرکتها به اجبار پروژهها و بخش تحقیق و توسعه خود را متوقف کردند، زیرا افراد دخیل در این پروژهها امکان حضور فیزیکی نداشتند.
اما برخی دیگر با استفاده از ابزارهای آنلاین زمان را از دست ندادند و به همکاری از طریق پلتفرمهای دیجیتال ادامه دادند. به همین طریق یکی از بانکها در همین تابستان دریافت که طراحی و اجرای یک خط تجاری و محصولی جدید در فضای مجازی نیز امکان پذیر است و حتی زمان آن نیز به نسبت قبل کاهش پیدا کرد.
دلیل اصلی این موفقیت را میتوان ترکیب ویدیو، صدا، چت و ابزارهای همکاری دانست. تیمها با ارائه بهتر در دفاتر مجازی توانستند راهحلهای بهتر و کاملتری را نسبت به قبل ارائه کنند.
با استفاده از ابزارهای تجاری در یک آن ایدههای بیشتری بررسی شده و به اشتراک گذاشته میشوند. خروجی کار نیز درلحظه و به صورت دیجیتال ارائه میشود که در گزارها و مستندات نیز قابل استفاده خواهد بود.
ما تنها در ابتدای راه کار با واقعیت ترکیبی هستیم و آینده آن را نمیتوان پیشبینی کرد. یک سال پیش کسی باور نمیکرد که کار از خانه در این مقیاس امکان پذیر باشد. با این وجود امروزه شرکتهای بزرگی به دنبال خلاقیت در زمینه واقعیت مجازی هستند.
به همین دلیل در موج تازه واقعیت ترکیبی شاهد بهرهگیری از ابزارهایی همچون هوش مصنوعی خواهیم بود که همکاری بهتری را بین تیمها امکان پذیر میسازد؛ صفحات هوشمند خانگی و صفحه نمایشهای بزرگی که همکاری مجازی را از صفحه لپتاپ به ابعاد بزرگتری منتقل خواهد کرد؛ چاپگرهای سه بعدی به تیم طراحی اجازه خواهد داد تا نمونههای اولیه را در هرکجایی که هستند چاپ کرده و آزمایش کنند.
همانطور که تماسهای ساده با اسکایپ که در سال ۲۰۱۰ شاهد بودیم حالا جای خود را به ارتباط از طریق زوم (Zoom) داده است، احتمالا آنچه امروزه شهرت دارد نیز در آیندهای نزدیک از رده خارج خواهد شد. ده سال دیگر همان نگاهی را که امروز به تماسهای تلفنی داریم، به ابزارهای همکاری و گروههای متمرکز امروزی و حتی دفاتر مجازی فعلی خواهیم داشت.
منبع: hbr