مسیر ورود نسل زد به اکوسیستم استارتآپی هوش مصنوعی، با هکاتون هموار میشود
رویداد هکاتون «هوش مصنوعی برای همه»، با تمرکز ویژه بر نقش هوش مصنوعی در تولید…
۴ آذر ۱۴۰۳
۷ بهمن ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
xAI، استارتآپ هوش مصنوعی ایلان ماسک، برای جذب ۶ میلیارد دلار سرمایه به سرمایهگذارانی از جمله صندوقهای ثروت ملی کشورهای خاورمیانه و منابعی در هنککنگ روی آورده است. این شرکت در تلاش است تا دوقطبی قدرت اوپنایآی و گوگل را به چالش بکشد.
به گزارش پیوست، فایننشال تایمز به نقل از چند فرد مطلع میگوید استارتآپ هوش مصنوعی ایلان ماسک با افراد ثروتمند و سرمایهگذارانی در هنگ کنگ و کشورهای خاورمیانه وارد مذاکره شده است.
طبق آخرین گزارشها، کشور امارات، کویت و عربستان سعودی بزرگترین صندوقهای ثروت ملی در خاورمیانه را دارند که ارزش دارایی آنها به ترتیب بیش از ۸۵۰، ۷۵۰ و ۶۵۰ میلیارد دلار گزارش شده است.
خانوادههای ثروتمند هنگکنگ که حالا تحت کنترل هرچه بیشتر دولت مرکزی چین قرار دارند نیز دیگر هدف xAI دیگر برای جذب سرمایه هستند.
به نظر میرسد این استارتآپ در تلاش است تا از این طریق ۶ میلیارد دلار سرمایه جدید را جذب خود کند، اقدامی که ارزش شرکت را به حدود ۲۰ میلیارد دلار میرساند. با این حال مذاکرات همچنان ادامه دارد و ماسک میزان توجه سرمایهگذاران را بررسی میکند.
علاوه بر صندوقهای ثروت ملی خاورمیانه، برخی از افراد مطلع نیز به جذب سرمایه از ژاپن و کره جنوبی اشاره میکنند.
ماسک هنوز به درخواست اظهارنظر در این باره پاسخی نداده است و پیش از این گزارشهای جذب سرمایه xAI را با وجود مستندات رگولاتوری در این رابطه، رد کرده است. ماسک پس از انتشار گزارش در پلتفرم اکس نوشت: «xAI در حال جذب سرمایه نیست و من هیچ مکالمهای با هیچکس در این باره نداشتم.»
جذب سرمایه از هنگ کنگ در شرایطی که تنش میان واشنگتن و پکن افزایش یافته برای یک شرکت آمریکایی میتواند مشکل ساز باشد.
واشنگتن در تلاش است تا با تحریمهای صادراتی خود، توسعه فناوریهای پیشرفته چین را محدود کند. دولت بایدن سال گذشته نیز سرمایهگذاری آمریکایی روی هوش مصنوعی چینی، از جمله در هنگ کنگ، را ممنوع کرد.
xAI اولین محصول خود به نام چتبات گروک را دسامبر سال گذشته منتشر و در اختیار کاربران پریمیوم اکس قرار داد. این چتبات با استفاده از پستهای شبکه اجتماعی اکس آموزش دیده و درنتیجه پاسخهای به روز تری به نسبت رقبا ارائه میکند.
گزارشها میگویند بانک مورگان استنلی، که در سال ۲۰۲۲ بخشی از وام لازم برای خرید توییتر/اکس را در اختیار ماسک قرار داد، فرایند جذب سرمایه را ترتیب میدهد.
مبلغ ۶ میلیارد دلار این جذب سرمایه نشانگر هزینه بالای توسعه هوش مصنوعی است. این ابزارهای هوشمند برای فعالیت خود علاوه بر حجم زیادی اطلاعات، به قدرت رایانشی بالا نیز نیاز دارند که معمولا با پردازندههای ساخت انویدیا تامین میشود.
سم آلتمن، مدیرعامل اوپنایآی، نیز براساس گزارشهای تازهای در تلاش است تا با جذب سرمایه از سرمایهگذاران خاورمیانهای، کارخانههایی را برای تولید چیپ تاسیس کند. این شرکت همچنین حدود ۱۳ میلیارد دلار از مایکروسافت، بزرگترین حامی خود، سرمایه دریافت کرده است.
آنتروپیک و Cohere، دیگر فعالان بزرگ هوش مصنوعی، نیز از صندوقهای سرمایهگذاری جسورانه، گوگل و آمازون، میلیاردها دلار سرمایه دریافت کردهاند.
اوپنایآی را میتوان یکی از هستههای اصلی هوش مصنوعی، به ویژه در ایالات متحده، دانست. ماسک یکی از اعضای بنیانگذار این استارتآپ بود که در سال ۲۰۱۸ و درنتیجه اختلاف نظر درمورد روند رهبری از این شرکت جدا شد. بنیانگذاران شرکت آنتروپیک نیز از کارمندان سابق اوپنایآی هستند. ارزش شرکت اوپنایآی براساس آخرین گزارشها چیزی حدود ۱۰۰ میلیارد دلار برآورد شده است.
به این ترتیب و از آنجایی که آنتروپیک به دنبال ارزشگذاری بالا نیست، xAI در صورت ارزشگذاری ۲۰ میلیارد دلاری پس از اوپنایآی به ارزشمندترین استارتآپ هوش مصنوعی آمریکا تبدیل میشود.
باید دید با توجه به بازده ضعیف قرارداد ۴۴ میلیارد دلاری توییتر و در حالی که شرکت سرمایهگذاری فیدیلیتی از ریزش ۷۰ درصدی ارزش آن به حدود ۱۲.۵ میلیارد دلار میگوید، آیا سرمایهگذاران دوباره روی خوشی به ماجراجوییهای ماسک نشان میدهند یا خیر.