مهاجرت نیروی کار متخصص و کمبود سرمایه اصلیترین موانع توسعه هوش مصنوعی در ایران است
فعالان حوزه هوش مصنوعی باور دارند نبودن سرمایهگذار پایهای و مهاجرت نیروی کار متخصص از…
۵ مهر ۱۴۰۳
۲۴ دی ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
۴۸ درصد فروشگاههای زرینپلاس را خردهفروشیها تشکیل میدهند. بعد از آن پوشاک، موبایل و کامپیوتر، رستوران و سایر، به ترتیب ۲۳ درصد، ۱۰ درصد، ۱۲ درصد و ۷ درصد را تشکیل میدهد.
به گزارش پیوست، گزارش عملکرد زرین پلاس در تابستان ۱۴۰۲ نشان داد، تعداد فروشگاههای فعال در زرین پلاس، ۱۲ هزار ۶۷۲ فروشگاه است. این درحالی است که زرین پلاس توانست در سال ۱۴۰۱، ۴۲۳ درصد بیشتر از سال قبل، فروشگاه جذب کند.
زرینپلاس در سال ۱۳۹۸ با تمرکز روی سیستم کشبک و امکان ایجاد ارزش مالی برای کاربران تأسیس شد. اپلیکیشن زرینپلاس طی ۴ سال گذشته توانسته است خدمات خود را گسترش دهد. در سال ۱۴۰۱، یک میلون کاربر تراکنشدار در ۱۰ هزار فروشگاه شروع به فعالیت کرند. در تابستان ۱۴۰۲ امکان پرداخت با کیف پول و سرویس اعتباری فعال شد.
بهصورت کلی مبلغ تراکنش های زرینپلاس تا پایان نیمه اول ۱۴۰۲ بیش از ۱.۴ همت تخمین زده شده است. همچنین تعداد کاربران سرویس زرینپلاس بیش از یک میلیون نفر گزارش شده است و میزان بازگشت وجه نقد از طریق این اپلیکیشن بیش از ۲۴ میلیارد تومان است. ۸۰ درصد از این ۲۴ میلیارد در ۱۲ ماه گذشته برای کاربران ایجاد شده است و افراد توانستهاند با کمک سیستم کشبک بخشی از هزینههای خرید خود را کاهش دهند.
طبق آمار منتشر شده زرین پلاس، تعداد فروشگاههای تحت قرارداد زرینپلاس بیش از ۱۲ هزار مورد است. از این تعداد ۳۰ درصد به فروشگاههای زنجیرهای اختصاص دارد. در سال ۱۴۰۱ نرخ جذب فروشگاهها و کسبوکارهای جدید ۴۲۳ درصد بیشتر از سال گذشته برآورد شده است.
طبق نقشه پراکندگی جغرافیای فروشگاهها، تهران در صدر فهرست شهرها قرار دارد و پس از آن شهر تبریز، بیشترین تعداد فروشگاههای زرینپلاسی را دارد.
بعد از تهران و تبریز، فروشگاههای موجود در استانهای دیگری همچون البرز، مازندران، خراسان رضوی، گیلان، اردبیل، آذربایجان غربی، کرمانشاه، اصفهان، خوزستان، فارس، سیستان و بلوچستان و کرمان بیشترین رشد را در استفاده از خدمات زرینپلاس داشتهاند. تعداد کسبوکارهای زرینپلاسی استانهای ذکر شده بین ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ فروشگاه تخمین زده میشود.
۴۸ درصد فروشگاههای زرینپلاسی را خردهفروشیها تشکیل میدهند. بعد از آن پوشاک، موبایل و کامپیوتر، رستوران و سایر، به ترتیب ۲۳ درصد، ۱۰ درصد، ۱۲ درصد و ۷ درصد را تشکیل میدهد.
اما این آمار با تراکنشهای اصناف متفاوت است. در این بخش هم بیشترین تراکنشها در خردهفروشیها با ۶۲ درصد انجام میشود و بعد از آن میوه و سبزی ۵ درصد، رستوارن ۴ درصد، سوپر پروتئین ۳ درصد، قنادی ۳ درصد، عطاری ۲ درصد، لبنیات ۲ درصد، پوشاک ۲ درصد، لوازم تحریر ۲ درصد، موبایل و کاپیوتر ۱ درصد، آبمیوه بستنی ۱ درصد، سایر دستهبندیها ۱۳ درصد است.
طبق گزارش زرینپلاس، تعداد تراکنشهای انجام شده در زرینپلاس در بازه ۱۲ ماه از مهر ۱۴۰۱ تا شهریور ۱۴۰۲، رشد ۴.۲ درصدی و درصد کاربران فعال در اپلیکیشن نیز نرخ رشد ۴ درصدی داشته است. همچنین نرخ گردش مالی کاربران زرینپلاس در بازه زمانی ۱۲ماهه، نسبت به سال گذشته خود یعنی مهر ماه ۱۴۰۰ تا شهریور ۱۴۰۱ حدود ۶ برابر شده است.
همکاران تجاری زرین پلاس شقایق، بهپرداخت ملت، سداد، زرین پال، آسان پرداخت، تاپ، پرداخت الکترونیک سپهر و پرداخت نوین هستند که از بین اینها شقایق و افق کوروش با ۳۹ درصد و ۲۶ درصد بیشترین و سداد با یک درصد کمترین کمترین خدمات الکترونیکی را به خود اختصاص داده است. همچنین شقایق و بهپرداخت ملت حدود ۵۰ درصد از فروشگاههای زرینپلاس را به خود اختصاص دادهاند.
طبق گزارش زرین پلاس، تعداد نصب این برنامه در فروشگاه بازار، گوگلپلی و مایکت ۳۶۰ هزار، ۲۶۹ هزار و ۱۴۰ هزار و ۵۰۰ بوده است.