معرفی سیزده هوش مصنوعی تولید و پردازش تصویر: خلق از حروف ساده
امروزه و با توسعه هوش مصنوعی ابزار پردازش تصویر بسیاری برای تبدیل متن به تصویر…
۳۰ آبان ۱۴۰۳
۱۹ مهر ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۷ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۵ آبان ۱۴۰۲
هنرمندان و فعالان حوزه تولید محتواهای ویدیویی نگران آینده کاری و حقوق خود هستند. استفاده از فناوری در تولید آثار هنری امری بدیهی است اما نفوذ عمیق آن در این حوزهها منجر به نگرانیهایی شده است. استودیوها و شرکتهای رسانهای باید شیوه فعالیت خود را با توجه به مزایا و خطرات فناوریهای پیشرفته تعیین کنند.
به گزارش پیوست، جایگزینی هوش مصنوعی با استعداد انسانی عنوانی است که شرایط فعالیت در همه زمینهها را تحت تاثیر قرار داده است. در حوزه تولید محتوا ویدیویی، بهکارگیری این فناوری در کنار چالشهایی که دارد شامل قابلیتهای موثری نیز است. صرفهجویی در هزینه و زمان از اساسیترین مزایای آن است.
ورود فناوریهای مختلف از جمله هوش مصنوعی به دنیای تولید محتواهای ویدیویی نگرانیهایی را به همراه داشته است. تعداد قابل توجهی از فعالان این حوزه با نشر افکار و حتی اعتصابات نشان دادند که خواستار تعیین حدود استفاده از هوش مصنوعی و حفاظت از حقوق هنرمندان هستند.
نکته حائز اهمیت این است که بهکارگیری فناوریهای روز دنیا نباید منجر به تعطیلی و انحلال کسبوکارها یا از بین رفتن خلاقیت شود. مسیر فعلی و آینده هوش مصنوعی و سایر فناوریها نباید جایگزین نیروی انسانی باشد بلکه باید به عنوان ابزاری تسهیل کننده و موثر به سازندگان در تولید آثار باکیفیت و خلاق کمک کند و منجر به تقویت و برجستهسازی این جنبه شود.
برآورد شده است که بهکارگیری فناوری در مراحل پیش و پس از تولید فیلم و محتواهای ویدیویی موجب صرفهجویی حداکثر ۴۰ درصدی در هزینه، زمان و انرژی میشود.
فناوریهای جدید و نوآوریهایی که به دنبال آن صورت میگیرد، علاوهبر فرصتهای بسیاری که ارائه میکند چالشهایی نیز دارد. با ورود و فراگیری فناوریهای مختلف در حوزه کسبوکار شرایط جدیدی پیش روی همه فعالان قرار گرفته است. کسبوکارها برای مراقبت از فعالیت خود و ادامه حرکت در مسیر پیشرفت با لحاظ بهرهمندی از فناوریهای روز باید اصول و نکاتی را رعایت کرده و در اولویت قرار دهند. در اینجا به ذکر دو مورد از این اصول پرداختهایم.
خلاقیت و ایدهپردازی قلب تپنده تمامی کسبوکارها است. جهت مراقبت و محافظت از موتور خلاقیت و همچنین تقویت کسبوکار باید آگاهانه و البته محتاطانه از فناوری استفاده کرد. مبنا و اساس صنایع خلاق، هنر است. بهرهمندی از فناوری باید در راستای تقویت و اثربخشی از این هنر باشد نه در جهت این که فرآیند ایدهپردازی و خلاقیت را جایگزین کند. برای نمونه، هوش مصنوعی مولد در حال حاضر تبدیل به ابزاری شده است که میتوان از آن برای بهبود کارایی در تکالیف مختلف استفاده کرد. اما این مساله به اینجا محدود نمیماند و نمیتواند مستقیما جایگزین نویسندگان، کارگردانان، بازیگران و طراحان شود. ساز و کار این ابزار شاید از لحاظ فنی بهتر و سریعتر از نیروی انسانی باشد اما هنوز نتوانسته به جانشین بهتر از احساسات و ذوق هنری انسانها تبدیل شود.
بسیاری از هنرمندان نسبت به حد و مرز نفوذ فناوری در حوزه کاری آنها معترض هستند و اظهار کردند که شاید این ابزار بتواند فعالیتهای متعددی را انجام دهد اما بیننده را در معرض تماشای محتوایی قرار میدهد که بیگانه است.
برخی از مدلهای بنیادی هوش مصنوعی ممکن است دارای حق مالکیت معنوی باشد. این بدین معنی است که سازندگان آن اثر اجازه استفاده از آن را صادر نکردهاند. لازم به ذکر است که مقررات و دستورالعملهای جبران خسارت در حال تکامل است. البته که این قوانین و مقررات بر اساس مناطق مختلف متفاوت عملیاتی میشود. این موضوع میتواند خطراتی را متوجه شرکتهایی کند که در تولید محتوا از مدلهای هوش مصنوعی استفاده میکنند. استودیوها و شرکتهای رسانهای باید برای متضرر نشدن و جلوگیری از تنزیل اعتبار برند، اطمینان حاصل کنند که منابع IP مورد استفاده در تولید محتوای هوش مصنوعی را میشناسند و این منابع به صورت رسمی و قانونی به کار گرفته شده است.
