سخنگوی قوه قضائیه: ۳۰۰ بیمارستان به سامانه رهگیری دارو متصل نیستند
حدود ۸۰۰ بیمارستان کشور سامانههای خود را از طریق وبسرویسها به سامانه رهگیری دارو متصل…
۲۲ مهر ۱۴۰۳
۲۹ آبان ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به اعطای مجوز انحصاری توزیع آنلاین دارو به بیمه دی اعتراض کرده و به وزارت بهداشت هشدار داده پرونده ترک فعلش را به مراجع ذیصلاح میفرستد. این کمیسیون خواستار تدوین دستورالعمل توزیع آنلاین دارو شده است.
به گزارش پیوست، مقاومت وزارت بهداشت در برابر اعطای مجوز به پلتفرمهای توزیع آنلاین دارو، مجلس را نیز به اعتراض وا داشته است.
این وزارتخانه پس از اینکه معاونت حقوقی ریاست جمهوری در دو نوبت، یک بار تیر ماه و یک بار میانه مهرماه بر قانونی بودن فعالیت پلتفرمهای توزیع دارو تاکید و ادعای غیر قانونی بودن فعالیت آنان از سوی سازمان غذا و دارو را رد کرده بود.
حتی پیش از آن، ۱۳ شهریور ماه، هیات مقرراتزدایی وزارت اقتصاد مصوبه فعالیت قانونی پلتفرمهای توزیع و فروش دارو را تصویب کرده بود اما با اعلام رئیس سازمان غذا و دارو، معاون اول رئیس جمهور آن را لغو کرد.
حال نصرالله پژمانفر، رئیس کمیسیون اصل نودم مجلس در نامهای خطاب به بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت نسبت به اعطای مجوز انحصاری به بیمه دی برای توزیع آنلاین دارو اعتراض کرده است.
او در این خصوص نوشته است: «علیرغم عدم پاسخگویی کامل در خصوص اعطای مجوز توزیع اینترنتی دارو به شرکت سهامی بیمه دی، بر خلاف پاسخ ارائهشده و به گفته مدیر بیمههای درمان بیمه دی، دارورسانی برای جانبازان ۷۰ درصد در سراسر کشور اجرا میشود در حالی که در پاسخ اعلامی، مشمولین طرح فقط به ۲ هزار نفر در تهران تقلیل یافته شده است.»
پیش از این رئیس سازمان و غذا و دارو نیز در آبان ۱۴۰۱ در نامهای به مرکز توسعه تجارت الکترونیک درخواست صدور مجوز درگاه پرداخت الکترونیک برای این بیمه کرده بود و در آن ذکر شده بود این سازمان به بیمه دی مجوز توزیع آنلاین دارو داده است.
حتی مجتبی توانگر، رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس در خصوص اعطای مجوز انحصاری به این بیمه به وزیر بهداشت اعتراض کرده و خواستار حضور پلتفرمهای داخلی در این بازار شده بود.
در ادامه نامه کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به وزیر بهداشت ذکر شده است در طرح بیمه دی علاوه بر هزینه حق فنی داروخانه، مبلغ ۳۰ هزار تومان برای بستهبندی و ارسال هر بسته دارو دریافت میشود، در حالی که با برداشته شدن انحصار بیمه دی، هزینه کمتری از بیتالمال هزینه میشود.
همچنین این کمیسیون با اشاره به دشواری در یافتن دارو برای دیگر اقشار و بیماران از جمله بیماران پروانهای، پیوندی، هموفیلی، دیالیزی و بیماران اماس خواستار انجام اقدامات لازم برای این دسته بیماران شده است.
پژمانفر در ادامه خواستار تدوین دستورالعمل آییننامه حمایت از تولید دانشبنیان و اشتغالآفرین در حوزه سلامت شده و نوشته است: «زمان ابهامافکنیها به پایان رسیده است و اکنون زمان تدوین دستورالعمل فوق با مشارکت ذینفعان اقتصادی است. تاخیر در تدوین این دستورالعمل فارغ از تکلیف قانونی، باعث تکقطبی شدن فضا و رشد یک پلتفرم خاص شده است و هرگونه تخلف صورتگرفته توسط پلتفرمها در این مدت به دلیل ترک فعل مسئولین وزارت تحت امر جنابعالی است.»
دستورالعمل مورد اشاره وی ، تکلیفی است که وزارت بهداشت باید با همکاری وزارت ارتباطات بر عهده دارد و طبق آن باید ۲ ماه پس از تاریخ ابلاغ آییننامه حمایت از تولید دانشبنیان و اشتغالآفرین در حوزه سلامت، دستورالعمل مذکور را تدوین میکرد اما این کار را انجام نداد.
همچنین به وزارت بهداشت هشدار داده شده پرونده ترک فعلش برای ارائه به مراجع ذیصلاح در حال تکمیل است.
در ادامه این هشدار ذکر شده با توجه به مهلت چهارماهه برای تدوین دستورالعمل مجدد، در صورت اتمام مهلت و تدوین نشدن دستورالعمل، ضمانت اجرایی کمیسیون اصل ۹۰ فعال خواهد شد.
در انتها نیز تاکید شده هیچگونه ضابطهای برای ذخیره و پردازش داده در این دستورالعمل قابل نگارش نیست.