skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

متا بار دیگر برای نفوذ به جهان رمزارزهای پایدار تلاش می‌کند

۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

سه سال پس از آنکه شرکت متا (Meta) پروژه پرحاشیه رمزارزی خود، که ابتدا با نام لیبرا (Libra) نام داشت و در نهایت به دییم (Deim) تغییر برند داد، را متوقف کرد، گزارش اختصاصی مجله فورچن به نقل از منابع مطلع می‌گوید این شرکت بار دیگر برای ورود به جهان رمزارزها خیز برداشته است و این بار به دنبال آن است تا با همکاری شرکت‌های ارائه دهنده زیرساخت رمزارزی،‌ از رمزارزهای پایدار در زمینه پرداخت‌های خرد از جمله به تولیدکنندگان محتوا در شبکه‌های اجتماعی،‌ استفاده کند.

به گزارش پیوست، پروژه پیشین شرکت متا نهایتا در سال ۲۰۲۲ و با فشار رگولاتور‌ها متوقف شد و این شرکت دارایی‌های دییم را به بانک Silvergate به فروش رساند. با این حال پنج منبع آگاه از برنامه‌های متا به مجله فورچن اطلاع داده‌اند که غول شبکه اجتماعی بار دیگر در حال مذاکره با شرکت‌های زیرساخت رمزارزی است تا رمزارز پایدار خود را برای مدیریت پرداخت‌ها و به ویژه پرداخت‌های خرد روانه بازار کند.

این در حالی است که در طی هفته‌های اخیر موضوع قانون‌گذاری رمزارزهای پایدار در ایالات متحده به بحث داغی تبدیل شده است و قانون پیشنهادی برای تنظیم‌گری این حوزه در مجلس سنای ایالات متحده در حالی به بن‌بست خورد که یکی از انتقادات وارد به آن، عدم ممنوعیت فعالیت‌ شرکت‌های بزرگ فناوری در این حوزه است.

با این حال نگاه رگولاتوری و قانون‌گذاران در دولت جدید دونالد ترامپ نسبت به جهان رمزارزها مثبت‌تر شده است و تلاش‌های شرکت متا را می‌توان بازتابی از روند گسترده‌تر پذیرش استیبل‌کوین‌ها در میان شرکت‌های غیررمزارزی و نیز تغییر فضای سیاسی و اقتصادی در آمریکا دانست،‌ که استفاده از این ابزارهای مالی جدید را ممکن‌تر کرده است.

عقب‌نشینی و بازگشت دوباره متا به جهان رمزارز‌ها

در سال ۲۰۱۹، متا، که آن زمان هنوز با نام فیسبوک شناخته می‌شد، از آغاز پروژه‌ای بلندپروازانه با نام لیبرا خبر داد که براساس آن قرار بود یک رمزارز جهانی با پشتیبانی سبدی از ارزهای فیات (سنتی)، پایه‌گذار نظام مالی با تکیه بر بیشمار کاربر این شبکه اجتماعی باشد.

این پروژه که بعدها به دییم (Diem) تغییر نام داد، با حمایت شرکت‌های بزرگی همچون اوبر و پی‌پال، توجه بسیاری را به خود جلب کرد، اما در نهایت فشار شدید نهادهای قانون‌گذار در آمریکا و اروپا باعث شد تا این پروژه در سال ۲۰۲۲ متوقف و دارایی‌های آن به بانک سیلورگیت فروخته شود.

اکنون به نظر می‌رسد متا، با درس گرفتن از تجربه شکست‌خورده دییم، رویکردی محتاطانه‌تر و واقع‌گرایانه‌تر را در پیش گرفته است. طبق گزارش فورچون، متا در حال رایزنی با چندین شرکت رمزارزی است تا از استیبل‌کوین‌ها، رمزارزهایی با ارزش ثابت که معمولا به دلار آمریکا وابسته هستند، به عنوان ابزار پرداخت استفاده کند. تمرکز اولیه این مذاکرات بر پرداخت‌های خرد به تولیدکنندگان محتوا در پلتفرم‌هایی چون اینستاگرام است.

سه منبع مطلع از مذاکرات به فورچون گفته‌اند که متا در تلاش است تا با استفاده از رمزارزهای پایدار، بتواند پرداخت‌های خرد در حدود ۱۰۰ دلار به کاربران و تولیدکنندگان محتوا را در بازارهای مختلف تسهیل کند. یکی از مزایای کلیدی استفاده از رمزارزهای پایدار، کاهش هزینه‌های بالای انتقال در نظام مالی سنتی است که هزینه‌هایی همچون کارمزدهای انتقال بین‌المللی را از میان می‌برد.

بر اساس این گزارش، متا هنوز در مرحله اولیه و «یادگیری» قرار دارد و در حال حاضر رمزارز پایدار منتخب خود را مشخص نکرده است. در نتیجه این شرکت هنوز متعهد به استفاده از یک نوع خاص مانند USDC شرکت Circle نیست.