با بهرهمندی حداکثری و مناسب از فناوریهای جدید مانند هوش مصنوعی مولد، موتورهای بازی و دیوارهای LED میتوان کیفیت محتوا را با امکانات خلاقانه جدید و تولید کارآمدتر بدون جایگزینی استعدادهای خلاق بهبود بخشید. همچنین طبق آمار اعلام شده، ساختار دیجیتالی تولید محتوا منجر به کاهش مقدار قابل توجهی از هزینههای تولید شده است.
به دنبال تایید این موضوع، تولید فیلم در سه حالت و در سه سبک مختلف با روش دیجیتالی در مقایسه با سبک سنتی توضیح داده شده است.
این جنبه از تولید با محدودیتهایی در جلوههای بصری رو به رو است. اما همچنان میتوان از هوش مصنوعی مولد قبل از شروع فیلمبرداری و پس از آن بهرهمند شد. تولید مجازی این دست از فیلمها میتواند ۵ الی ۲۰ درصد از زمان و هزینه را که بدون دخالت فناوریهای روز تقریبا ۵۰ میلیون دلار هزینهبر است کاهش دهد.
تولید یک فیلم در این ژانر و با این حالت با همان پیش نمایش مبتنی بر موتور بازی شروع میشود و این تصاویر به اثر هنری شخصیت نهایی تبدیل میشود. این شکل از تولید به معنای صرف زمان و هزینه بسیار بیشتری در پیش تولید و بودجه VFX جهت ایجاد گرافیکهای سطح بالا است. موتورهای بازی همچنین میتواند در حین تولید برای رندر کردن عناصر مجازی در زمان واقعی استفاده شود که امکان تکرار زنده را فراهم میکند و تلاش، زمان و هزینههای پس از تولید را به طرز قابل توجهی کاهش میدهد. تدوین و تکمیل عکسهای پیچیده به صورت دیجیتالی، فرآیند تولید را تسهیل میکند و بر اساس تجربه، سازندگانی که این فناوریها را به کار گرفتهاند نزدیک به ۲۰ درصد زمان و هزینه آنها کاهش یافت.
تولید مجازی میتواند تا ۲۰ درصد در زمان و هزینه یک فیلم پرفروش خانوادگی ۱۰۰ میلیون دلاری صرفه جویی کند.
در تولید یک فیلم عملی تخیلی، از مجموعه شخصیتهای دیجیتالی و عناصر فیزیکی استفاده میشود که در زمان واقعی با استفاده از یک موتور بازی رندر میشود. هزینههای ساخت این نوع فیلم بالاست. زیرا که محیط و فضا برای فیلمبرداری و بازی بسیاری از صحنهها وجود ندارد یا در دسترس نیست. تولید این سبک از فیلم به وسیله هوش مصنوعی و سایر فناوریها علاوهبر کاهش چشمگیر هزینه امکان ساخت آثار متنوعتری را در این زمینه افزایش داده است.
توسعه بخش قابل توجهی از فیلم به صورت دیجیتالی، صرفه جویی در هزینههای سفر و نورپردازی مجموعه از طریق دیوار LED میتواند هفتههای تولید را به نصف و هزینههای روز تولید را تا دو سوم کاهش دهد. به طور کلی، بر اساس معیارهای امروزی، استفاده از این فناوریها می تواندمنجر به کاهش ۳۰ تا ۴۰ میلیون دلاری هزینهها و ۲۵ هفته مدت زمان تولید شود.
فناوریهای پیشرفته و بهروز در حوزه تولید قابلیتهای بسیاری دارند و در آینده نیز بر تعداد این امکانات افزوده خواهد شد. در این مسیر سازندگان، فعالان و علاقهمندان به این حوزه با ارتقای مهارت به صورت هدفمند و فعالیت با دقت حداکثری میتوانند از وجود این فناوریها به درستی استفاده کنند. استودیوها و شرکتهای فعال در این حوزه با رویکرد محتاطانه و سرمایهگذاری روی آموزش گروه کاری میتوانند مسیر روشنی طی کنند. پیشبینی میشود که فناوریهای جدید، موقعیت برخی از مشاغل مانند نورپردازی، طراحی صحنه و فیلمبرداری را با تغییراتی اساسی رو به رو کند و این اقدامات را به سمت فرآیندهای دیجیتالی سوق دهد. البته که این انتقال نیازمند سرمایهگذاری و تصمیمگیری مبتنی بر تفکر و لحاظ همه جوانب است.
دیجیتالی شدن اقدامات مزایای متعددی را شامل میشود که در سبک پیشین کمتر دیده میشد. از تعریف و تخصیص بودجه گرفته تا تعیین جداول زمانی همگی مواردی است که فناوریهای پیشرفته از جمله هوش مصنوعی مولد در پررنگ شدن آنها تاثیرگذار بوده است.
منبع: www.bain.com