skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

رئیس مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت ورزش و جوانان:

هدایت سازمان بدون داده مانند رانندگی در مه است

بهناز توحیدی نویسنده میهمان

۷ اسفند ۱۳۹۵

زمان مطالعه : ۱۴ دقیقه

شماره ۴۳

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۸ دی ۱۳۹۸

حجت‌اله دارابی رئیس مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت ورزش و جوانان

وزارت ورزش و جوانان در سال ۸۹ از ادغام سازمان تربیت بدنی و سازمان ملی جوانان در مجلس هشتم تشکیل شد. یکی از برنامه‌های اولیه‌ای که این وزارت‌خانه در دستور کار خود قرار داد، ایجاد مرکز داده‌ای بود تا بتواند از طریق آن منابع و هزینه‌های خود را مدیریت کند؛ به صورت دقیق بداند چند ورزشکار و چه تعداد نیروی انسانی در کدام استان‌ها درگیر فعالیت ورزشی خاصی هستند و چه اماکن ورزشی در اختیار آنها قرار دارد، شاید از این طریق بتواند منابع و مصارف خود را مدیریت کند. از همین رو ایجاد مرکز داده مبین در دستور کار این وزارت‌خانه قرار گرفت. از سویی، جوان بودن این وزارت‌خانه و استفاده از زیرساخت‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات، موجب شد سال گذشته این وزارت‌خانه در بررسی پورتال‌های دولتی و ارائه خدمات دولت ‌الکترونیکی دوم شود. هرچند مدیران این مجموعه معتقدند باید مقام اول را در این زمینه کسب می‌کردند. در خصوص مرکز داده مبین با حجت‌اله دارابی، رئیس مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات و آمار وزارت ورزش و جوانان، و سحر فامیل زارع، معاون آمار و فناوری اطلاعات وزارت ورزش و جوانان، گفت‌وگویی انجام دادیم که در ادامه می‌خوانید:

سامانه مبین، سامانه ملی وزارت ورزش و جوانان است و اطلاعات ورزشکاران و مربیان در این سامانه جمع‌آوری و ثبت می‌شود. در حالی که ورزش یک فعالیت خصوصی است آیا ساماندهی آن توسط دولت و ثبت اطلاعات ورزشکاران الزامی دارد، و با چه رویکردی این سامانه را راه‌اندازی کردید؟ دارابی: به طور طبیعی هر دستگاهی، برای انجام ماموریت‌های خود، نیازمند اطلاعات اولیه است. ما درحوزه مدیریتی برای برنامه‌ریزی به دنبال (شناسایی فرصت‌ها و تهدیدها) SWOT هستیم تا نقاط قوت و ضعف درون سازمانی و فرصت و تهدیدهای بیرون سازمان را شناسایی کنیم. اگر این اطلاعات دقیق باشد و بدانیم نسبت به رقبا در چه جایگاهی قرار داریم، می‌توانیم برنامه‌ریزی کنیم. بدون این اطلاعات هدایت سازمان معنی ندارد و مانند رانندگی در مه است؛ به عنوان مثال مدیری که آماری از تعداد ورزشکاران خود نداشته باشد، نمی‌تواند برای آنها از نظر مربی، باشگاه و بودجه برنامه‌ریزی کند. مخاطبان وزارت‌خانه ورزش هم عوام هستند. یکی از ماموریت‌های ما نیز تامین سلامت و بهداشت جامعه است. به لحاظ گسترده بودن حوزه ورزش، نیازمند اطلاعات دقیق بودیم. در بخش فدراسیون‌ها ۵۰ یا ۵۱ فدراسیون داریم. این فدراسیون‌ها در ۳۱ استان هیات استانی و هر استان در شهرستان‌ها هیات شهرستانی دارد. به عنوان مثال فدراسیون فوتبال در ۳۱ استان، ۳۱ هیات دارد. شما یکی از بزرگ‌ترین فدراسیون‌ها را هم مثال زدید؟ دارابی: بله، چون همه‌گیر است. برخی ورزش‌ها مانند اسکی برای استان‌های خاص و برفی است. اکثر رشته‌های ما همه‌گیر هستند به عنوان مثال شطرنج یا کشتی را نمی‌توانید مختص یک شهرستان بدانید. در بخش قهرمانی ما این فدراسیون‌ها در هر شهرستان هیات‌های ورزشی دارند. با یک حساب و کتاب از کل فدراسیون‌ها و هیات‌های ورزشی، عددی حدود ۱۱۳ یا ۱۱۴ هزار به دست می‌آید. این تعداد مرکز جمع‌آوری دیتاست. تصور کنید این اطلاعات به صورت دستی و سنتی جمع‌آوری شود. چقدر مورد اعتماد است؟...

شما وارد سایت نشده‌اید. برای خواندن ادامه مطلب و ۵ مطلب دیگر از ماهنامه پیوست به صورت رایگان باید عضو سایت شوید.

وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

این مطلب در شماره ۴۳ پیوست منتشر شده است.

ماهنامه ۴۳ پیوست
دانلود نسخه PDF
http://pvst.ir/xl
بهناز توحیدینویسنده میهمان

    سال ۸۷ به امید تغییرات بسیار در جامعه‌ام رشته علوم ارتباطات شاخه روزنامه‌نگاری را برگزیدم. به صورت پراکنده در همشهری و مجله فرهنگ وسینما می‌نوشتم. اما همواره فکر و ذکر منِ تازه‌کار پیرامون مسائل اجتماعی و سیاسی می‌گذشت. تا اینکه سال ۹۵ وارد پیوست شدم و به واسطه پیوست پا به دنیای بیکران فناوری گذاشتم و عاشقش شدم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو