بانک مرکزی شرایط بازشدن درگاههای پرداخت برای صرافیهای رمزارزی را اعلام کرد
بانک مرکزی شرایط بازشدن درگاههای پرداخت برای کارگزاریهای رمزارزی یا صرافیهای رمزارزرا اعلام کرد. به…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۱۸ آذر ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و روسیه درباره تجارت ایران و روسیه گفت، برخی از شرکتها با رمزارز تجارت میکنند، با این حال فرهنگ تجارت با رمزارز هنوز جا نیفتاده است.
به گزارش پیوست، کامبیز میرکریمی، نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و روسیه، در گفتگو با ایلنا به استفاده از ارزهای مختلف در تجارت ایران و روسیه اشاره کرد و گفت: برخی از شرکتهای ایرانی از روبل روسی در معاملات با این کشور استفاده میکنند اما ارزهایی همچون درهم، دلار و یورو هم در معاملات برقرار هستند، شماری از شرکتها هم با رمزارز تجارت میکنند، با این حال فرهنگ تجارت با رمزارز هنوز جا نیفتاده و البته رمزارزها هم نوسان زیادی دارند و این موضوع ریسک معاملات را بالا میبرد، بنابراین تعداد شرکتهایی که با استفاده از این ارز معاملات را پیش میبرند کم است و این معاملات صورت رسمی ندارد.
میرکریمی از دونرخی بودن ارز در ایران به عنوان مشکلی جدی در تجارت یاد کرد و گفت: آنچه بیش از هر چیز میتواند توسعه صادرات ایران به روسیه را دچار چالش کند دو نرخی بودن ارز در ایران و فاصله قیمت دلار در بازار رسمی و غیررسمی داخل کشور است.
او در این باره ادامه داد: این دونرخی بودن سبب شده شرکتهایی که در مقیاس کلان صادرات میکنند و ارز حاصل از صادرات را در سامانه نیما عرضه میکنند در مقایسه با شرکتهایی که با کارت بازرگانی دیگران کار میکنند و ارز خود را در سامانه عرضه نمیکنند و در بازار غیررسمی با قیمت بالاتر میفروشند کمتر سود کنند، در نتیجه قدرت رقابت شرکتهایی که متعهد به قوانین صادراتی کشور هستند پایین میآید.
به گفته میرکریمی، روسیه بازار بزرگی است که سالانه بیشتر از ۲۷۰ میلیارد دلار کالا وارد میکند، با این حال تا سال ۱۳۹۷ ارزش صادرات ایران به روسیه در بهترین حالت به ۵۰۰ میلیون دلار هم نمیرسید و سال ۱۳۹۷ ارزش صادرات ایران به روسیه ۲۷۲ میلیون دلار شد.
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و روسیه گفت: همچنین پیشبینی میشود روند صعودی جریان صادرات ایران به روسیه در سال آینده ادامه داشته باشد و حتی تقویت شود زیرا موافقتنامه تجارت آزاد با اوراسیا در دی ماه امضا میشود و با امضای این موافقتنامه تعرفههای صادرات و واردات بین ایران و کشورهای عضو اتحادیه به صفر میرسد، این امر جهش بزرگی در صادرات کالا را رقم خواهد زد.