skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

بازگشایی مدارس بازار لپ‌تاپ و موبایل را داغ کرد

امید اعظمی عضو تحریریه

۱۶ شهریور ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

کمتر از یک ماه پیش انجمن موبایل، تبلت و لوازم جانبی از کاهش قیمت ۱۵ تا ۳۰ درصدی قیمت گوشی در بازار موبایل ایران به علت تخصیص ارز از سوی بانک مرکزی برای واردات انواع موبایل خبر داد؛ اما حالا هم‌زمان با بازگشایی و شروع مدارس، بازار موبایل، تبلت و همچنین لپ‌تاپ با افزایش قیمت بین ۱۵ تا ۲۰ درصدی همراه شده است.

به گزارش پیوست، این اولین بار نیست که شروع مدارس باعث افزایش قیمت در بازار کامپیوتر و موبایل می‌شود. از ابتدای سال جاری به دلیل کرونا و آموزش از راه دور و البته راه‌اندازی شبکه دانش آموزی «شاد» فروشندگان بازار از افزایش ۳۰ درصدی قیمت در بازار موبایل و لپ‌تاپ خبر داده بودند. حالا در شرایطی شروع سال تحصیلی جدید و نیاز خانواده‌ها به ابزارهای سخت‌افزاری برای استفاده از برنامه‌های آموزش مجازی، باعث افزایش قیمت در بازار موبایل و لپ‌تاپ شده که فروشندگان این بازار از کاهش تقاضا برای خرید در بازار موبایل و افزایش تقاضا برای خرید لپ‌تاپ نسبت به یک‌ ماه گذشته خبر می‌دهند. در همین شرایط  برخی از فروشندگان بازار موبایل معتقدند افزایش قیمت‌ها باعث کاهش قدرت خرید مردم شده و تقاضا برای تعمیر گوشی‌های قدیمی و غیرقابل استفاده بیشتر از تقاضای خرید گوشی نو شده است، اتفاقی که در بازار کامپیوتر نیز رخ داده است.

افزایش قیمت در بازار موبایل، کاهش تقاضا

در حالی که فروشندگان بازار موبایل و تبلت از افزایش قیمت دوبرابری این محصولات در فروشگاه‌ها خبر می‌دهند که شرکت‌های واردکننده و توزیع‌کننده معتقدند افزایش قیمت بازار موبایل حتی کمتر از سقف تعیین شده از سوی سازمان حمایت از حقوق مصرف‌کننده است. از طرف دیگر فروشندگان از عدم افزایش تقاضای خرید و حتی در مواردی به کاهش تقاضا در این بازار اشاره می‌کنند؛ اما شرکت‌ها معتقدند که در ماه‌های گذشته افزایش نسبی تقاضا در بازار اتفاق افتاده است.

معین طزری، فروشنده موبایل در خیابان جمهوری، با اشاره به کاهش شدید تقاضا در بازار موبایل و تبلت در ماه‌های اخیر به پیوست گفت: «به دلیل نوسانات شدید و افزایش قیمت دلار، قیمت برخی از گوشی‌های موجود در بازار نسبت به دو ماه گذشته بیش از یک میلیون تومان گران شده است.»

او با بیان این موضوع که افزایش شدید قیمت دلار، معنای گوشی پایین‌رده را در ایران از بین برده و ارزان‌ترین و پایین‌ترین مدل از یک گوشی برند سامسونگ حدود ۴ میلیون تومان قیمت دارد گفت: «این اوضاع بازار گوشی‌های میان‌رده است. در مورد گوشی‌های بالا‌رده مخصوصا گوشی‌های برند اپل به دلایل معلوم، قیمت هر گوشی حدود ۵ میلیون تومان علاوه بر میزان افزایش قیمت مربوط به دلار گران شده است.»
او ادامه داد: «در این شرایط، قدرت خرید مردم روز به روز کاهش می‌یابد و میزان تقاضا نه تنها زیاد‌تر نشده بلکه با کاهش شدیدی هم روبه‌رو شده است. در این شرایط بازار، اکثر مردم به‌جای خرید گوشی‌های پایین‌رده چند میلیون تومانی، گوشی‌های بلااستفاده و قدیمی خود را تعمیر کرده و از همان‌ها استفاده می‌کنند.»

در همین زمینه سیامک شمس، فروشنده فروشگاه دنیای موبایل از افزایش قیمت شدید و کاهش تقاضا در بازار موبایل خبر داد و گفت: «فقط در دو هفته گذشته قیمت یک گوشی ۳ میلیون تومانی، بیش از ۷۰۰ هزار تومان افزایش قیمت داشته است.» او با بیان این که کمبود کالا و افزایش نرخ ارز باعث این افزایش قیمت شده معقد است که بازگشایی مدارس ارتباط چندانی با گرانی بازار موبایل ندارد.

از سوی دیگر امید افتخاری یکی از فروشندگان موبایل در خیابان ولیعصر از افزایش تقاضای هنذفری و هدفون برای استفاده دانش‌آموزان از اپلیکیشن شاد خبر داد و گفت: «با شروع مدارس تقاضا برای خرید موبایل افزایشی نداشته چرا که قالب مردم قدرت خرید گوشی نو را ندارند. به‌خصوص در این یک ماه گذشته که باز هم قیمت موبایل افزایش داشته است.»

