بانک شهر ۴۲.۵ درصد از سهام «آپ» را به ارزش ۴۶۵۳ میلیارد تومان خرید
بانک شهر با خرید ۴۲.۵ درصد از سهام آسان پرداخت، مالکیت این بخش عمده را…
۲ اسفند ۱۴۰۳
تپسل میخواهد بازار را در مسیر هوش مصنوعی قرار دهد
۲ اسفند ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
مدیرعامل تپسل میگوید: خرید بازار توسط تپسل باعث تغییر در مدیریت و ساختار بازار نخواهد شد اما قطعا این پلتفرم را در مسیر توسعه و در مواجهه بیشتر با فناوری و هوش مصنوعی قرار خواهد داد. از سویی شهاب خدابخش مدیرعامل بازار هم علت اصلی این تصمیم را به استراتژیهای هلدینگ هزاردستان و تمرکز کامل این هلدینگ بر پلتفرم دیوار عنوان میکند و میگوید رفع فیلتر گوگلپلی تاثیری در تصمیم ما برای فروش نداشت پس از ۱۳ سال به بلوغ رسیدهایم و پس از رفع فیلترگوگلپلی متریکهای ما در بازار تغییر نکرد.
به گزارش پیوست، شهاب خدابخش مدیرعامل کافه بازار در نشست خبری همنشین درباره خرید بازار توسط تپسل میگوید: موضوع تغییر سهامداری در بازار تصمیمی بود که از مدتها پیش در پی آن بودیم. در سالهای اخیر هلدینگ هزاردستان(مالک ۱۰۰ درصدی بازار)، قاطعانه تمرکز اصلی خود را روی دیوار گذاشته بود. به همین دلیل امسال برای هزاردستان و بازار سالی بود که میخواستند خروج هزاردستان را تسهیل کنند.
این موضوع یا با IPO شدن یا فروش به شرکت دیگری اتفاق میافتاد که در طول سه چهار سال گذشته تلاشهای زیادی کردیم تا از طریق IPO روش استاندارد خروج سهامداران وارد بازار سهام شویم که هر بار با مانع روبرو میشدیم تا اینکه اواخر امسال هر دو موضوع اتفاق افتاد.
طبق گفته خدابخش هلدینگ هزاردستان و کافهبازار در تلاش برای حل موانع ورود به بورس بودند اما چون از طرفی به سمت واگذاری کسبوکارها رفته بودند. این دو انتخاب خریده شدن بازار و پذیرش در بورس موازی و در فاصله زمانی کمی تحقق یافته است.
او ادامه میدهد: خروج سهامداران پس از ۱۳ سال از یک استارتآپ امری بسیار بدیهی است و ما از سال ۹۸ به بلوغ کافی رسیده بودیم. البته راجع به عرضه سهام با توجه به تغییر سهامدار با فرابورس مکاتبه کردهایم اما دیگر با خیال آسودهتری منافعمان را ارزیابی میکنیم و بعد در مورد آینده تصمیم میگیریم.
خدابخش همچنین در مورد تعداد کاربران و آغاز فعالیت بازار میگوید: درحالحاضر بین ۴۵ تا ۵۰ میلیون نفر از بازار استفاده میکنند، ۱۳ سال از شروع فعالیت بازار میگذرد و بزرگترین فروشگاه اندرویدی ایران بهشمار میآییم.
خدابخش همچنین در مورد تاثیر رفع فیلترگوگل پلی و انگیزه فروش بازار میگوید ما همیشه مخالفت جدی فیلتر گوگلپلی بودهایم. اتفاقا حالا که گوگلپلی رفع فیلتر شده بسیار خوشحالیم و مطمئنیم برای توسعه آمادهتریم. همیشه هم در دورههایی که فیلتر و تحریم وجود نداشته موفقتر بودیم چون وجود رقیبهای خارجی و داخلی قدرتمند هستند که برای رشد انگیزه میدهند. حتی این بار رفع فیلترگوگلپلی تاثیری در عملکرد بازار نداشت و متریکهای ما تغییر زیادی نکرد و این نشان از بلوغ ما و ثباتی است که بازار به آن رسیده است.
سبحان فروغی مدیرعامل تپسل هم با اشارهای به گذشته و پیشنهاد خرید تپسل توسط هلدینگ هزاردستان میگوید: قبل از کرونا هزاردستان پیشنهاد خرید کل شرکت تپسل را داده بود. خوشحالیم که این اتفاق نیفتاد و حالا خودمان بازار را به عنوان یکی از شرکتهای مهم هلدینگ هزاردستان خریدهایم.
فروغی درباره علت این خرید اضافه میکند: تصمیم ما استراتژیک برای توسعه کسبوکار و ایجاد همافزایی بین دو مجموعه بود. مضاف بر آنکه نقاط اشتراک زیادی بین ما وجود داشت. در واقع تپسل یک شبکه تبلیغاتی موبایلی است و این اپ داخل اپلیکیشن موبایل شروع به کار کرده بود و DNA موبایلی دارد.
او توضیح میدهد: هنگامی که محصولات خود شرکت پگاه دادهکاوان شریف(تپسل)را نگاه میکنید بیشتر آنها رنگ و بوی موبایل دارد تا رنگ و بوی محصولات عمومی و وب. برای همین خیلی نقاط اشتراک و همافزایی(Synergy) وجود داشت و برای ما خیلی مهم بود که بازار به پورتفوی ما اضافه شود. این مشارکت، فرصتهای جدیدی برای توسعه و ارائه محصولات هم برای تپسل و هم برای بازار ایجاد میکند و در نهایت به بهبود تجربه کاربران منجر خواهد شد و در نهایت به رشد اقتصاد دیجیتال ایران کمک میکند.
فروغی همچنین در مورد سیاستهای احتمالی در تغییر تیم بازار میگوید: فعلا هیچ برنامهای برای تغییر در تیم بازار نداریم. این تغییر در لایه سهامداری است و سهامداری از مدیریت شرکت و تیم جداست. روال فعالیت بازار مثل قبل ادامه پیدا میکند و فقط حالا روی توسعه بازار و ایجاد نوآوریها و فناوریهای بیشتر روی بازار متمرکزیم. به شدت به سمت هوش مصنوعی حرکت خواهیم کرد و قابلیتهای جدید و خلاقانهای به بازار اضافه خواهد شد.
در بخش پایانی نشست هم سبحان فروغی مدیرعامل تپسل در پاسخ به پیوست در رابطه با خرید بعدی و احتمالی تپسل که این انتخاب میتواند پلتفرمهای تجارت الکترونیکی یا بازوهای فینتکی باشند که زنجیره ارزش تپسل را به عنوان شبکه تبلیغاتی کامل کنند میگوید: در جهت تکمیل زنجیره ارزش تپسل در حال مذاکره با برخی پلتفرمها هستیم اما هنوز تا به قطعیت رسیدن آن، اسمی از آن نمیبریم.
شهاب خدابخش مدیرعامل بازار هم در پاسخ به سرنوشت بازارپی پلتفرم پرداخت مستقیم بازار و قطع همکاری تقریبا یک ساله آنها با تپسی و احتمال فیلد شدن آن میگوید: نه اصلا قصد خاموش کردن بازارپی را نداریم و اتفاقا مصمم شدهایم گامهای محکمی در رابطه به بازارپی برداریم. حالا که در کنار تپسل میتوانیم آزادانهتر تصمیم بگیریم بازارپی را توسعه خواهیم داد و به عنوان بازوی فینتکی از آن بهره خواهیم برد.