گوگل محتواهای تولیدشده توسط هوش مصنوعی را برچسبگذاری میکند
گوگل با معرفی برچسبهایی برای شناسایی محتواهای تولید شده یا ویرایش شده با هوش مصنوعی،…
۲۸ شهریور ۱۴۰۳
۲۸ مرداد ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۱۱ دقیقه
در این مطلب میخوانید
مایکروسافت کوپایلوت را میتوان تلاش ردموندیها برای تمرکز بر افزایش بهرهوری کارکنان با استفاده هوش مصنوعی مولد دانست و این خانواده هوش مصنوعی در تمام اکوسیستم تحت مالکیت این شرکت ریشه دوانده است. محصولات متعددی از قدرت کوپایلوت استفاده میکنند و کارهای بسیاری در خدمات و نرمافزارهای مختلف مایکروسافت از جمله خلاصهسازی در Outlook و ارائه رونوشت در Teams توسط مایکروسافت کوپایلوت انجام میشود.
به گزارش پیوست، در این خانواده هوش مصنوعی ابزارهای مختلفی همچون یک دستیار کدنویسی به نام کوپایلوت GitHub برای پلتفرم GitHub (تحت مالکیت مایکروسافت)، دستیار ویندوزی یا کوپایلوت ویندوز، یک نسخه وب و اپلیکیشن اندرویدی و iOS حضور دارند. بیشتر این ابزارها تنها با پرداخت یک هزینه ماهانه قابل دسترسی هستند و به صورت تخصصی برای تمرکز رو وظایف خاص طراحی شدهاند. مایکروسافت کوپایلوت همچنین یک چتبات عمومی رایگان دارد که همانند ChatGPT و جمنای به سوالات عمومی کاربران با زبان طبیعی پاسخ میدهد.
در این متن که ترجمهای با کمی تغییرات از مقالهای مشابه از وبسایت فناوری تککرانچ است قصد داریم انواع مختلف مایکروسافت کوپایلوت و تفاوتهای هرکدام را توضیح دهیم.
نسخه عمومی مایکروسافت کوپایلوت که پیشتر با نام بینگ چت شناخته میشد برای ادغام با موتور جستجوی بینگ، ویندوز ۱۰ و ویندوز ۱۱ ساخته شده است و در نوار کناری مایکروسافت ادج نیز قابل دسترسی است (برخی از کامپیوترهای جدید حتی یک دکمه ویژه برای دسترسی به کوپایلوت دارند.) در اندروید و iOS نیز میتوانید با دانلود اپلیکیشن کوپایلوت یا از طریق یک روبات تلگرامی از این چتبات استفاده کنید.
کوپایلوت قدرت خود را از مدلهای تقویت و اصلاح شده اوپنایآی (از جمله GPT-4 و GPT-4o) میگیرد (مایکروسافت با سرمایهگذاری ۱۳ میلیارد دلاری روی اوپنایآی همکاری نزدیکی با این استارتآپ دارد.) همانند دیگر چتباتها، مایکروسافت کوپایلوت نیز در کارهای مربوط به زبان طبیعی از جمله نگارش شعر و مقاله و ترجمه متن به زبانهای مختلف و خلاصهسازی تخصص دارد (البته همچون تمامی ابزارهای هوش مصنوعی معایبی مثل ارائه اطلاعات نادرست و هذیانگویی نیز در آن مشاهده شده است.)
کوپایلوت هم همانند ChatGPT و جمنای به اینترنت دسترسی دارد و میتواند اطلاعات به روز را در اختیار شما بگذارد.
سبک و سنگین کردن آنچه هست؛ کدام یک از سه چتبات هوش مصنوعی کاربردیتر است؟
از زبانطبیعی که بگذریم، کوپایلوت در مرحله بعدی امکان تولید تصویر را دارد. این چتبات با استفاده از مولد تصویر Image Creator، مبتنی بر مدل DALL-E 3 از اوپنایآی، براساس پرامپت متنی شما عکس تولید میکند. همچنین با توجه به ادغام این ابزار با پلتفرم تولید موسیقی Suno که با استفاده از هوش مصنوعی و پرامپت متنی کار میکند، شما میتوانید از آن برای تولید موسیقی هم استفاده کنید. برای استفاده از این قابلیتها کافی است در کوپایلوت عبارتهایی مثل «یک عکس از گورخر بساز» یا «آهنگی با سبک جاز بساز» را تایپ کنید.
