چرخ ورود استارتآپها به بورس دوباره حرکت کرد
چرخ ورود به بورس استارتآپها پس از گذشت دو سال بالاخره به حرکت درآمد. یکتانت،…
۱۶ دی ۱۴۰۳
۱۸ دی ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
پلنت که هدف خودش را متمرکز بر توسعه استارتآپهای اکوسیستم نوآوری کشور و ایجاد ارتباط میان آنها و فعالان بیمه میداند اقدام به ایجاد فضای جدید به عنوان شعبه دوم خود کرده است. این فضای کار اشتراکی دو هزار متری که در نمایشگاه بینالمللی تهران احداث شده از امکانات و بخشهای مختلفی تشکیل شده است.
به گزارش پیوست؛ در جریان مراسم افتتاحیه دومین شعبه از مرکز نوآوری پلنت در راستای ایجاد فضای کاری اشتراکی و نوین برای فریلنسرها و استارتآپها، ایمان ارسطو، مدیرعامل پلنت به همراه ارشد حسینی، مدیر شتابدهی و سرمایهگذاری این شرکت به معرفی و شرح اهداف این مجموعه پرداختند.
ارسطو سخنان خود را با اشاره به نمایشگاه بینالمللی تهران به عنوان بزرگترین ویترین تجارت و کسبوکار کشور آغاز کرد. در این نمایشگاه پلنت دست به ساخت فضایی دو هزار متری و اختصاصی برای اکوسیستم نوآوری کشور زده است. ارسطو عنوان کرد: ادعا میکنیم که توانستهایم پیوندی بین اکوسیستم نوآوری و بزرگترین ویترین کسب و کار کشور ایجاد کنیم.
او در ادامه زمینههای فعالیت پلنت را در حوزههای مختلفی بر شمرد که مرتبط با زندگی مردم هستند. از این حوزهها میتوان به حوزهها بانکی، مالی، پرداخت، بیمه و فنآوریهای بیمه اشاره کرد.
او در ادامه با اشاره به ماهیت فضاهای کار اشتراکی گفت: در اکوسیستم نوآوری اشتراک منابع، همکاری و منافع مشترک اولویت است و نه رقابت.
مهاجرت نخبگان دیگر موضوعی بود که ارسطو در ادامه صحبتهای خود به آن اشاره کرد. او اکوسیستم نوآوری را به فرودگاه تشبیه کرد چرا که نخستین ایستگاه نخبگان بازگشته از خارج به کشور، اکوسیستم نوآوری و آخرین خانه آنها پیش از مهاجرت هم همین اکوسیستم نوآوری است.
او همچنین به بیان نکته دیگری در رابطه با مراودات استارتآپها با خارج از کشور و یارانههایی که این استارتآپها برای شرکت در نمایشگاهها و همایشهای خارجی دریافت میکنند، گفت: به نظر من اول باید بررسی کرد و دید سود حاصل از این یارانهها و برآیندشان چقدر است و در ادامه هم بهتر میدانم که به جای هزینه این یارانهها، سرمایه را صرف ورود شرکتهای خارجی به اکوسیستم ایران و فراهم کردن زمینه سرمایهگذاری برای آنها کرد. او در ادامه اضافه کرد: نیازمند ارتباطات بینالمللی هستیم.
در ادامه این افتتاحیه نیز ارشد حسینی، مدیر سرمایهگذاری و شتابدهنده پلنت سخنان خود را با بیان نکته که پلنت توانسته از میان هشتاد شتابدهنده به عنوان سومین شتابدهنده برتر شناخته شود آغاز کرد. ارشد حسینی صحبتهای خود را با نمایش اسلایدهای پی گرفت.
او با عنوان کردن سرفصلهایی و ارائه توضیحات کوتاهی درمورد آنها ادامه داد. از سرفصلهای قابل توجهای که او به آنها ارجاع داد میتوان از: شناسایی مسیر و داشتن هدایت درست، نیاز مبرم به نهاد و سازمان برای نوآوری و پیشرفت، کمبود نیرو برای اجرای ایده و نوآوریها، کمبود منابع مالی و لزوم همکاری و همافزایی اشاره کرد.
در خصوص نیروی کار و جذب جوانان، حسینی اعتقاد دارد که سازمانها و شرکتها امروزه به دنبال نیرویی از هر لحاظ باتجربه و آماده هستند و لزوم رشد نیروی کم تجربه در شرکتها را از یاد بردهاند.
در حوزه هزینهها از نظر حسینی بهتر آن است که هزینههای کلان تبلیغات کم اثر را وارد حوزه استارتآپها کرد.
حسینی همچنین گفت که در اکوسیستم ما همافزایی یک عنصر حیاتی است که بدون رسیدن به ادراک مشترک ممکن نیست. چه کسب و کارهایی که به سبب نبود این ادراک مشترک مسیرشان را از هم جدا کردهاند. او همچنین گفت: این نبود ادراک مشترک تنها در میان شرکتها نیست و گاهی حتی در بین بچههای خودمان نیز بروز پیدا میکند.
در ادامه نیز با بیان اینکه انتظارات حوزه نوآوری دور شده است و اینکه بالاخره تولید سود وظیفه هر کسب و کاری است گفت: بلندپروازی با تاکتیک پذیری معنا پیدا میکند.
او با بیان تجارب خود در اکوسیستم گفت: استارتآپها نباید از جدی گرفته نشدن بترسند یا دلسرد شوند، تمامی ایدههای بزرگ و نوآوریها در ابتدا جدی گرفته نشدهاند.