مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
با موافقت نمایندگان مجلس:
۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
عرضه و فروش کالای قاچاق از طریق فضای مجازی ممنوع اعلام شد و براساس لایحه «اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز» فرد متخلف علاوه بر ضبط کالا به ۲ برابر ارزش کالای قاچاق محکوم میشود.
به گزارش پیوست، نمایندگان مجلس در نشست علنی امروز (یکشنبه ۲۱ اردیبهشتماه) مجلس در جریان بررسی لایحه « اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز» با ماده ۲۷ این لایحه که در خصوص عرضه یا فروش کالای قاچاق از طریق فضای مجازی است، موافقت کردند. باتصویب این ماده، لایحه تبصره یک ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز اصلاح خواهد شد. در تبصره یک ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز عرضه و فروش کالای قاچاق ممنوع و مرتکب به حداقل مجازاتهای مقرر در قانون مبارزه با قاچاق محکوم میشود حال با تغییراتی که به تصویب مجلس رسیده است روی ممنوعیت عرضه کالای قاچاق به صورت خاص در فضای مجازی نیز تاکید شده است.
براین اساس عرضه یا فروش کالای قاچاق موضوع این ماده ممنوع است و مرتکب علاوه بر ضبط کالا به حداقل مجازاتهای مقرر در این ماده محکوم میشود. چنانچه عرضه یا فروش کالای قاچاق از طریق فضای مجازی از قبیل شبکه اجتماعی، تارنما یا پیامک یا تلفن صورت گیرد، مرتکب علاوه بر ضبط کالا به دو برابر ارزش کالای قاچاق محکوم میشود.
پیش از تصویب این قانون از سوی مجلس نیز هیات دولت به منظور کنترل قاچاق، فروشگاههای مجازی عرضه کننده لوازم خانگی در فضای مجازی را ملزم به درج کد شناسایی کالا در کنار سایر مشخصات کالا کرده بود. براساس دستورالعملی که ۲۴ اردیبهشت ماه ۹۸ از سوی دولت ابلاغ شده بود علاوه بر واردکنندگان و تولیدکنندگان بازار لوازم خانگی، عرضه کنندگانی که از فضای مجازی مانند وبسایتها، شبکههای اجتماعی، اپلیکیشنهای موبایلی و سایر ابزارها برای عرضه کالای خود استفاده میکنند هم باید کد شناسه کالا را در کنار سایر مشخصات کالا در این بسترها منتشر کنند.
مدیرکل فناوری اطلاعات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز پیشتر در گفتوگو با پیوست اعلام کرده بود: «نظارت بر عرضه کالا در فروشگاههای مجازی باید بیشتر از نظارت بر عرضه کالا در فروشگاههای فیزیکی باشد.» حمیدرضا دهقانینیا دلیل این امر را حضور شخص خریدار در زمان انتخاب کالا در فروشگاههای فیزیکی عنوان کرد و افزود: «خریدار کالا را میبیند، لمس میکند و میتواند تشخیص دهد که این کالا تقلبی است یا واقعی و در نهایت خودش کالا را انتخاب میکند؛ اما در هنگام خرید از فروشگاههای مجازی چنین شرایطی وجود ندارد.»
سال گذشته ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز پیشنویس شیوهنامه اجرایی «پیشگیری و مقابله با قاچاق کالا و ارز در فضای مجازی» را منتشر کرد اما به نظر میرسد این شیوه نامه نیز هنوز نهایی و ابلاغ نشده است.