راهنمای استفاده از هوش مصنوعی مایکروسافت کوپایلوت برای تولید متن و عکس رایگان
کوپایلوت از پلاگین وبسایتها و اپلیکیشنهای شخص ثالث نیز پشتیبانی میکند.
کوپایلوت در ویندوز ۱۱ (و به صورت محدودتر در ویندوز ۱۰) میتواند یک سری تنظیمات و قابلیتها را کنترل و به عنوان دستیار دیجیتالی شما (پس از تلاش نافرجام مایکروسافت با کورتانا) ایفای نقش کند.
شما میتوانید با نوشتن یا بیان صوتی درخواست خودتان با استفاده از قابلیت تشخیص صدای ویندوز ۱۱، کارهایی مثل خاموش و روشن کردن حالت کاهش مصرف باتری، نمایش اطلاعات دستگاه و سیستم، راهاندازی زیرنویس زنده، نمایش آیپی آدرس کامپیوتر و خالی کردن سطل آشغال را انجام دهید.
در کوپایلوت ویندوز ۱۱ نیز شما میتوانید برای بازدهی بهتر، بین دو حالت «کار» و «وب» در این ابزار جابجا شوید. هنگام استفاده از حالت کار، قابلیتهای Microsoft 365 به رابط کاربری ویندوز میآیند که در بخشی از ادامه مطلب در این باره بیشتر توضیح میدهیم.
کوپایلوت پرو نسخه حرفهای و پولی هوش مصنوعی مایکروسافت با اشتراک ماهانه ۲۰ دلار است. فروش اشتراک یک الگوی رایج درآمد زایی از ابزارهای هوش مصنوعی است و جمنای و چتجیپیتی نیز هرکدام یک بخش اشتراکی با امکانات بیشتر دارند.
مشترکان کوپایلوت پرو برای دسترسی به بهترین مدلهای اوپنایآی (برای مثال GPT-4o) در زمان اوج مصرف در اولویت هستند. همچنین برخی از قابیلتهای کوپایلوت مثل تولید تصاویر با وضوح بالا در Image Creator نیز تنها با اشتراک پرو قابل دسترسی است.
با خرید اشتراک کوپایلوت پرو میتوانید در اپلیکیشنهای مختلف از جمله ورد، اکسل، پاورپوینت، Outlook و OneNote نیز به قابلیتهای هوش مصنوعی دسترسی پیدا کنید. در اکسل و پاورپوینت، کوپایلوت پرامپتهای متنی را به ارائه و تصویرسازی و نمودار تبدیل میکند. این ابزار در Outlook به پاسخ دادن به ایمیلها کمک میکند و میتواند طول و لحن ایمیل شما را تنظیم کند.
مشترکان طرح Microsoft 365 Personal یا Family میتوانند در اپلیکیشن ویندوزی ورد، اکسل، پاورپوینت، Outlook و OneNote از این قابلیتها استفاده کنند اما افرادی که یکی از این دو اشتراک را نداشته باشند تنها در نسخه وب اپلیکیشنهای Microsoft 365 امکان دسترسی دارند.
علاوه بر دسترسی به کوپایلوت در بسته نرمافزاری Microsoft 365، با اشتراک کوپایلوت پرو امکاناتی مثل تولید ۱۰۰ تصویر بیشتر با Image Creator (کاربران رایگان تنها امکان تولید ۱۵ تصویر در روز را دارند)، تسریع فرایند تولید تصویر و تنظیمات ابعاد تصویر در اختیار شما قرار میگیرد.
با این حال بهتر است بدانید که اشتراک کوپایلوت پرو، امکان استفاده از کوپایلوت در نرمافزار Teams را فراهم نمیکند. کوپایلوت Teams کارهایی مثل چکیدهسازی و شناسایی افراد برای پیگری و تنظیم دستور جلسه را برعهده میگیرد و تنها مختص به مشترکان طرح تجاری کوپایلوت است.
