skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

بایت‌دنس حتی در صورت ممنوعیت هم قصد فروش تیک‌تاک را ندارد

۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

منابع خبرگزاری رویترز می‌گویند بایت‌دنس، مالک چینی تیک‌تاک، در صورت به بن‌بست خوردن پیگیری‌‌های قضایی، ممنوعیت تیک‌تاک را به فروش این اپلیکیشن ترجیح می‌دهد.

به گزارش پیوست، منابع نزدیک به شرکت بایت‌دنس می‌گویند الگوریتم‌های تیک‌تاک برای فعالیت خود به سازوکارهای شرکت مادر وابسته هستند که در نتیجه گزینه فروش اپلیکیشن با الگوریتم‌ها را بسیار غیر محتمل می‌کند.

تیک‌تاک در حال حاضر سهم محدودی از درآمد بایت‌دنس و کاربران فعال آن دارد و در نتیجه شرکت مادر ممنوعیت آن در آمریکا را به فروش ترجیح می‌دهد.

ممنوعیت عرضه تیک‌تاک در فروشگاه‌های آمریکایی تاثیر کمی بر کسب‌وکار اصلی بایت‌دنس دارد و شرکت مایل به فروش الگوریتم‌های اصلی این اپلیکیشن نیست.

شرکت بایت‌دنس روز پنج‌شنبه طی بیانیه‌ای در پلتفرم رسانه‌ای Toutiao، گفت که هیچ برنامه‌ای برای فروش تیک‌تاک ندارد. این بیانیه به نظر در پاسخ به مقاله‌ای از خبرگزاری اینفورمیشن منتشر شده بود که به بررسی گزینه‌های فروش تیک‌تاک بدون فروش الگوریتم این اپلیکیشن اشاره می‌کرد.

شو ژی چو، مدیرعامل تیک‌تاک، نیز روز چهارشنبه گفت این شبکه اجتماعی انتظار دارد از مجاری قضایی به پیروزی برسد و قانونی که حالا به امضای جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، رسیده است را لغو کند.

این قانون که با اکثریت آرا در مجلس سنای آمریکا به امضا رسید به نگرانی قانون‌گذاران ایالات متحده از دسترسی چین به داده‌های کاربران آمریکایی و نظارت بر آنها اشاره می‌کند.

بایدن ضرب‌العجل ۱۹ ژانویه یعنی یک روز پیش از پایان دوره ریاست جمهوری خود را برای فروش تیک‌تاک مشخص کرده است اما اگر دولت تشخیص دهد که بایت‌دنس در حال پیش روی در مسیر فروش است می‌تواند این ضرب‌العجل را تا سه ماه به تعویق بیاندازد.

بایت‌دنس تا به امروز هیچ اطلاعاتی از جزئیات مالی یا عملکرد هیچ‌کدام از واحد‌ها منتشر نکرده است با این حال منابع آگاه می‌گویند که شرکت بیشتر درآمد خود را از بازار چین و به ویژه اپلیکیشن‌هایی مثل Douyin، نسخه چینی تیک‌تاک، دارد.

منابع رویترز می‌گویند که ایالات متحده سال گذشته ۲۵ درصد از ورودی پول تیک‌تاک را به خود اختصاص داده است.

مصاحبه رویترز با چندین فعال سرمایه‌گذاری نشان می‌دهد که با توجه به عدم دسترسی به اطلاعات مالی نمی‌توان ارزش تیک‌تاک را در مقایسه با پلتفرم‌هایی مثل فیسبوک، شبکه اجتماعی تحت مالکیت متا، برآورد کرد.

با این حال منابع آگاه می‌گویند که مجموع درآمد بایت‌دنس در سال ۲۰۲۳ از ۸۰ میلیارد در سال قبل به ۱۲۰ میلیارد دلار رسیده است. به گفته منابع، تعداد کاربران فعال تیک‌تاک در آمریکا تنها ۵ درصد از تمام کاربران فعال این شرکت در سراسر جهان است.

الگوریتمی که فروشی نیست

سه منبع به رویرتز گفته‌اند که تیک‌تاک از الگوریتمی مشابه اپلیکیشن‌های داخلی بایت‌دنس استفاده می‌کند. الگوریتم‌های این پلتفرم بهتر از رقبایی مثل تنسنت و Xiaohongshu برآورد می‌شوند.

از آنجایی که الگوریتم‌های تیک‌تاک به عنوان دارایی ذهنی برای بایت‌دنس چین به ثبت رسیده‌اند،‌ جدا کردن این دو از یکدیگر تقریبا غیرممکن است.

علاوه بر این جدا کردن الگوریم‌ها از دارایی‌های آمریکایی تیک‌تاک فرایندی بسیار پیچیده است و بایت‌دنس هم احتمال این گزینه را در پیش نمی‌گیرد.

دولت ترامپ نیز در اقدامی مشابه در سال ۲۰۲۰ برای ممنوعیت تیک‌تاک و شبکه اجتماعی وی‌چت در آمریکا اقدام کرد اما در آن زمان دادگاه مانع این ممنوعیت شد. از آن زمان تا به امروز تیک‌تاک با تهدید‌های مشابهی در آمریکا و دیگر بخش‌های جهان مواجه شده است.

مساله دیگر مخالفت دولت چین با فروش تیک‌تاک است. هرگونه فروش این پلتفرم پس از موافقت بایت‌دنس باید به تایید پکن برسد.

سخنگوی وزارت بازرگانی چین در ماه مارس ۲۰۲۳ طی یک کنفرانس خبری در پکن گفت: «چین قویا با (فروش اجباری تیک‌تاک) مخالف است.»

چین در سال ۲۰۲۰ قانون کنترل صادرات را معرفی کرد که متن نهایی آن تعریف «اقلام تحت کنترل» را توسعه داده است. اطلاعات رسانه دولتی نشان می‌دهد که براساس اصلاحیه انجام گرفته صادرات الگوریتم، کد‌ها و داده‌های مشابه نیز باید به تایید پکن برسد.

 

https://pvst.ir/hre

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو