دادگاه تجدید نظر آمریکا قانون ممنوعیت یا فروش تیکتاک را تایید کرد
دادگاه تجدیدنظر فدرال روز جمعه قانونی که تیکتاک را مجبور به فروش فعالیتهای آمریکایی خود…
۱۷ آذر ۱۴۰۳
۳۰ بهمن ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
اتحادیه اروپا براساس مقررات تازه که محتوای پلتفرمهای آنلاین را هدف میگیرد، میتواند جریمههای سنگینی را برای غولهای فناوری در نظر بگیرد. قاره سبز حالا یک تفحص رسمی را در رابطه با مالک تیکتاک، شرکت بایتدنس چین، در دستور کار قرار داده است که به عدم محافظت از کودکان در استفاده از این پلتفرم اشاره میکند.
به گزارش پیوست، پلتفرم تیکتاک مدتها است که در کشورهای غربی و به ویژه ایالات متحده برای اتهاماتی مثل ترویج محتوای مضر برای کودکان و تاثیر سو بر سلامت ذهن آنها تحت فشار قرار گرفته است.
حال گزارشی از بلومبرگ میگوید که تیری برتون، کمیسر بازارهای داخلی اتحادیه اروپا، امروز دوشنبه (۱۹ فوریه) گفت تیکتاک براساس قانون خدمات دیجیتال (DSA) هدف یک تفحص رسمی قرار میگیرد. قانون بازارهای دیجیتال که به تازگی گستره نفوذ خود را از پلتفرمهای بزرگ به تمامی پلتفرمهای فعال در قاره اروپا توسعه داده است، امکان جریمهای تا حداکثر ۶ درصد بازدهی مالی سالانه را برای قانونگذاران فراهم میکند و در صورت تکرار تخلف اروپا میتواند پلتفرم خاطی را به طور کامل ممنوع کند.
برتون در شبکه اجتماعی اکس گفت که بلوک اروپا روی طراحی اعتیادآور و محدودیتهای زمانی برای استفاده، تنظیمات حریم خصوصی و فرایند تایید سن در این پلتفرم شبکه اجتماعی تمرکز خواهد کرد.
یکی از سخنگویان تیکتاک میگوید که این شرکت «به همکاری با متخصصان و صنعت در راستای امنیت جوانان در تیکتاک ادامه میدهد و امیدوار است فرصتی برای توضیح دقیق فعالیت خود» به کمیسیون اروپا پیدا کند.
تیکتاک در ایالات متحده نیز با فشار روز افزون روبرو است، مهرماه امسال ایالت یوتای آمریکا از تیکتاک به دلیل معتاد کردن جوانان و کودکان به شبکه اجتماعی شکایت کرد. فرماندار یوتا در آن زمان گفت که تیکتاک «با گمراه کردن والدین، اپلیکیشن خود را محیطی امن برای کودکان جا میزند.» در شکایت تازهای که چند روز پیش از سوی شهردار نیویورک و چندین مدرسه و گروههای فعال مدنی مطرح شد نام تیکتاک در کنار پلتفرمهایی مثل متا به عنوان عوامل آسیب به سلامت ذهن ذکر شده است.
قانون بازارهای دیجیتال قدرتی بیسابقه را در اختیار رگولاتورهای اتحادیه اروپا میگذارد تا از آن برای مجازات و محدود کردن غولهای فناوری در حوزه محتوا استفاده کنند.
رگولاتورهای اتحادیه اروپا اولین بار بر مبنای این قانون شبکه اجتماعی اکس، متعلق به ایلان ماسک، را هدف قرار دادند. در آن زمان گفته شد که این شبکه اجتماعی به دلیل احتمال نقض قانون DSA در نحوه نظارت بر محتوای غیرقانونی و اطلاعات وارونه بررسی میشود.
اروپا سال گذشته ۱۹ پلتفرم آنلاین و موتور جستجو را به عنوان دروازهبانهای جهان دیجیتال معرفی و آنها را ملزم به پیروی از مقررات جدید کرد. در این لیست ۱۹ تایی نامهایی مثل اکس، متا، الفابت (شرکت مادر گوگل) و دیگر پلتفرمهایی که بیش از ۴۵ میلیون کاربر فعال ماهانه در اروپا دارند دیده میشود.
دو روز پیش (۱۷ فوریه) نیز کمیسیون اروپا اعلام کرد که این قانون از این پس تمامی پلتفرمها و فعالان اروپایی را در بر میگیرد و تنها خدمات کوچکی که کمتر از ۵۰ کارمند و ورودی پول کمتر از ۱۰ میلیون یورو داشته باشند از آن مستثنی میشوند.