skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

مجلس سنای آمریکا قانون فروش یا ممنوعیت تیک‌تاک را تصویب کرد

۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

خبرگزاری رویترز می‌گوید مجلس سنای آمریکا قانون ممنوعیت تیک‌تاک یا فروش تیک‌تاک را به تصویب رسانده است و حالا بایت‌دنس، مالک چینی این پلتفرم، ۹ ماه برای فروش این اپلیکیشن فرصت دارد. تیک‌تاک که پیش از این اعلام کرده از مجاری قضایی با این قانون مقابله می‌کند براساس مقررات چین باید برای فروش از پکن مجوز بگیرد.

به گزارش پیوست، نگرانی قانون‌گذاران ایالات متحده از احتمال دسترسی چین به داده‌های کاربران این کشور یا نظارت بر آنها به تصویب این قانون منجر شد و جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، اعلام کرده است که روز چهارشنبه این قانون را امضا می‌کند.

نمایندگان آمریکا به نفوذ چین بر این اپلیکیشن به عنوان دلیل اصلی تصویب قانون جدید اشاره می‌کنند. مارکو روبیو، نماینده جمهوری خواه در کمیته اطلاعات مجلس آمریکا، می‌گوید: «سال‌ها است که اجازه دادیم حزب کمونیست چین یکی از محبوب‌ترین اپلیکیشن‌های آمریکا را کنترل کند که کوته‌نظری بزرگی است.»

تیک‌تاک در سال‌های اخیر به یکی از موضوعات اصلی در تنش فناورانه میان آمریکا و چین تبدیل شده است و واکنش‌هایی را از سوی پکن به دنبال داشته است. چین که قانون جدید را به راهزنی تشبیه کرده است به تازگی شرکت اپل را مجبور کرد تا شبکه اجتماعی واتساپ و تردز را از فروشگاه اپلیکیشن خود در این کشور حذف کند.

با این حال تیک‌تاک که در سال‌های اخیر هزینه زیادی را صرف جلب اعتماد آمریکا و محافظت از داده‌های کاربران آمریکایی کرده است می‌گوید از مجاری قضایی و با استناد به نقض به حق آزادی بیان در متمم اول قانون اساسی آمریکا با قانون جدید مقابله می‌کند.

از سویی فعالانی در داخل ایالات متحده نیز با تصویب چنین قانونی مخالفت کرده‌اند. اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا می‌گوید اجبار فروش یا ممنوعیت تیک‌تاک «نمونه خطرناکی است برای کنترل گسترده دولت بر پلتفرم‌های شبکه اجتماعی… اگر ایالات متحده امروز یک پلتفرم خارجی را ممنوع کند، اقداماتی مشابه را از سوی دیگر کشور‌ها پیش روی خود خواهیم داشت.»

ایلان ماسک،‌ مالک شبکه اجتماعی اکس و از رقبای تیک‌تاک، نیز چندی پیش مخالفت خود با ممنوعیت این شبکه اجتماعی را اعلام کرد. او گفت که با وجود تاثیر مثبتی که این ممنوعیت بر وضعیت اکس خواهد داشت اما با چنین اقدامی مخالف است.

تیک‌تاک می‌گوید هیچگاه داده‌های کاربران آمریکایی را با دولت چین به اشتراک نگذاشته و در آینده نیز چنین کاری نخواهد کرد. این شرکت می‌گوید به سرعت برای پیگیری قضایی به دادگاه می رود.

با وجود ادعای تیک‌تاک مبنی بر محافظت از داده‌های کاربران آمریکایی بررسی‌های پیشین و گزارش‌های مختلف به دسترسی کارکنان شرکت بایت‌دنس چین به این اطلاعات اشاره می‌کند. اطلاعاتی که از ایمیل‌های داخلی شرکت تیک‌تاک به رسانه‌ها درز کرده بود نشان می‌داد که کارکنان شرکت بایت‌دنس از اطلاعات این پلتفرم برای جاسوسی از روزنامه‌نگاران استفاده کرده‌اند. کارکنان سابق این پلتفرم نیز به دسترسی مسئولان بایت‌دنس و نقش پررنگ آنها در تصمیمات تیک‌تاک اشاره کرده‌اند.

قانون ممنوعیت یا فروش با ۷۹ رای موافق و ۱۸ رای مخالف به عنوان بخشی از طرح کمک نظامی ۹۵ میلیارد دلاری آمریکا به اوکراین و اسرائیل به تصویب رسیده است.

پس از امضای این قانون توسط رئیس جمهور و لازم الاجرا شدن آن شرکت بایت‌دنس ۲۷۰ روز برای فروش بخش آمریکایی خود تا اوایل سال ۲۰۲۵ زمان دارد.

https://pvst.ir/hqw

یک دیدگاه

  1. حالا همونایی که هر چی از دهنشون در میومد در مورد فیلتر کردن نرم افزار های جاسوسی آمریکا تو ایران میگفتن ، درباره فیلتر کردن تیک تاک در مهد دموکراسی و آزادی بیان و این جور چرندیات ببین چه تعریفی میکنن. از غرب زدگی عبور کردن به غرب مالی رسیدن.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو