skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

نیویورک‌ تایمز به دلیل نقض حق‌نشر از اوپن‌ای‌آی و مایکروسافت شکایت کرد

۷ دی ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

نیویورک‌ تایمز روز چهارشنبه طی شکایتی از اوپن‌ای‌آی و مایکروسافت گفت این دو شرکت برای آموزش چت‌بات بدون اجازه از میلیون‌ها مقاله این روزنامه استفاده کرده‌اند. به گفته تایمز این چت‌بات‌ها حالا در حکم رقیب این روزنامه اطلاعات را در اختیار کاربران می‌گذارند، مساله‌ای که میلیارد‌ها دلار زیان قانونی و حقیقی را به دنبال خود دارد.

به گزارش پیوست، نیویورک‌ تایمز اولین رسانه بزرگ آمریکایی است که سازنده چت‌جی‌پی‌تی و دیگر شرکت‌های محبوب هوش مصنوعی شکایت کرده است و موضوع حق نشر را به عنوان یکی از نگرانی‌های اصلی رسانه‌ها به مرکز توجه عمومی آورده است.

طبق گزارشی که این رسانه منتشر کرده است، شکایت مذکور در دادگاه فدرال منطقه‌ای منهتن مطرح شده و به استفاده از میلیون‌ها مقاله این روزنامه در آموزش چت‌بات‌ها اعتراض کرده است. با اینکه شکایت مذکور هیچ مبلغ مشخصی را برای غرامت مطرح نکرده است، اما تصریح می‌کند که متهمان باید در رابطه با «میلیارد‌ها دلار زیان قانونی و حقیقی» پیرامون «نسخه‌برداری غیرقانونی و استفاده از آثار ارزشمند و انحصاری تایمز» مسئول شناخته شوند.

تایمز همچنین از شرکت‌های ارائه دهنده خواسته تا هرگونه مدل چت‌بات و یا داده آموزشی که از محتوای دارای حق نشر این رسانه استفاده کرده را نابود کنند.

نیویورک تایمز می‌گوید در ماه آوریل برای اظهار نگرانی درمورد استفاده از دارایی ذهنی و بررسی «راه‌حل دوستانه» همچون توافق تجاری و «چارچوب فنی» در محصولات هوش مصنوعی مولد با مایکروسافت و اوپن‌ای‌آی ارتباط گرفته اما راه‌حلی از این مذاکرات حاصل نشده است.

لیندزی هلد، سخنگوی اوپن‌ای‌آی در بیانیه‌ای گفت که این شرکت در مذاکرات با تایمز «پیشرفت سازنده» داشته و از این شکایت «متعجب و نا امید» شده است.

هلد گفت: «ما به حقوق تولید‌کنندگان محتوا و مالکان احترام می‌گذاریم و به همکاری با آنها برای تضمین منفعت‌شان از فناوری هوش مصنوعی و مدل‌های جدید درآمد متعهدیم. امیدواریم که همانند بسیاری دیگر از ناشران در اینجا هم به راهکاری به نفع هردوطرف دست پیدا کنیم.»

با این حال تایمز در شکایت خود با متهم کردن اوپن‌ای‌آی و مایکروسافت به «استفاده از محتوای تایمز آنهم بدون هزینه برای ساخت محصولاتی که جایگزین تایمز می‌شوند و مخاطبان آن را به سرقت می‌برند» تصریح می‌کند که «متهمان می‌خواهند بر سرمایه‌گذاری گسترده تایمز روی روزنامه‌نگاری مفت‌سواری کنند.»

وبسایت اداره کپی‌رایت ایالات متحده می‌گوید که استفاده «تحول‌آفرین» از محتوا به «چیز جدیدی با هدف یا شخصیت بزرگتر» منتهی می‌شوند و درنتیجه «احتمال منصفانه بودن آنها بیشتر است.» بنابراین اگر دادگاه استفاده از محتوای تایمز را تحول‌آفرین قلمداد کنند، ممکن است اوپن‌ای‌آی و مایکروسافت از نقض حق نشر در امان باشند.

با این حال تایمز می‌گوید هیچ چیز «تحول آفرینی» درمورد استفاده رایگان از محتوای این روزنامه وجود ندارد. محصولات ساخته این شرکت‌ها در نهایت به رقیب و جایگزینی برای تایمز تبدیل می‌شوند و مخاطبان آن را به سرقت می‌برند.

مساله استفاده از محتوای شخص ثالث و نقض حق کپی‌رایت مدت‌ها است که برای شرکت‌های توسعه دهنده هوش مصنوعی دردسرساز شده است. با اینکه این شرکت‌ها می‌گویند از محتوای عمومی ورایگان استفاده می‌کنند اما بررسی‌ها نشان می‌دهد که منابع پولی هم به وضوح در آموزش این مدل‌ها کاربر دارند.

مایکروسافت هنوز در رابطه با این شکایت اظهارنظری منتشر نکرده است.

https://pvst.ir/gtg

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو