skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

Brain2Music، هوش مصنوعی گوگل با تفسیر داده‌های مغز موسیقی تولید می‌کند

۱۸ مرداد ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

Brain2Music

توسعه هوش مصنوعی و فناوری‌های طراحی شده بر این مبنا، صنعت موسیقی را نیز تحت تاثیر قرار داد. شرکت گوگل در تلاش است تا مدل جدیدی از هوش مصنوعی را ارائه دهد که می‌تواند با استفاده از داده‌های تصویربرداری شده از مغز (fMRI) و تفسیر آنها موسیقی تولید کند. این مدل جدید Brain2Music نام دارد.

به گزارش پیوست، گوگل در حال کار روی هوش مصنوعی جدیدی به نام «Brain2Music» است. این فناوری از داده‌های تصویربرداری شده از مغز جهت تهیه و تولید موسیقی استفاده می‌کند. در این باره، محققان اظهار کردند که موسیقی‌های تولیدی توسط این مدل از هوش مصنوعی شباهت زیادی به بخش‌هایی از آهنگ‌هایی دارد که فرد هنگام اسکن مغز به آنها گوش می‌داد.

بر اساس مقاله‌ی تحقیقاتی‌ای که به تازگی توسط گوگل و دانشگاه اوساکا مستقر در ژاپن انجام شده است، گفته می‌شود این مدل هوش مصنوعی می‌‌تواند با ردیابی فعالیت مغز و با استفاده از داده‌های تصویری پرنوسان مغناطیسی کاربردی(fMRI)، موسیقی را بازسازی کند.

یو تاکاگی، استاد علوم اعصاب محاسباتی و هوش مصنوعی دانشگاه اوساکا و یکی از نویسندگان این مقاله هدف اصلی این پروژه را درک چگونگی پردازش موسیقی توسط مغز اعلام کرد.

این فرآیند با ردیابی جریان خون که به مغز می‌رسد و مشاهده این که کدام بخش‌های مغز فعال‌تر است آغاز می‌شود. سپس از روند فعالیت مغز برای آموزش یک شبکه عصبی عمیق جهت تعیین رابطه میان الگوهای فعالیت مغز و عناصر موسیقی مانند احساس و ریتم استفاده می‌شود. محققان این حالت‌ها را در دسته‌بندی‌های مختلفی مانند لطیف، غمگین، هیجان‌انگیز، عصبانی، ترسناک و شاد نام‌گذاری کرده‌‌اند.

در طول این تحقیق، محققان داده‌های fMRI پنج نفر را مورد بررسی قرار دادند. این افراد کسانی بودند که به کلیپ‌های ۱۵ ثانیه‌ای که شامل موسیقی‌های مختلفی از ژانرهای کلاسیک، پاپ، راک و غیره بود گوش داده‌اند.

در این مطالعه آمده است که هوش مصنوعی Brain2Music برای هر فرد، شخصی‌سازی شده و در تبدیل داده‌های مغز به موسیقی موفق عمل کرده است.این فناوری به مدل هوش مصنوعی MusicLM گوگل تجهیز شده است که می‌تواند از توضیحات متنی، موسیقی تولید کند.

یکی دیگر از نتایج حاصل شده از این تحقیق، تشابه بازنمایی داخلی هوش مصنوعی MusicLM با فعالیت مغز انسان است. طبق این مطالعه، هنگامی که یک انسان و MusicLM در معرض شنیدن یک موسیقی قرار می‌گیرند، بازنمایی‌های داخلی MusicLM با فعالیت مغز در مناطقی خاص ارتباط دارد. 

این مطالعه تحقیقاتی نشان می‌دهد، از آنجا که مغز هر انسان منحصر به فرد است و به طور متفاوتی برنامه‌ریزی شده است، نمی‌توان مدل و الگوی واحدی را برای همه افراد تعریف و اعمال کرد.

این فناوری با توجه به ساز و کاری که دارد توجه‌ها را به خود جلب کرده است. اما اجرا و عملی کردن این فناوری در مقیاس کلان و آینده‌ای نزدیک بسیار بعید است، زیرا ضبط و ثبت سیگنال‌های fMRI نیازمند صرف زمان طولانی است. شاید در آینده این امکان فراهم شود تا به وسیله هوش مصنوعی بتوان در کوتاه‌ترین زمان ممکن و به آسانی موسیقی‌ای که مردم در ذهن خود آن را مرور می‌کنند را بازسازی کرد.

https://pvst.ir/fn5

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو