انگلستان فعالیت اپل و گوگل را برای مبارزه با انحصار در بازار مرورگرهای موبایلی بررسی میکند
انگلستان میخواهد به طور رسمی فعالیت شرکت اپل و الفابت را به دلیل سلطه بر…
۳ آذر ۱۴۰۳
۲ بهمن ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
چین که در حوزه ماشینآلات تولید تراشه و خرید نیمهرسانا با تحریمهای ایالات متحده دست و پنجه نرم میکند در راستای مقابله با این محدودیتهای حجم عظیمی از ماشین آلات تولید تراشه را خریداری کرده است. واردات ماشینآلات تولید چیپ در چین به اوج خود نزدیک شده و صنعت این کشور خود را برای مقابله با محدودیتها تجهیز میکند.
به گزارش پیوست، واردات ماشینآلاتی که برای تولید تراشه استفاده میشوند در سال ۲۰۲۳ با رشد ۱۴ درصدی به حدود ۴۰ میلیارد دلار رسیده است. طبق دادههای بلومبرگ، چین از سال ۲۰۱۸ تا پایان سال ۲۰۲۳ بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار از این تجهیزات را وارد کرده است.
براساس این دادهها، سال ۲۰۲۳ دومین سال از لحاظ مبلغ واردات است و در حالی شاهد قدرت گرفتن ماشینآلات تراشهسازی هستیم که سال گذشته مجموع واردات چین ۵.۵ کاهش یافت و ثبت چنین مبلغی نشانگر عظم دولت و صنعت چین برای خودکفایی در این صنعت مهم است. بیشترین مقدار واردات چین مربوط به سال ۲۰۲۱ به مبلغ ۴۱ میلیارد دلار است.
تعداد زیادی از شرکتهای تولید تراشه چین برای مقابله با محدودیتهای ایالات متحده و متحدانش به سرمایهگذاری هرچه بیشتر روی این صنعت روی آوردهاند. تحریمها و محدودیتهای ایالات متحده باعث شده تا دسترسی شرکتهای چینی به ماشینآلات تولید چیپهای قدرتمند سختتر شود و توسعه این بخش با مشکلاتی مواجه شود. ایالات متحده پیشرفت چین در این صنعت را تهدیدی برای خود تلقی میکند.
سال گذشته و پیش از محدودیتهای جدید دولت هلند، محل استقرار شرکت ASML، یکی از مهمترین تولیدکنندگان ماشینآلات پیشرفته تولید چیپ، واردات چین از این کشور افزایش یافته است. شرکتهایی مثل SMIC در چین برای جهش در تولید و تقویت تولیدات خود به ماشینآلات این شرکت وابسته هستند.
در ماه دسامبر سال گذشته واردات تجهیزات لیتوگرافی از هلند با رشد هزار درصدی نسبت به سال گذشته به ۱.۱ میلیارد دلار رسیده و شرکتهای چینی پیش از اعمال محدودیتهایی که از این ماه به اجرا گذاشته میشوند برای خرید تجهیزات اقدام کردند.
با این حال حتی پیش از اعمال محدودیتها از سوی دولت هلند، شرکت ASML صادرات پیشرفتهترین ماشینآلات خود را به درخواست ایالات متحده به چین محدود کرده بود. محدودیتهای خودخواسته تنها چند هفته پیش از ممنوعیت رسمی به اجرا گذاشته شدند.
یکی از اهرمهای قدرت ایالات متحده در جهان فناوری که امکان اعمال محدودیتهای فراگیر را فراهم میکند، استفاده از فناوری شرکتهای آمریکا در تولیدات شرکتهای خارجی است. درنتیجه دولت ایالات متحده میتواند بر صادرات محصولاتی که جزئی از آن را یک شرکت آمریکایی تولید میکند اعمال نفوذ کند.