کوپایلوت Microsoft 365 یک بسته جداگانه و مجزا متشکل از چندین افزونه هوش مصنوعی است که به بسته نرمافزاری Microsoft 365 اضافه میشود و متمکرز بر فعالیتهای تجاری است.
برای دسترسی به کوپایلوت Microsoft 365 باید ماهانه ۳۰ دلار پرداخت کنید. همانند کوپایلوت پرو، این اشتراک هم بسیاری از قابلیتهای هوش مصنوعی را برای نرمافزارهای Microsoft 365 فعال میکند و افزون بر آن مشترکان این طرح در ازای پرداخت هزینه اضافی از «محافظت سطح تجاری از داده» و Semantic Index برخوردار میشوند. Semantic Index یک سیستم بکاند است که نقشهای از دادهها و محتوای سازمان ایجاد میکند تا کوپایلوت بتواند پاسخهای شخصیسازی شدهتری را در اختیار مشترک بگذارد.
همچنین مایکروسافت به تازگی از Microsoft 365 Chat، به عنوان یکی از ابزارهای کوپایلوت Microsoft 365، رونمایی کرده است که محتوا را از اپلیکیشنهای مختلف این خانواده نرمافزاری (مثل مستندات ورد و ارائههای پاورپوینت) استخراج و استفاده میکند. کوپایلوت Microsoft 365 در نرمافزار اکسل نیز میتواند دادهها را تغییر دهد، نمودار بسازد، جدول تولید کند و در فرمولها و بخشهای مختلف به کاربر کمک کند.
همچنین کوپایلوت مهارتهای خاص دیگری نیز دارد که در زیر برخی از آنها را مشاهده میکنید:
بازاریابها چگونه باید خود را با عصر مدلهای بزرگ زبانی وفق دهند؟
توجه داشته باشید که برخی از کوپایلوتهای مایکروسافت از جمله Copilot in Business Central با همان جواز پایه قابل دسترسی هستند و نیاز به پرداخت هزینه اضافی نیست. برای استفاده از دیگر بخشها از جمله کوپایلوت Sales و خدمات، در صورتی که اشتراک کوپایلوت Microsoft 365 نداشته باشید، باید ماهانه یک هزینه اضافی ۲۰ یا ۵۰ دلاری را پرداخت کنید.
کوپایلوت استودیو پیشخوانی است که مشتریان از طرق آن میتوانند امکان دسترسی کوپایلوت Microsoft 365 را به دادههای خود در یک منبع شخص ثالث، نرمافزار مدیریت روابط مشتری، سیستمهای مدیریت منابع تجاری و دیگر دیتابیسها و منابع داده را با نقاط اتصال از پیش ساخته شده و کانکتورهای قابل ساخت فراهم کنند. مشتریان بهواسطه کوپایلوت استودیو میتوانند محدودیتهایی را برای کوپایلوتها در نظر بگیرند و کوپایلوتهای شخصیسازی بسازند و منتشر کنند.
روند ساخت کوپایلوت اختصاصی در کوپایلوت استودیو از طریق زبان طبیعی است و نیاز به تخصص خاصی ندارد. در این کوپایلوتها میتوان فیلترهایی را برای دسترسی کاربران یا تیمهای خاص به برخی از دیتابیسها در نظر گرفت، یا دسترسی آنها را به خدمات شخص ثالث یا پلاگین خودکارسازی اقدامت یا جریان کاری فراهم یا مسدود کرد.
همچنین با استفاده از این ابزار میتوان «عاملیتهای کوپایلوت» را طراحی کرد. این روباتهای هوش مصنوعی به لطف حافظه و دانش مضمونی میتوانند روندهای کاری مختلف را برعهده بگیرند، با توجه به بازخورد کاربر پیشرفت کنند و در صورت مواجهه با شرایط دشوار درخواست کمک کنند.
کوپایلوت GitHub را با دیگر کوپایلوتهای مایکروسافت اشتباه نگیرید. این هوش مصنوعی درواقع مجموعهای از ابزارها برای تولید کد و کمک به برنامهنویسی است. کوپایلوت GitHub را میتوان به عنوان یک افزونه روی IDEهایی مثل Visual Studio Code، Visual Studio، Neovim و JetBrains نصب کرد و یا با استفاده از GitHub Codespaces در ابر از آن استفاده کرد.