در مقابل این نظر فروشندگان بازار موبایل شرکت‌های واردکننده و توزیع‌کننده تلفن همراه و تبلت معتقدند افزایش قیمت در بازار موبایل، کمتر از سقف تعیین شده از سوی سازمان حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان است و قیمت موبایل نسبت به قیمت روز ارز، وضعیت مناسبی دارد.

احسان بیات، مدیرعامل شرکت آوات، یکی از شرکت‌های باسابقه در حوزه فروش و خدمات پس از فروش موبایل، تبلت و لپ‌تاپ در مورد افزایش تقاضا در بازار موبایل به پیوست گفت: «بازار موبایل در اردیبهشت ماه به علت تعطیلی طولانی مدت شرکت‌ها و عدم واردات درست کالا، با افزایش شدید تقاضا و کمبود کالا مواجه شد. اما افزایش تقاضای فعلی نسبت به اردیبهشت ماه بسیار کمتر است و به علت تخصیص ارز بانک مرکزی به شرکت‌های واردکننده تلفن همراه و وارداتی که صورت گرفت، درحال حاضر افزایش نسبی تقاضا در بازار موبایل باعث کمبود کالا نشده بلکه بسیاری از شرکت‌ها کالای خود را با قیمتی کمتر از قیمت تمام شده به فروش می‌رسانند.»

افزایش تقاضا در بازار لپ‌تاپ

در مقابل این نظر فروشندگان بازار موبایل که به دلیل افزایش چند برابری قیمت موبایل، تقاضا در این بازار کاهش پیدا کرده است، به نظر می‌رسد با وجود افزایش چندبرابری قیمت لپ‌تاپ همزمان با بازگشایی مدارس، تقاضا در این بازار نیز با افزایش روبه‌رو شده است.  مدیرعامل شرکت آوات، در مورد افزایش تقاضا در بازار لپ‌تاپ به پیوست گفت : «بعد از عید تقاضای جهانی نوت‌بوک بالا رفت و همین مساله باعث کمبود کالای لپ‌تاپ به‌صورت جهانی شد. در ایران نیز بازار لپ‌تاپ با افزایش تقاضای حدود ۶۰ الی ۷۰ درصدی روبه‌رو شد. این تقاضا تا تیر ماه به مرور کاهش پیدا کرد اما از اواخر مرداد و با نزدیکی به شروع فصل مدارس و دانشگاه‌ها بازار داخلی مجددا با افزایش ۴۰ تا ۵۰ درصدی تقاضا روبه‌رو شد.»

او درخصوص تغییرات قیمت در بازار لپ‌تاپ با اشاره به این موضوع که تغییر قیمت لپ‌تاپ نیز مانند گوشی به بازار ارز بستگی دارد گفت: «اوایل امسال لپ‌تاپ‌ها با درهم بیش از ۳ هزار تومان وارد می‌شد؛ اما الان با درهم حدودا ۶ هزار تومانی وارد می‌شود. مشخصا این افزایش دو برابری نرخ ارز، باعث افزایش حداقل دوبرابری قیمت لپ‌تاپ نسبت به ۶ ماه گذشته شده است.» به گفته بیات، در یک ماه گذشته بازار لپ‌تاپ کمتر از ۱۰ درصد افزایش قیمت داشته اما اگر از تیر ماه تغییرات قیمت را در نظر بگیریم باز با افزایش حدودا ۵۰ درصدی قیمت در بازار لپ‌تاپ روبه‌رو می‌شویم.

در همین زمینه علیرضا زمانی، مدیر مجموعه پلازا دیجیتال نیز از افزایش حداقل ۳۰ درصدی تقاضا در یک ماه گذشته در بازار لپ‌تاپ خبر می‌دهد. او در این مورد به پیوست گفت: «افزایش تقاضا و همچنین افزایش نرخ ارز باعث تورم در بازار لپ‌تاپ شده است.» او در مورد نسبت خرید آنلاین به خرید حضوری در شرایط فعلی کشور نیز اعلام کرد: «با آنکه کشور همچنان درگیر بیماری کرونا است و با کاهش تردد‌ها در سطح شهر مواجهیم، اما نسبت خرید حضوری مردم به خرید آنلاین تقریبا ۳ برابر است و  مردم همچنان خرید حضوری لپ‌تاپ را به خرید اینترنتی ترجیح می‌دهند.»

http://pvst.ir/8ko
امید اعظمیعضو تحریریه

شاید هیچ‌وقت صفت ماجراجو را در توصیف خودم به‌کار نبرده‌ باشم. اما وقتی به مسیری که آمدم نگاه می‌کنم، چیزی جز ماجراجویی نمی‌بینم. از تحصیل در رشته مهندسی نرم‌افزار و یک سال تجربه برنامه‌نویسی گرفته تا تجربه برگزاری استارت‌آپ ویکند بیرجند و سه سال مدیا مانیتورینگ در حوزه روابط‌عمومی و حالا تجربه جدیدی در پیوست و حوزه خبرنگاری. اما برای من ارزشمند‌تر از هر تجربه‌ای، دوستان خوبی بودند که در این مسیر پیدا کردم.

تمام مقالات

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو