skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

«کافه‌بازار» موفق به اخذ پذیرش در فرابورس شد

سمانه سمیع تحریریه

۲۶ آذر ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

کافه‌بازار پس از تلاش چهارساله بالاخره موفق به اخذ پذیرش در فرابورس شد.

به گزارش پیوست، پس از حدود سه سال از ورود تپسی به بازار سرمایه، حالا کافه‌بازار هم موفق به اخذ پذیرش در فرابورس شده است و به این ترتیب کافه بازار دومین استارت‌آپی است که وارد فرابورس شده است. اولین بار فرهاد دژپسند تیرماه سال ۹۹ بود که اعلام کرد ۵ استارت‌آپ‌ و کسب‌وکار حوزه فناوری تا شهریورماه همان سال وارد بورس خواهند شد اما از ‌آن زمان تاکنون تقریبا ۴ سال گذشته است و از آن لیست اعلام شده از سوی فرهاد دژپسند در عرض ۴ سال فقط دو شرکت موفق به ورود به فرابورس شده‌اند. آبان ماه ۱۳۹۹ نماد تپسی روی تابلوی فرابورس جاگرفت و در نهایت در خرداد ماه ۱۴۰۱ پنج  درصد از سهام تپسی در فرابورس به فروش رسید.

دژپسند تیرماه ۱۳۹۹ اعلام کرده بود: «دیجی‌کالا، کافه‌بازار، شیپور، تپسی و فیلیمو استارت‌آپ‌هایی هستند که تا پایان شهریور ماه ۱۳۹۹ وارد فرایند پذیرش بورس خواهند شد.» همان زمان امیر هامونی، مدیرعامل وقت فرابورس در گفت‌وگو با پیوست در مورد فرایند پذیرش این شرکت‌ها گفت: «هم‌اکنون آماده‌ترین شرکت برای ورود به بازار بورس کافه بازار و دیجی‌کالا هستند و در پله بعدی هم شیپور و تپسی قرار دارند. از نگاه من ناظر این شرکت‌ها به همین ترتیب با توجه به مدارک و مستنداتی که وجود دارد می‌توانند وارد بازار سرمایه شوند.» در آن زمان او امیدوار بود که کافه‌بازار اولین شرکتی باشد که وارد بورس شود و گفته بود اگر کافه بازار همت کند می‌تواند مرداد ماه از سمت بورس پذیرش شود اما به نظر می‌رسد ورود کافه‌بازار به بورس چندان به همتش ارتباطی نداشت.

همان سال نیز مدیرعامل وقت کافه‌بازار امین شریفی در گفت‌وگو با پیوست اعلام کرد قصد دارند تا انتهای تابستان سال ۹۹ وارد بورس شوند. او گفته بود: «پروسه ورود به بورس بسیار پیچیده و عجیب است. ما درحال آماده‌سازی خود و رسیدگی به صورت‌حساب‌های مالی شرکت هستیم و امیدواریم هرچه زودتر این فرآیند را طی کنیم.» اما طی کردن این فرایند تقریبا ۴ سال طول کشید

شهاب‌الدین خدابخش مدیرعامل بازار خرداد ماه امسال در نهایت در گفت‌وگویی با پیوست اعلام کرده بود با اینکه هیات پذیرش فرابورس به صورت شفاهی ورود آنها به بازار سرمایه را تایید کرده اما تاکنون ابلاغ کتبی آن به دست بازار نرسیده و دلیل ابلاغ نشدن موافقت نیز از سوی فرابورس اعلام نشده است.

همان زمان به صورت غیر رسمی گفته شده بود سهامداری کافه‌بازار یکی از مشکلات این استارت‌آپ در ورود به بورس است و با پذیرفته شدنش در فرابورس درست یک ماه پس از خروج سراوا از جمع سهامداران این شرکت می‌توان به درستی آن پی برد.

نامه پذیرش کافه‌بازار در فرابورس حدود یک ماه پس از آن صادر شده که شرکت سرمایه‌‌‌گذاری سرآوا با واگذاری سهام خود از ساختار سهامداری هلدینگ هزاردستان خارج شده است.

کافه بازار فروشگاه فارسی‌زبان اپلیکیشن‌های موبایل و یکی از شرکت‌های هلدینگ هزاردستان (مالک شرکت‌هایی مثل کافه‌بازار، کارنامه، ستون و دیوار) است که بیش از ۵۵.۸ میلیون کاربر فعال دارد و امکان نصب بیش از صدها هزار برنامه در آن مهیا است.

فعالان اقتصاد دیجیتال معتقدند حضور شرکت‌های استارت‌آپی در بورس می‌تواند به شفافیت بیشتر در اکوسیستم استارتاپی کشور و هموارتر شدن مسیر برای ورود شرکت‌های دیگر این حوزه کمک کند.

با پذیرفته شدن کافه بازار به فرابورس می‌توان امیدوار بود که سایر استارت‌آپ‌ها از جمله دیجی‌کالا و اسنپ که مدت‌هاست در انتظار ورود به بورس هستند این فرایند را سریع‌تر طی کنند.

https://pvst.ir/jrj
سمانه سمیعتحریریه

    همه‌چیز از یک مطلب به اسم «اسپایدرزن» که در دوره ارشدم نوشته بودم شروع شد. درحالی که ۱۰ سال کارمند آژانس هواپیمایی بودم در همان روزها احساس کردم چقدر نوشتن را دوست دارم. از دی ۹۸ با کار در آژانس روابط عمومی پرسش و تولید محتوا شروع کردم. بعد از مدتی نوشتن بخش شرکت‌گردی پیوست را به عهده گرفتم و حالا خبرنگار ثابت پیوستم و دقیقا اینجا و در همین نقطه احساس می‌کنم از اینکه به پیوست، پیوستم خوشحالم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو