حکمرانی داده قلب تپنده تحول دیجیتال کشور است
در نشست «اهمیت داده و چالش های آن در دستیابی به عمق هوش مصنوعی» متخصصان…
۱۹ آذر ۱۴۰۳
۲۹ آبان ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
تامین اجتماعی برخلاف سری قبل که با پیامک آزمایشگاهها را برای همکاری نکردن با پلتفرمهای سلامت دیجیتال تحت فشار قرار داده بود، این بار حضوری آنها را به اداره بازرسی کشانده است. گرچه این بار هم انجمن تجارت الکترونیکی در این باره بیانیه داده است، اما حالا چند تن از این پزشکان در گفتوگو با پیوست با حفظ محرمانگی نام از جلسات بازرسی سازمان تامین اجتماعی صحبت کردهاند، آنها این جلسات را بیش از پرسش و پاسخ، تفتیش عقاید، تحقیرکننده و غیرمنصفانه خواندهاند.
به گزارش پیوست، از مرداد ماه سال ۱۴۰۳ بود که جدل سازمان تامین اجتماعی با استارتآپهای حوزه سلامت دیجیتال جدیتر شد. آنها در پیامکی از موسسان خدمات پاراکلینیکی طرف قرارداد خود خواسته بودند که همکاری خود را با پلتفرمهای سلامت دیجیتال قطع کنند.
پس از پیگیریهای مختلف نهادهای مختلف در خصوص اعتراض به اقدامات انجام شده از سوی تامین اجتماعی، شهریور ماه تامین اجتماعی و پلتفرمهای سلامت دیجیتال بر سر میز مذاکره نشستهاند.اما گویا موضوع به این سادگی پیش نرفته بود و روند تحت فشار گذاشتن آزمایشگاهها برای قطع همکاری با پلتفرمهای سلامت دیجیتال با بیانیه هومکا دوباره بر سر زبانها افتاد. این بار تامین اجتماعی در اقدامی قابل توجه به بازخواست آنها به شکل حضوری، آنها را از همکاری با پلتفرمهای سلامت دیجیتال منع کرده بود.
برخی از پزشکان در گفتوگو با پیوست در این باره گفتند: بازرسی تامین اجتماعی از ما سوالات عجیبی میپرسید آنها درکی از ویزیت آنلاین نداشتند و احراز هوایت را منوط به حضور بیماران میدانستند. آنها به ما گفتند حق ندارید به این شکل ویزیت کنید و اگر این طور است حق ندارید برای بیماران آزمایش بنویسید.
راجع به درآمد سالهای فعالیت با پلتفرمهای آنلاین از ماسوال کردند و گفتند این مدت را برایمان جریمه در نظر میگیرند. پرسیدند چرا کمتر از ویزیت مصوب دریافت میکنیم در صورتی که این مسائل مربوط به قراردادهای ما با پلتفرمهاست. ما را از نوشتن آزمایش چکاپ منع کردند، مگر نه اینکه چکاپ شدن برای هر فرد امری لازم است و به شدت در کاهش هزینههای بعدی بیماران موثر است.
آنها این آزمایشها را غیرقانونی و در جواب اینکه این یک روش بازاریابی پلتفرمهاست آن را نادرست قلمداد کردند. آنها از ما پرسیدند شما چطور بدون دانستن سوابق بیمار برای او نسخه مینویسید؟ این در حالی است که ما برای بیمارانی که نیاز به آزمایش و چکاپ دارند آزمایش مینویسیم و این کار خودسرانه انجام نمیشود.
حالا رئیس هیأت مدیره انجمن تجارت الکترونیکی تهران در بیانیهای نسبت به گستردهتر شدن تهدیدهای سازمان تأمین اجتماعی علیه پلتفرمهای سلامت دیجیتال اعتراض کرده است. در این نامه آمده است: با وجود برگزاری جلسات متعدد با حضور مدیران سازمان تامین اجتماعی، رئیس کمیسیون سلامت دیجیتال سازمان نظام صنفی رایانهای (نصر)، نماینده انجمن تجارت الکترونیکی تهران و نمایندگان پلتفرمهای سلامت دیجیتال، این مشکلات تا به امروز ادامه داشته و حتی دامنه آن گستردهتر شده است.
در این نامه رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی نیما قاضی خطاب به امین کلاهدوزان رئیس هیأت مدیره انجمن تجارت الکترونیکی، سؤالاتی را درباره این احضارهای سلیقهای و کارشکنی در انجام فعالیت پلتفرمها مطرح کرده و پرسیده است: چگونه پلتفرمهای سلامت دیجیتال که تمام مجوزهای لازم را از مراجع ذیصلاح دریافت کردهاند، توسط سازمان تأمین اجتماعی که به هیچ عنوان نقش قانونگذاری و نظارتی در این حوزه را ندارد، غیرقانونی خوانده میشوند.چرا تأمین اجتماعی همچنان با دلایل واهی و غیرمستند به احضار پزشکان و آزمایشگاهها ادامه میدهد؟
در ادامه قاضی پرسیده است: چگونه برخی مدیران سازمان تأمین اجتماعی بدون توجه و آگاهی نسبت به تاثیرات مثبت و تحولآفرین آن، روندهای روز این حوزه را زیر سوال میبرند؟ کسبوکارهای فعال در این حوزه، چطور و با صرف چه میزان وقت و هزینه میتوانند موج بیاعتمادی که چنین اقداماتی برایشان ایجاد میکند را از بین ببرند؟او در انتهای نامه خود این رفتار سازمان تأمین اجتماعی را مغایر با سیاستهای کلان اقتصادی کشور و قوانین، آییننامهها و توصیههای موکد دربارهی حمایت از کسبوکارهای دیجیتال دانسته و خواستار همکاری برای رفع این مشکل شده است.
بهراد آزادی مدیرعامل دکترتو در این باره به پیوست گفت: ما هم میخواستیم و میخواهیم تا دو ماه آینده وارد حوزه آزمایش در محل شویم اما با این شرایط معتقدیم حل این مشکل مدیریت کلان میخواهد. متاسفانه بیمهگر متوجه مزایای چکاپ و مطلع شدن کاربران از وضعیت سلامتی خود نیست. شاید در ابتدا اینگونه به نظر برسد که هزینههای زیادی سمت تامین اجتماعی سرریز شده است اما در واقع همین چکاپها و آزمایشهاست که کاربران را از بیماریهایی که ممکن است آنها را تهدید کند.
احمدطاهرخانی مدیرعامل هومکا در این باره به پیوست گفت: تصور میکردیم پس از نامههای سازمانها، تامین اجتماعی در تصمیم خود تجدید نظر کند که متاسفانه در حرکتی عجیب از تهدید پیامکی کار به تهدید حضوری رسید و این تصمیم خود نشان از عقبماندگی توسعه سلامت دیجیتال در کشور دارد.
مهدی خدادادی عضو هیات مدیره و رئیس کمیسیون سلامت دیجیتال سازمان نظام صنفی رایانهای در این باره توضیح داد:مگر نه اینکه بیمه تامین اجتماعی تنها یک بیمهگر است و کجای نظام سلامت به آنها اختیار قانونگذاری و تشخیص مصداق قانونی یا غیرقانونی دادن فعالیتها را داده است که بخواهند ذینفعان را تهدید کنند. وزارت بهداشت، وزارت ارتباطات، تتا و سازمانهای ذیربط با این رویکرد موافق نیستند. نامهنگاریها و پیگیریهای مربوطه انجام شده است و منتظر پاسخ تامین اجتماعی هستیم.