رهبری تلاش‌های رمزارزی متا را چه کسی برعهده دارد؟

شرکت متا در ماه ژانویه ۲۰۲۵، جینجر بیکر را به عنوان معاون جدید محصول در حوزه فین‌تک و پرداخت‌ها استخدام کرد. بیکر که پیش‌تر در شرکت Plaid فعالیت می‌کرد و هم‌اکنون عضو هیئت مدیره بنیاد توسعه استلار (Stellar) است، نقش کلیدی در پیشبرد مذاکرات رمزارزی متا ایفا می‌کند.

در همین حال، شرکت Circle نیز مت کِیوین راکه سابقه فعالیت در بلاک‌چین Immutable دارد، به عنوان مسئول مشارکت‌های استراتژیک سطح بالا استخدام کرده است. گفته می‌شود کیوین در حال هدایت مذاکرات با شرکت‌هایی مانند متا و دیگر غول‌های فناوری است، گرچه Circle از اظهار نظر رسمی خودداری کرده است.

بازگشت رمزارزهای پایدار به جریان اصلی

حرکت متا در مسیر استفاده از رمزارزهای پایدار با روند تازه‌ای در شرکت‌های بزرگ فناوری و مالی هم‌خوانی دارد. تنها در یک ماه گذشته، شرکت ویزا از همکاری خود با شرکت زیرساخت استیبل‌کوین Bridge خبر داده است، شرکت فیدلیتی نیز خبر توسعه استیبل‌کوین اختصاصی خود را منتشر کرد، و شرکت فین‌تکی استرایپ نیز حساب‌های مالی جدید مبتنی بر رمزارزهای پایدار را در اختیار کاربران قرار داده است. همچنین، استرایپ به تازگی استارتاپ رمزارزی Bridge را با مبلغ ۱.۱ میلیارد دلار خریداری کرد.

در کنار این تحولات، پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات نوامبر سال گذشته (۲۰۲۴) نیز یکی از مهمترین عوالم تاثیر‌گذار بر صنعت رمزارز محسوب می‌شود که علاوه بر تاثیرگذاری بر قیمت رمزارزهای محبوب از جمله بیت‌کوین، جسارت شرکت‌های بزرگ برای ورود به این عرصه را افزایش داد. دولت بایدن با مواضع سخت‌گیرانه علیه رمزارزها، مانع از پذیرش گسترده‌تر آن‌ها شده بود، اما با چرخش سیاسی، اکنون فضا برای رشد رمزارزهای پایدار بازتر شده است.

در حال حاضر،‌ تتر، شرکت ارائه دهنده رمزارز پایدار USDT، که دفتر مرکزی آن واقع در ال‌سالوادور است، بزرگترین فعال این عرصه محسوب می‌شود و براساس آخرین‌ گزارش‌ها حدود ۷۰ درصد از حجم بازار رمزارزهای پایدار را در اختیار دارد.

زاکربرگ پروژه Diem را «مرده» توصیف کرد

با این حال رویکرد متا در تلاش جدید خود برای ورود به جهان رمزارزها متفاوت از اقدامات پیشین این شرکت خواهد بود و غول شبکه اجتماعی نمی‌خواهد خودش صادرکننده یک رمزارز پایدار باشد. مارک زاکربرگ، مدیرعامل متا، سه‌شنبه هفته گذشته با حضور در کنفرانس شرکت استرایپ در گفت‌وگویی صریح با جان کولی‌سون، یکی از بنیان‌گذاران استرایپ، اذعان کرد که پروژه دییم شکست خورده است. او با صراحت گفت: «آن پروژه مرده است.»

با این حال، زاکربرگ افزود که متا بارها در تاریخ خود نسبت به ترندهای فناورانه عقب مانده، اما «ما مهارت خوبی در بازگشت و رقابت دوباره داریم.»

با وجود اینکه نوز جزئیات مشخصی از نتیجه مذاکرات متا منتشر نشده است، بازگشت این شرکت به حوزه رمزارز می‌تواند نشانه‌ای از تغییر روند کلان در صنعت فناوری باشد؛ روندی که در آن رمزارزهای پایدار، پس از سال‌ها آزمون و خطا، می‌توانند به بخش جدایی‌ناپذیر از زیرساخت‌های پرداخت دیجیتال بدل شوند.

متا با منابع مالی عظیم، شبکه جهانی کاربران و تجربه گذشته در زمینه رمزارز، یکی از معدود شرکت‌هایی است که می‌تواند بر موانع فنی، قانونی و اجتماعی این حوزه فائق آید. حال باید منتظر ماند و دید که آیا این بازگشت می‌تواند به موفقیتی ماندگار بینجامد یا تکرار یک تجربه شکست‌خورده دیگر خواهد بود.

 

https://pvst.ir/l39

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو