skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

آثار هنری ساخته هوش مصنوعی شامل کپی‌رایت نمی‌شوند

۲۸ مرداد ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

دادگاهی در واشنگتن آمریکا می‌گوید آثار هنری ساخته هوش مصنوعی از آنجایی که هنرمندی در قالب انسان ندارند، در نتیجه محافظت از کپی‌رایت هم برایشان صدق نمی‌کند. با این حال رای صادر مربوط به اثری است که هیچ دخالت انسانی در آن دیده نمی‌شود. به گفته قاضی پرونده، با به شهرت رسیدن هوش مصنوعی و استفاده از آن برای تولید آثار هنری، جبهه‌های جدید را در بحث محافظت از حق کپی‌رایت شاهد هستیم.

به گزارش پیوست، قاضی بریل ای هاول از منطقه قضایی کلمبیا آمریکا با تصمیم اداره کپی‌رایت ایالات متحده مبنی بر در نظر نگرفتن حق کپی‌رایت برای استفن تالر، دانشمند کامپیوتر، موافقت کرد. او گفته بود اثری دو بعدی که توسط برنامه هوش مصنوعی او با نام «Creativity Machine» ساخته شده باید در برابر کپی‌رایت محافظت شود.

این اولین باری است که حکمی درمورد حد و حدود قانونی محافظت از آثار هنری ساخته هوش مصنوعی در آمریکا صادر می‌شود. آثار ساخته هوش مصنوعی در چند سال گذشته و با به شهرت رسیدن ChatGPT، DALL-E، مید‌جرنی و استیبل دیفیوژن طرفداران بسیاری پیدا کرده‌اند.

براساس حکم هاول «دادگاه به اتفاق آراء، اعطای حق کپی‌رایت را برای آثاری که مداخله انسانی ندارند رد می‌کند.» در این حکم به مواردی اشاره شده که حق کپی‌رایت برای آثار ساخته موجودات غیر انسانی از جمله سلفی یک میمون و باغ در حال کشت، رد شده است.

قاضی در همین رابطه نوشت: «بدون شک حالا که هنرمندان هوش مصنوعی را به تجهیزات تولید آثار تصویری و هنری جدید اضافه می‌کنند، به جبهه‌های جدیدی در کپی‌رایت نزدیک می‌شویم.»

به گفته هاول، به شهرت رسیدن هوش مصنوعی «سوالات چالش‌برانگیزی» را پدید آورده و باید دید چه اندازه مداخله انسانی در جهت صلاحیت اثر هنری برای محافظت از کپی‌رایت کافی است. همچنین اثری ساخته هوش مصنوعی که خود با استفاده از آثار هنری دارای حق کپی‌رایت آموزش دیده نیز نیاز به ارزیابی دارد.

اما در این پرونده «موضوع آنچنان پیچیده نیست» زیرا تالر اعتراف کرده که هیچ نقشی در خلق اثر از سوی اپلیکیشن نداشته است.

تار، نماینده و مدیرعامل شرکت Imagination Engines، در ژوئن سال ۲۰۲۲ و پیرو رد درخواست ثبت حق کپی‌رایت یک اثر هنری به نام «A Recent Entrance to Paradise»، از اداره کپی‌رایت ایالات متحده شکایت کرد.

با این حال رایان ابوت، وکیل او قصد درخواست تجدید نظر دارد. او می‌گوید: «با احترام، با تفسیر دادگاه از قانون کپی‌رایت مخالف هستیم.»

اداره کپی‌رایت آمریکا نیز در بیانیه‌ای گفت به صحت تصمیم دادگاه باور دارد و در حال بازبینی تصمیم است.

این اداره به تازگی دستورالعملی درمورد ضوابط ثبت حق کپی‌رایت برای آثار ساخته هوش مصنوعی منتشر کرده است.

در یکی از نمونه‌ها، اداره کپی‌رایت در ماه فوریه حق ثبت محدود کپی‌رایت یک رمان تصویری با کمک هوش مصنوعی را به رسمیت شناخت و به گفته وکلای این اداره، همین نمونه راه را برای محافظت بیشتر از چنین آثاری هموار می‌کند.

تالر در شکایت خود گفته بود، قرار دادن هوش مصنوعی به عنوان مولف یک اثر به خلق آثار بیشتر در سایه محافظت از حق نشر کمک می‌کند.

با این حال اداره کپی‌رایت آمریکا معتقد است از آنجایی که انسان در خلق این اثر هنری نقشی نداشته، براساس قانون نمی‌توان از حق نشر آن محافظت کرد.

https://pvst.ir/fpn

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو