مدیرعامل شب: میانگین رزرو سفرها از ۲۷ روز به ۹ روز رسیده است
مدیرعامل «شب»، پلتفرم فعال در حوزه گردشگری و رزرو اقامتگاه معتقد است شرایط اقتصادی و…
۲۶ دی ۱۴۰۳
۱۰ مرداد ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۱ مرداد ۱۴۰۲
همان روزی که وزیر ارتباطات از مخالفت رئیس جمهور با بسته شدن پلتفرمها خبر داد، سخنگوی قوه قضائیه اعلام کرد این قوه دستور پلمب یا توقیف استارتآپها را صادر نکرده است.
به گزارش پیوست، طی چند هفته اخیر، برخورد با استارتآپهایی که عکسهایی از کارکنان بدون حجاب آنها منتشر شده شدت گرفته است. در اولین مورد یکی از ساختمانهای اداری دیجیکالا پلمب شد. بعد از انتشار ویدئویی از محیط کاری ازکی، بیمه مرکزی فعالیت ازکی را تعلیق کرد که البته بعد از حدود دو روز رفع تعلیق شد. مورد بعدی طاقچه بود که وزارت ارشاد فعالیت آن را غیرقانونی دانست و گفت این پلتفرم مجوز ندارد. بعد از این اتفاق طاقچه فیلتر شد. البته مجوزهای طاقچه در سامانه «ساماندهی» موجود است و دقیقا مشخص نیست منظور وزارت ارشاد چه مجوزی است.
در این میان واکنشهای ضد و نقیضی از سوی مسئولان شنیده شد که باعث سردرگمی در خصوص منشا این برخوردها میشود.
عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پستی که در شبکه اجتماعی ویراستی منتشر کرد از مخالفت رئیس جمهور با چنین برخوردهایی سخن گفت.
زارعپور در این خصوص نوشت: «من هم معتقدم راه برخورد با کارکنان متخلف یک سکو، بستن آن سکو نیست؛ راه حل، برخورد با افراد متخلف است و رییسجمهور نیز مخالف توقف جریان خدمت رسانی فناورانه و نوآورانه به ویژه در بسترهای بومی به مردم عزیز هستند و در این زمینه به مراجع مسئول تذکر داده اند. پیگیر حل موضوع هستم.»
روحالله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور نیز در همین پلتفرم از وجود جریانی سخن گفت که به دنبال آسیب زدن به اقتصاد دانشبنیان و فضای کسبوکار است. او نوشت: «از فعالین زیستبوم دعوت میکنم با همدلی از مسیر رشد کسبوکارها حمایت کنیم. سکو، کارخانه و … نباید تعطیل شود. تعطیلی به افرادی که از آن استفاده میکنند و همینطور به اشتغال، امید و تولید آسیب میزند.»
در حالی دو عضو هیات دولت با برخوردهای اخیر مخالفت کردهاند که دستور مسدود شدن دو پلتفرم از سه مورد اخیر از سمت دولت بوده است؛ طاقچه از سوی وزارت ارشاد و ازکی از سوی بیمه مرکزی.
قوه قضائیه نیز صدور دستور پلمب را تکذیب کرده است. مسعود ستایشی، سخنگوی این قوه امروز (۱۰ مرداد) در نشست خبری خود گفت: اگر پلمب یا توقیفهایی در این زمینه صورت پذیرفته است بدون اطلاع و صدور دستور مربوطه از سوی قوه قضائیه بوده و تاکنون چنین دستوری مبنی پر پلمب اماکن یا واحدهای متخلف صادر نکردهایم.
او تاکید کرد حجاب جزو قوانینی است که رعایت آن جزو وظایف آحاد جامعه و نشانه فرهیختگی و مدنیتپذیر افراد است.
طبق گفته او برای پلتفرمهای مذکور پرونده قضایی تشکیل شده است و دستگاه قضایی به صورت «جدی و محکم» در راستای انجام وظایف قانونی و صیانت از حقوق فرهنگی مردم و حراست از پایههای تمدنی آنان با حساسیت این مساله را دنبال خواهد کرد.
پلمب دیجیکالا نیز توسط پلیس نظارت بر اماکن عمومی انجام شد و انجام چنین اقدامی از سوی پلیس نیازمند حکم قاضی است. از سویی قوه قضائیه میگوید دستور پلمب نداده است.