رئیس هیات مدیره شرکت آوا: مقررات بازار نوآفرین تا حدی شرایط پذیرش را تسهیل کرده است
شرکت صنایع ارتباطی آوا اولین شرکتی بود که ۸ دی ماه روی تابلوی دانشبنیان بازار…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۱۴ شهریور ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۷ آبان ۱۴۰۰
چند هفته به شروع فصل تحصیلی جدید باقی نمانده و هنوز مشخص نیست در روزهایی که آمار شیوع کرونا روبهافزایش است، برگزاری کلاسهای درس به چه شکل پیش خواهد رفت. در حالی که انتهای هفته گذشته رئیس جمهوری و وزارت آموزش پرورش از برگزاری کلاسهای درس با رعایت پروتکلهای بهداشتی به صورت حضوری و مجازی خبر دادهاند؛ اما همچنان بسیاری از خانوادهها نگران حضور فرزندانشان به صورت فیزیکی در فضای مدارس هستند به دنبال افزایش این نگرانیها هم وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات امشب (۱۴شهریور) در مجموعه استوریهای اینستاگرامی خود توضیحاتی در مورد نحوه استفاده و هزینههای آموزشی ارائه شده بر بستر فضای مجازی ارائه داده است.
به گزارش پیوست، محمدجواد آذری جهرمی در ابتدا به نگرانی والدین از آفات فضای مجازی اشاره کرده و نوشته است: «اگر فرزند شما از کامپیوتر یا لپتاپ استفاده میکند، شما میتوانید با استفاده از قابلیت family safty سیستم عامل ویندوز، مراقب حضور فرزنداتان در فضای مجازی باشید و دسترسی او را مدیریت کنید.» او گفته است که اگر همچنان در این زمینه والدین نگرانی دارند بهتر است از جستوجوی گوگل کمک بگیرند. او یادآور شده که اگر فرزند خانوادهای از تبلت یا گوشی هوشمند اندروید استفاده میکند، سادهترین کار برای مدیریت دسترسی و نظارت بر کودک در فضای مجازی، استفاده از ابزار google family link است.
او در ادامه با اشاره به ابزارهای سختافزاری که دانشآموزان در این دوره به آن نیاز دارند نوشته است: «اگر هنوز ابزاری برای فرزند خود تهیه نکردهاید یا علاقه به گره گشایی نیازمندان و خرید تبلت برای آنها هستید، توصیه میکنم از تبلتهای ایرانی انارستان خرید کنید. انارستان تمام ابزارهای مدیریت والدین را دارد و مطابق فرهنگ ایرانی-اسلامی برای نیاز کودکان ساخته شده است.» جهرمی در ادامه به این نکته اشاره کرده که اگر والدین فرصت کافی برای کار کردن با ابزارهای گفته شده را ندارند و علاقمند هستند که این کار را دولت برای آنها انجام دهد، میتوانند از چند راهکار در این زمینه بهره ببرند. او در این زمینه نوشت: «اول اینکه اپراتورها سیمکارتهای خاص کودکان ارائه میدهند. مثلا همراه اول سیمکارت انارستان را مدتها قبل ارائه کرده است و ایرانسل نیز محصول مشابهی دارد. دسترسی به اینترنت در این سیمکارتها صرفا بر اساس یک لیست سفید صورت میگیرد.» وزیر ارتباطات ادامه داد: «اگر فرزند شما از سیمکارت والدین برای آموزش مجازی استفاده میکند، ما دو راهکار را برای اجرا به اپراتورها ابلاغ کردیم که باید سریعا آنها را اجرایی و اطلاعرسانی کنند. اول این که یک بسته اختصاصی شاد تعریف کنند. زمانی که این بسته روی سیمکارت فعال شود، دسترسی به اینترنت صرفا برای یکسری از سایتهای تایید شده توسط وزارت آموزش و پرورش امکانپذیر است.»
همچنین او به استفاده همزمانی گوشی بین کودک و والدین نیز اشاره کرده و در این زمینه توضیح داده است: «اگر از گوشی، همزمان هم کودک و هم والدین استفاده میکنند، اپراتورها موظف شدهاند با تعریف یک کد دستوری ستاره مربع، امکان جا به جایی بسته فعال را فراهم کنند. به عبارتی تا گوشی در اختیار کودک است، بسته شاد و زمانی که در اختیار والدین است، بسته عادی فعال باشد.»
جهرمی از وظایف شرکتهای اینترنتی در این زمینه گفته و در حالی که اواخر هفته گذشته وزیر آموزش و پرورش از ارائه سیمکارتی به نام شاد خبر داده بود، گفته است که سیمکارتی به نام شاد توزیع نخواهد شد. او در این مورد نوشته است: «شرکتهای اینترنت خانگی نیز موظف شدهاند، بسته شاد را تعریف و امکان فعالسازی یا غیر فعالسازی را فراهم کنند. بنابراین سیمکارتی تحت عنوان سیمکارت شاد توزیعه نخواهد شد و مراقب سو استفاده و تماسهای تلفنی کلاهبرداران برای فروش سیمکارت، تحت این نامها باشید.»
وزیر ارتباطات درباره هزینه بستههای اینترنتی که توسط اپراتورها فراهم خواهد شد نیز این گونه توضیح داده است: «در یک کار فشرده، تمام مدارس کشور به اینترنت پر سرعت و شبکه ملی اطلاعات به صورت رایگان متصل شدهاند. بنابراین در زمان حضور در مدرسه، استفاده از شبکه برای شما رایگان خواهد بود. البته ارائه بستههایی شبیه آنچه در فروردین تقدیم کردیم هم در دستور کار است که اطلاعرسانی خواهیم کرد.»
او با تاکید بر رایگان بوده استفاده از شبکه شاد تاکید کرد: «به تمامی اپراتورها ابلاغ کردیم که استفاده از «شبکه دانشآموزش شاد» برای همه شما رایگان خواهد بود، اما ممکن است مدارس از سایر ابزارها هم برای یک آموزش مجازی بهره بگیرند. به زودی بسته ویژه دانش آموزان هم برای همه آنها تعریف و ارائه خواهیم کرد. علی الحساب «شاد» رایگان است.»
او در پایان این توصیهها و توضیحات اینستاگرامی خود در مورد آموزش مجازی گفته است که وزارت ارتباطات در جریان معماری و مهندسی سامانه شاد نیست؛ اما تلاش زیادی از سوی توسعهدهندگان این سامانه برای بهبود خدمات روی آن لحاظ شده است. جهرمی با اعلام اینکه اکنون در ذهن بسیاری، دوگانه سلامت– تحصیل شگل گرفته و نگرانیهای جدی برای والدین به وجود آمده یادآور شده است: «آینده ما در گروی نسل سالم و تحصیل کرده و تربیت یافته است. من هم به عنوان یک پدر برای حضور فردای فرزندانم در مدرسه نگرانی دارم. باید همه با هم همکاری و مساعدت کنیم تا رعایت دستورالعملها دقیق باشد و البته از ظرفیت عظیم آموزش مجازی هم بهره برد.»