مخالفت افکار عمومی با فیلترینگ آنقدر بالا گرفته است که هیچکس جرات نمیکند به صورت…
۸ دی ۱۴۰۳
امسال سال جابهجایی زمان برگزاری نمایشگاههای حوزه آیسیتی بود. نمایشگاه الکامپ برای اولین بار از قشلاق به ییلاق کوچ کرد و رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای از برگزاری همزمان الکامپ و تلکام در سال ۹۷ خبر داد. هرچند اجزای صنعت ICT در هم تنیده هستند و خدمات بسیاری از شرکتها در هر دو نمایشگاه کارایی دارند، اما باید دید برگزاری همزمان و ادغام این دو نمایشگاه، که هر دوی آنها از ماهیت B2B خود خارج شده و به B2C در حال تغییر هستند، چه مزایایی میتواند داشته باشد.
یکی از مورخان درباره اتحاد آلمان شرقی و غربی در اواخر دهه ۸۰ میلادی میگوید این شانس دومی بود که نصیب آلمان شد. وضعیت اقتصادی ایالتهایی که در شرق دیوار برلین بودند چیزی فراتر از اسفبار بود و این اتحاد کورسوی امیدی را برای بهبود اوضاع زنده کرده بود. هرچند انستیتوی تحقیقات اقتصادی آلمان بر اساس نتایج تحقیقات خود اعلام کرده اتحاد دو آلمان دستاورد بزرگی در نزدیک کردن شرایط اقتصادی و زندگی شهروندان شرق و غرب آلمان بوده است، اما نتایج بررسیهای انستیتوی نظرخواهی آنسباخ تابلوی دیگری را به نمایش میگذارد. این انستیتو، که از سال ۱۹۹۳ به طور سالانه درباره رضایت شهروندان ایالتهای شرقی آلمان از اتحاد دو آلمان نظرسنجی میکند، در نتایج امسال خود اعلام کرده با وجود اینکه نیمی از مردم شرق آلمان با خوشبینی به آینده مینگرند و نگاه مثبت نسبت به آینده در میان آنها افزایش پیدا کرده است، اما با گذشت نزدیک به سه دهه از این اتحاد، یکچهارم مردم شرق آلمان خود را بازنده این اتحاد میبینند و هنوز تفاوت دو بخش شرقی و غربی حتی از چهره مردم و در و دیوار شهرهای آنها پیداست.
آنچه رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای درباره مزایای ادغام دو نمایشگاه تلکام و الکامپ گفته بود نیز بر جنبه اقتصادی ماجرا تاکید دارد: اینکه برپایی دو نمایشگاه به طور جداگانه هزینهای بیشتر بر دوش شرکتها میگذارد. اما واقعیت دیگری نیز در این میان وجود دارد؛ اگر سالن پرهیاهوی الکامپ استارز در الکامپ را که با ایدههای متنوع استارتآپی خود مخاطبان متنوعی همچون سرمایهگذاران یا جوانان ایدهپرور را جذب میکند استثنا بشماریم، در سایر بخشهای این نمایشگاه تقریباً پرنده پر نمیزند و اغلب بازدیدکنندگان سایر سالنها همانهایی هستند که یا در صفهای طولانی سیمکارت رایگان ایستادهاند یا جذب قرعهکشیهای روزانه برخی غرفهها شدهاند. این در حالی است که فضای کلی نمایشگاه تلکام با حضور اپراتورهای اینترنت ثابت و FCPها در کنار سالنهای پرسر و صدای اپراتورهای موبایل اساساً پرشورتر است. شاید در پس طرح ادغام این دو نمایشگاه نیز امید به زندهتر کردن نمایشگاه الکامپ و بهرهگیری غرفههای آن از موج جمعیتی تلکام نهفته باشد.
به نظر میرسد اجرای طرح این ادغام مناقشات زیادی را به دعواهای همیشگی جانمایی نمایشگاه اضافه کند، چرا که رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای از اختصاص فضای کل نمایشگاه بینالمللی به الکامپ در سال ۹۷ و امکان تقسیمبندی فضای شرقی و غربی آن بین تلکام و الکامپ خبر داده بود. در صورت اجرای این طرح باید منتظر ماند و دید آیا رونق تلکام میتواند به آن سوی دیوار و بخش الکامپ سرایت پیدا کند یا نه.