بانک مرکزی شرایط بازشدن درگاههای پرداخت برای صرافیهای رمزارزی را اعلام کرد
بانک مرکزی شرایط بازشدن درگاههای پرداخت برای کارگزاریهای رمزارزی یا صرافیهای رمزارزرا اعلام کرد. به…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۶ تیر ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
توکن ملکی پروژه لوتوس پیروزی که در آبان ماه سال ۱۴۰۲ عرضه شد، در یک دوره ۶ ماهه حدود ۲۳ درصد افزایش قیمت را تجربه کرد.
به گزارش پیوست، توکن لوتوس پیروزی که روی بستر بلاکچینی ققنوس عرضه شده است، با گذشت شش ماه مورد ارزیابی کارشناسان دادگستری قرار گرفته و ارزش هر توکن با حدود ۲۳ درصد رشد به ۱۲ هزار تومان رسیده است.
توکن لوتوس پیروزی به عنوان اولین توکن ملکی ایران با همکاری بانک پارسیان، گروه دادهپردازی پارسیان، شرکت تعاونی لوتوس پیروزی و شرکت یکتا ققنوس پارس، روی بلاکچین ققنوس عرضه شده است.
مهدی قادری مدیرعامل ققنوس گفت: قیمت توکن لوتوس پیروزی در روز اول ۱۰ هزارتومان بود که براساس مواد سپیدنامه عنوان شده است، در دورههای سه یا شش ماهه پروژه توسط کارشناس رسمی دادگستری باید مورد ارزیابی قرار بگیرد که در اردیبهشت ماه سال جاری این ارزیابی انجام و قیمت هر واحد توکن با حدود ۲۳ درصد رشد به ۱۲ هزار و ۳۰۰ تومان رسیده است.
به گفته او، این ارزیابی منطبق با پیشرفت فیزیکی پروژه و براساس مواردی مانند مجوزهای دریافت شده، کارهای زیربنایی و ساختوساز صورت گرفته، کارشناسان دادگستری ارزشگذاری مجدد را انجام و قیمت توکن افزایش پیدا کرد.
هرچند در وبسایت لوتوس پیروزی، دوره ارزشگذاری روز سهام این تعاونی سه ماه اعلام شده میشود. با این حال مدیرعامل سابق ققنوس، سعید احمدی پویا اعلام کرده بود: اصل سرمایه ثبتی در این پروژه توسط بانک پارسیان تضمین شده و امکان خرید و فروش سهام افراد در قالب توکن بهصورت آنلاین وجود دارد.
قادری موضوع مالکیت این توکنها را اینگونه توضیح میدهد: بررسیهای ما برای حل این مشکل در سطح جهانی به راهکاری تحت عنوان شرکتهای تک دارایی رسید و از این مدل برای پروژه لوتوس پیروزی استفاده کردیم. به این ترتیب ملک در دارایی یک شرکت تعاونی قرار گرفت و شرکت تعاونی توکنایز و سهام آن واگذار شد.
مسعود بیرمی، مدیرعامل و عضو هیت مدیره شرکت تعاونی لوتوس پیروزی، عرضه این توکن را نتیجه تعامل با رگولاتورهای مرتبط اعلام کرده بود. به گفته او: از سالهای گذشته تعاملهایی با بازار سرمایه، بانک مرکزی و وزارت تعاون شروع شد. در همین حین بحث نهضت ملی مسکن هم مزید بر علت شد که همکاری از سمت رگولاتوری شکل بگیرد.
مدیرعامل ققنوس در مورد دلیل عرضه محدود این توکنها گفت: براساس ماده بیست قانون بازار سرمایه، امکان عرضه عمومی فراهم نبود. به همین دلیل توکنها را به صورت توکن پرایوت و براساس یک لیست سفید میان کارکنان بانک پارسیان عرضه کردیم. در زمان عرضه حدود ۳ هزار نفر که تا سقف ۱۰۰ میلیون امکان خریداری داشتند روی آن سرمایهگذاری کردند.
مانند دیگر بخشهای حوزه ارزهای دیجیتال و بلاکچین، چالشهای رگولاتوری از جمله مهمترین مشکلات عرضه توکن ملکی عنوان میشود. فرزانه ابوالفضل در ابتدای عرضه توکن لوتوس پیروزی گفته بود: این حوزه به دلیل تازگیای که دارد، هیج رگولاتوری نمیتواند به تنهایی موضوعات قانونی را پوشش دهد. چراکه در این حوزه جنبههای مختلفی وجود دارد که میتواند شکل پولی، اوراق بهادار و دیگر جنبهها را شامل شود. به همین دلیل بهتر است مجموعههایی که رگولاتوری را در حوزههای مختلفی مانند نظامهای پولی و فنی انجام میدهند، در کنار هم قرار بگیرند تا بتوان با نگاه تسهیلگری به مدلی از مقررات رسید که منافع سرمایهگذاران و کاربران نهایی را تامین کند.
این در حالی است که به نظر میرسد پیگیریها برای عرضه عمومی توکنهای مسکن ادامه دارد. به گفته قادری: ما در حال همکاری با وزارت تعاون و سازمان بورس برای عرضه عمومی در پروژههای آتی هستیم. در پروژه اول خود ماهم به دلیل اولین بار بودن ترجیح میدادیم ابتدا توکنها در یک جامعه آماری محدودتر مانند فضای سند باکس عرضه شوند.
همچنین به گفته مدیرعامل ققنوس: شرکت لوتوس پیروزی برای پروژه توکنسازی بانک پارسیان تاسیس شد که به نظر من پروژه موفقی بود. همانند قبل از این پروژه، الان هم شرکتها و موسسات با شیب بیشتری به ما مراجعه کردهاند و در حال بررسی اسناد و مدارک آنها برای شکلگیری همکاری هستیم و به زودی انتشار توکنهای جدید در این حوزه را خواهیم داشت.