مدل هوش مصنوعی یا قلب تپنده کوپایلوت GitHub براساس میلیاردها خط کد پایتون، جاوااسکریپت، تایپاسکریپت، Ruby، گو و هزاران زبان برنامهنویسی دیگر آموزش دیده است. این کوپایلوت هنگام کدنویسی به شما کدهای مناسب را پیشنهاد میدهد. شما میتوانید پیشنهادات را بررسی و آنها را پذیرفته یا رد کنید.
افزون بر این، کوپایلوت GitHub میتواند کد توصیف از کد را نیز به زبان طبیعی ارائه کند و توسعهدهندگان با استفاده از افزونههای کوپایلوت میتوانند مهارتهای دیگری را به آن اضافه کنند.
استفاده از این ابزارها برای دانشآموزان و فعالان «تایید شده» متنباز و آموزگاران این حوزه رایگان است. کاربران معمولی باید برای استفاده از دستیار کدنویسی مایکروسافت ۱۰ دلار ماهانه پرداخت کنند. هزینه اشتراک برای مشتریان تجاری هم ۱۹ دلار در ماه است. کسبوکارها نیز با ۳۹ دلار در ماه برای هرکاربر میتوانند از این ابزار استفاده کنند.
تمامی مشترکان علاوه بر کوپایلوت GitHub به کوپایلوت چت، که یک چتبات در نقش دستیار است و با اطلاع از محتوای کد میتواند به سوالات کاربران پاسخ دهد، نیز دسترسی پیدا میکنند. این چتبات علاوه بر پاسخ به سوالات کدنویسی میهواند به رفع خطاها و باگها کمک کند و مشکلات را از طریق تجزیهتحلیل کد برطرف کند.
اشتراک تجاری و کسبوکار ابزارهایی مثل مدیریت مجوز، IP ناشناس، ابزار مدیریت سیاست در سازمان و قابلیتهای حریم خصوصی دیگری را به همراه دارد. کسبوکارها میتوانند پایگاه داده کدها و دانش خود را شخصیسازی کنند و از طریق مایکروسافت کوپایلوت در نسخه وب و کوپایلوت چت در GitHub.com نیز به آن دسترسی داشته باشند.
کوپایلوتهای شرکت مایکروسافت هم همانند دیگر ابزارهای هوش مصنوعی، مشکلات و معایب خاص خود را دارند.
گزارش کاربران نشان میدهد که این مدلها گاهی در هنگام خلاصهسازی به مشکل میخورند و احتمال توهم و هذیانگویی باعث میشود تا در پاسخ به سوالات، حتی در مورد جلسات تیم، اشتباه کنند. والاستریت ژورنال میگوید در یکی از اولین موارد استفاده از کوپایلوت برای جلسات، این ابزار افرادی که در جلسه حضور نداشتند را به عنوان حاضران معرفی کرده بود و از تماس درمورد موضوعاتی خبر داده بود که اصلا در جلسه درمورد آنها صحبت نشد.
وبسایت GitHub نیز هشدار داده است که هوش مصنوعی ممنک است الگوهای کدنویسی نا امن تولید کند و یا با باگ و ارجاع به APIهای منسوخ شده همراه باشد. به گفته شرکت این مساله ناشی از کدهای موجود در دادههای آموزشی است. کدی که این ابزار پیشنهاد میکند هم گاهی اوقات منطقی یا حتی صحیح نیست.
همچنین نگرانیهایی درمورد بحث امنیت و حریم خصوصی این ابزارها وجود دارد و مساله دیگر هم استفاده از آثار دیگران برای آموزش هوش مصنوعی با استناد به کاربرد منصفانه است.
مدلهای مایکروسافت هم همانند دیگر ابزارهای هوش مصنوعی براساس دادههای عمومی آموزش دیدهاند و به همین دلیل احتمال نقض حق نشر دیگران وجود دارد. مایکروسافت و دیگر شرکتها میگویند اصول استفاده منصفانه آنها را محافظت میکند.