skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

در اولین رویداد گراف‌دی مطرح شد:

چگونه روابط‌عمومی‌ها باید بحران را مدیریت کنند

۹ دی ۱۳۹۸

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۸ دی ۱۳۹۸

«گراف‌دی» گردهمایی روابط‌عمومی‌های اکوسیستم فناوری و نوآوری اولین رویداد خود با نام «مدیریت بحران در روابط‌عمومی» را برگزار کرد. در نخستین رویداد این گردهمایی که با هدف نشان دادن نقش استراتژیک روابط‌عمومی در زمان بحران برگزار شده بود، در دو‌ بخش انتقال تجربه و گفت‌وگو با کارشناسان این حوزه نقشِ روابط‌عمومی در زمان‌ بحران‌های یک سازمان مورد توجه قرار گرفت.

به گزارش پیوست مدیرکل پیشین روابط عمومی بانک مرکزی، روابط عمومی شهرداری تهران و صندوق ملی توسعه، محمد علی کریمی در بخش اول این رویداد به موضوع مدیریت بحران در روابط عمومی پرداخت. او با بیان یک تجربه بحران، سخت‌ترین لحظات را برای روابط‌عمومی هر سازمانی را دوگانه‌ی انتخاب بین منافع سازمان و منافع مشتریان عنوان کرد.
به عقیده کریمی ایجاد تعادل و همگرایی در حفظ منافع هر دو بخش از هنرمندانه‌ترین فعالیت‌های روابط عمومی به شمار می‌آید.

 

رسانه و روابط عمومی

در همین زمینه داود زارعیان، استاد ارتباطات و روابط عمومی و همچنین معاون امور مشتریان شرکت مخابرات ایران که برای سال‌ها مدیریت روابط عمومی این شرکت بزرگ را نیز بر عهده داشت، در پنلی که در رویداد گراف‌دی برگزار شد به ۵ مسئولیت اصلی روابط عمومی‌ها اشاره کرد. به عقیده زارعیان روابط عمومی در قبال ۵ رکن مسئول هستند. یکی از این ارکان مدیرعامل سازمان و دیگری خود سازمان است. او در این زمینه گفت: «از دیگر بخش‌هایی که روابط عمومی هر سازمانی در قبال آن مسئولیت دارند می‌توان به دریافت‌کنندگان خدمات آن سازمان و همچنین مسئولیت در قبال کل جامعه در سطح  کلان اشاره کرد. او ادامه داد: «اما در این بین نباید مسئولیت در مورد حرفه خود روابط عمومی فراموش شود. در زمان بروز هر بحرانی روابط عمومی‌ها باید به مسئولیت خود در قبال هر کدام از این ۵ رکن توجه کنند.»

یک روابط عمومی در قبال سازمان، مدیرعامل سازمان، دریافت کنندگان خدمات از آن سازمان و در سطحی کلان‌تر در قبال کل جامعه و حرفه خود مسئول است
داود زارعیان

زارعیان با اشاره به اهمیت موضوع صداقت در فعالیت روابط‌عمومی گفت: «قابل اطمینان بودن، در دسترس بودن و همچنین انتقاد پذیری، پویایی، سرزندگی و آگاهی از شرایط  لازم برای روابط عمومی‌هاست.»

از دید او یک مدیر روابط عمومی خوب باید بر محیط اشراف کامل داشته باشد و تمام ابعاد یک موضوع را همزمان مورد سنجش قرار دهد.

ایمان بیک، سردبیرروزنامه فناوران اطلاعات، نیز در این پنل به درک مشترک رسانه و روابط عمومی اشاره کرد. او آشنایی حوزه رسانه با هر سازمان را دلیلی بر شناخت آنها بر فضا و فرهنگ آن سازمان برشمرد و این وظیفه مهم را از وظایف مهم روابط عمومی عنوان کرد.

در ادامه نیز امیر عباس تقی پور، مدیر کل پیشین روابط عمومی سازمان تامین اجتماعی موکدا سازمان‌ها را به احترام‌گذاری به رسانه‌ها و پاسخگویی در برابر آنان دعوت کرد تا در زمان مدیریت بحران بتوان از درک و حمایت آنان بهره‌مند شد. او روابط عمومی را متاثر از سیاست‌های کلان، سیاست‌های سازمان و شرایط جامعه دانست.

شهرام شریف، مدیر گروه دیجیتال روزنامه دنیای اقتصاد نیز چالش عمده رسانه و روابط عمومی را بحث عدم اعتماد جامعه به رسانه دانست و از جایگزین شدن شبکه‌های اجتماعی به جای رسانه‌های رسمی سخن گفت. اما زارعیان در نقد به این گفته وی گفت که هنوز اخبار رسمی و درست از طریق رسانه‌های رسمی دنبال می‌شود و اخبار زرد و شایعات بیشتر در شبکه‌های اجتماعی موج می‌گیرد.

از سوی دیگر وحید قربانی، مدیرروابط عمومی شرکت مبین‌وان نیز آموزش به خبرنگاران در این حوزه را بسیار باارزش و مهم قلمداد کرد و به نقش روشنگرانه خبرنگاران و اطلاع‌رسانی درست به مردم، در بحث  سرویس‌های ارزش افزوده اشاره کرد.

 

مدیریت بحران و روابط عمومی

در بخش دیگر این مراسم مدیر روابط‌عمومی سامسونگ، مسعود فیاضی با نقل یک تجربه از چگونگی روش‌های مدیریت بحران و نقش راهبردی روابط عمومی در هر سازمان سخن گفت. فیاضی نقش روابط عمومی در سازمان را شبیه به وکیل یا مشاورحقوقی هر سازمان دانست که باید صادقانه در خدمت سازمان باشند. او از سرعت عمل به عنوان مهم‌ترین دستورالعمل در زمان بحران نام برد و رسانه را بازوی روابط عمومی برشمرد.

اگر روابط عمومی کار خود را درست انجام داده باشد سازمان در زمان بحران به نقش حمایتگرانه رسانه نیاز ندارد و تنها نقش روشنگرانه رسانه حلال مشکلات یک سازمان خواهد بود.
مسعود فیاضی

اوادامه داد: «روابط عمومی کاری یک شبِ نبوده و نیست. پایش اخبار و برنامه‌ریزی فعالیتی مستمر و مفید در روابط عمومی به شمار می‌آید.»

به باور او اگر روابط عمومی کار خود را درست انجام داده باشد سازمان در زمان بحران به نقش حمایتگرانه رسانه نیاز ندارد و تنها نقش روشنگرانه رسانه حلال مشکلات یک سازمان خواهد بود.

http://pvst.ir/77s

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو