skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

جنگ تکنولوژی چین و آمریکا: تحریم از سوی ژاپن و فشار پکن روی یک شرکت آمریکایی

۱۴ فروردین ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

چین در اقدامی تلافی جویانه و پس از آنکه متحدان آمریکا در آسیا و اروپا محدودیت‌های جدیدی را برای فروش تکنولوژی به پکن در نظر گرفتند، بررسی‌هایی را درمورد میکرون (Micron)، یکی از تولیدکنندگان چیپ آمریکایی فعال در چین آغاز می‌کند.

به گزارش پیوست، بیانیه وزارت فضای سایبری چین (CAC) که روز جمعه در این باره منتشر شد نشان می‌دهد که محصولات میکرون در این کشور تحت بررسی قرار دارند.

براساس این بیانیه اقدام صورت گرفته در جهت «تضمین امنیت زنجیره‌های مهم زیرساخت اطلاعات، جلوگیری از خطرات امنیت‌ سایبری در نتیجه مشکلات محصولی پنهان و محافظت از امنیت ملی است.»

اقدام این وزارت درست در همان روزی صورت گرفته است که ژاپن، یکی از متحدان بزرگ آمریکا در قاره آسیا، در بیانیه اعلام کرد که صادرات تجهیزات پیشرفته تولید چیپ را به چند کشور از جمله چین محدود می‌کند. مائو نینگ، سخنگوی وزارت خارجه چین، طی بیانیه‌ای در واکنش‌ به محدودیت‌های اخیر ژاپن با اشاره به نارضایتی عمیق چین از اقدام اخیر این کشور گفت پکن انتظار داشت که ژاپن به بیانیه‌های همکاری بین این دو کشور پایبند بماند. توکیو صادرات ۲۳ نوع تجهیزات تولید نیمه‌‌رسانا به چین را ممنوع کرده است.

اقدام این کشور درست شبیه به دیگر متحدان آمریکا از جمله هلند، زادگاه شرکت ASML، یکی از بزرگترین و مهمترین تولید کننده تجهیزات پیشرفته تولید چیپ در جهان، است.

به گفته برخی از تحلیلگران اقتصادی، ASML یکی از مهمترین شرکت‌های تکنولوژی است و جنگ تکنولوژی چین و آمریکا هم از مدت‌ها حول این شرکت مهم می‌چرخد. تنش‌ بین دو قدرت شرق و غرب به پروژه‌های زیرساخت اینترنت نیز کشیده شده است. شرکت‌های چینی چندی پیش سهم ۲۰ درصدی خود از پروژه فیبر نوری زیردریایی که در بخشی از مسیر خود به خلیج فارس می‌رسد کناره‌گیری کردند.

دولت آمریکا و متحدانش در تلاش برای جلوگیری از پیشرفت سریع چین در حوزه تکنولوژی و تبدیل این کشور به ابرقدرت فناوری محدودیت‌های زیادی را برای صنعت نیمه‌رسانای این کشور در نظر گرفته‌اند.

کشور هلند ماه گذشته از محدودیت‌های تازه‌ای برای فروش تکنولوژی نیمه‌رسانا در خارج از کشور خبر داد و دلیل آن را نیز محافظت از امنیت ملی خواند. ایالات متحده نیز در ماه اکتبر شرکت‌های چینی را از خرید چیپ‌های پیشرفته و تجهیزات ساخت چیپ بدون دریافت مجوز منع کرده بود.

شرکت میکرون می‌گوید که از تفحص فعلی مطلع است و امنیت محصولاتش را تضمین می‌کند. میکرون می‌گوید: «ما با CAC در ارتباط بوده و همکاری کامل را به عمل آورده‌ایم.»

میکرون انتظار چنین خطراتی را داشت

در نتیجه بیانیه CAC، شرکت میکرون حدود ۴.۴ درصد از ارزش خود را از دست داد. این بزرگترین ریزش سهام میکرون در سه ماه گذشته محسوب می‌شود. میکرون حدود ۱۰ درصد از بازده مالی خود را از چین تامین می‌کند.

این شرکت پیش از این در مستندات خود درمورد چنین اتفاقی هشدار داده بود.

طبق بیانیه هفته گذشته میکرون: «دولت چین ممکن است حضور ما را در بازار چین غیرممکن کرده یا از رقابت درست با شرکت‌های چینی جلوگیری کند.»

چین پیش از این به شدت از محدودیت‌های تکنولوژی علیه خود انتقاد کرده است. پکن ماه گذشته اعلام کرد که قویا با چنین اقداماتی «مخالف است.»

پکن در مواجهه با چالش‌های اقتصادی و در راستای کارآفرینی برای داخل، برای جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی تلاش می‌کند. لی چیانگ، وزیر تازه منتصب شده دولت چین و چندین مقام ارشد اقتصادی از مدیران استقبال کرده و وعده می‌دهند که «محیط خوبی را برای خدمات آنها فراهم می‌کنند.»

اما با وجود وعده‌های متعدد، پکن با فشار مضاعف سعی دارد که شرکت‌های تکنولوژی خارجی را برای پیروی از دستورات خود مجاب کند.

ماه گذشته، مقامات این کشور دفتر گروه مینتز (Mints)، شرکت اطلاعاتی آمریکایی، در این کشور را بستند و پنج کارمند آن را بازداشت کردند.

چند روز پیش از آن هم فعالیت‌های شرکت دلویت (Deloitte) در پکن به مدت سه ماه متوقف شد و جریمه‌ای ۳۱ میلیون دلاری برای این شرکت در نظر گرفته شد.

منبع: CNN, Reuters

https://pvst.ir/ej1

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو