استفاده از کارتخوان برای مودیان معاف از صدور صورتحساب الکترونیکی الزامی شد
مودیانی که از معافیت مالیاتی صدور صورتحساب الکترونیکی استفاده میکنند باید نسبت به نصب و…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۱۶ مهر ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
سازمان تامین اجتماعی تعامل و مذاکره با پلتفرمهای سلامت دیجیتال را آغاز کرده است و به نظر میرسد هر دو طرف با مذاکره بر سر خواستهها و مطالبات خود به نتایج مثبتی برسند.
به گزارش پیوست، اواخر مرداد ماه امسال(۱۴۰۳) سازمان تامین اجتماعی استان تهران، آزمایشگاههای استان تهران را برای قطع همکاری با پلتفرمهای حوزه سلامت دیجیتال تحت فشار قرار داد و طی پیامکی به موسسان مراکز خدمات پاراکلینیکی طرف قرارداد با این سازمان اعلام کرد هرگونه ارائه خدمات بابت نسخ الکترونیک عرضه شده توسط پلتفرمهای سلامت دیجیتال شامل ویزیت، پاراکلینیک، داروخانه و غیره در تعهد سازمان تامین اجتماعی نبوده و قابل پرداخت نیست.
پس از ارسال این پیامک، کمیسیون سلامت دیجیتال سازمان نظام صنفی رایانهای کشور (نصر)، انجمن تجارت الکترونیک تهران و تعداد زیادی از فعالان حوزه سلامت دیجیتال هم در بیانیهها و مصاحبههایی به این موضوع اعتراض کردند و خواستار گفتگو و تعامل با مدیران سازمان تامین اجتماعی شدند.
حالا مهدی خدادادی، رئیس کمیسیون سلامت دیجیتال نصر درباره روند پیگیری این پرونده میگوید: پس از برگزاری دو جلسه با حضور مدیران سازمان تامین اجتماعی و نمایندگان پلتفرمهای سلامت دیجیتال و طرح نکات و مسائل مختلف، امین کلاهدوزان، رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی با ارسال نامهای به مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی و رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای، از ایشان خواست تا در فرصتی ۴۵ روزه به بررسی دغدغهها و نکات مطرح شده از سوی سازمان تامین اجتماعی و چالشهای ایجاد شده برای پلتفرمهای سلامت دیجیتال بپردازند.
بر اساس این نامه، جلسهای در تاریخ ۲۷ شهریور ۱۴۰۳ با حضور نمایندگان سازمان تامین اجتماعی، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، مرکز ملی فضای مجازی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مرکز ملی بهبود فضای کسبوکار وزارت اقتصاد و نمایندگان پلتفرمهای فعال در این حوزه برگزار شد. در این جلسه ضمن تاکید همه حاضران بر اثرات مثبت فعالیت سکوهای سلامت دیجیتال، نتایج زیر مورد توافق طرفین قرار گرفت:
۱- سکوهای سلامت دیجیتال موظف به رعایت کامل اصول محرمانگی اطلاعات بیماران هستند.
۲- بر اساس دستورالعمل صادره از سوی وزارت بهداشت، کلیه الزامات مندرج در مجوز شماره ۱۴۲۳۵۷۶ این وزارتخانه باید توسط پلتفرمهای سلامت رعایت شود و نمونهگیریها زیر نظر آزمایشگاههای معتبر صورت پذیرد.
۳- سکوهای سلامت دیجیتال باید بستر مناسبی برای برقراری ارتباط موثر بین بیمار و آزمایشگاهها فراهم کنند.
۴- نحوه احراز هویت بیماران باید بهدرستی و بر اساس استانداردهای آزمایشگاه مرجع توسط نمونهگیر آزمایشگاه انجام شود.
۵- مرکز ملی بهبود فضای کسبوکار وزارت اقتصاد و دارایی باید زمان مشخصی برای فعالسازی مجوز شماره ۱۴۲۳۵۷۶ وزارت بهداشت اعلام کند.
۶- مرکز آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت پس از انتشار مجوز ۱۴۲۳۵۷۶ باید استانداردهای درجشده در مجوز را بهصورت رسمی به سازمان تامین اجتماعی اعلام کند.
خدادادی معتقد است سلامت دیجیتال میتواند با ایجاد یک سیستم کارآمدتر و کمهزینهتر از طریق بهبود دسترسی، کاهش هزینههای غیرضروری و افزایش کارایی سیستمهای درمانی، هم به نفع بیماران و هم به نفع دولت و سازمانهای بیمهگر عمل کند و همکاری بین نهادهای دولتی و کسبوکارهای فعال در حوزه سلامت دیجیتال به یک ساختار کارآمد، مدرن و پایدار منجر خواهد شد که خروجی آن، بهبود کیفیت زندگی تمامی افراد جامعه و کاهش فشار بر منابع نظام سلامت است.