skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

پلاس

نسرین ابویی نویسنده میهمان

۱۰ ویژگی برتر رهبران موفق کسب‌وکار

نسرین ابویی
نویسنده میهمان

۲۹ مرداد ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۱۴ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۸ مرداد ۱۴۰۲

ده ویژگی برتر رهبران کسب و کار

در این مطلب می‌خوانید

    ویژگی برتر رهبران موضوعی است که بسیاری از صاحبان کسب‌وکارها به دنبال اطلاع از آن هستند. چه فریلنسر باشید، چه صاحب کسب‌وکار کوچک یا بزرگ، برای پیشرفت باید از نحوه صحیح مدیریت و رهبری گروه خود آگاه بود. در این مسیر، آگاهی از زندگی و رفتار رهبران موفق و ویژگی‌های آنها، بسیار موثر است.

    اطلاع و کسب این ویژگی‌ها به رهبران این امکان را  می‌دهد تا گروه‌های خود را به صورت الهام‌بخش هدایت کنند، تصمیمات آگاهانه بگیرند و سازمان‌ خود را به سمت موفقیت سوق دهند. در این میان، یک رهبر موفق کسی است که دارای ترکیبی منحصر به فرد از ویژگی‌هایی باشد که نه تنها برای رهبری موثر ضروری است، بلکه برای هدایت، نوآوری، رشد و ایجاد فرهنگ کاری مثبت نیز مفید واقع خواهد شد. در این مطلب نگاهی به ۱۰ ویژگی برتر رهبران کسب‌وکار می‌اندازیم.

    ۱۰ ویژگی برتر رهبران موفق در کسب‌وکار

    چشم‌انداز

    اولین ویژگی برتر رهبران کسب‌وکارهای بزرگ، توانایی ترسیم چشم‌انداز و رویا است. یک رهبر موفق، چشم‌انداز روشن و قانع‌کننده‌ای از آینده‌ای که می‌خواهد بسازد، دارد. در این مسیر، الهام‌بخش دیگران است و به سایرین انگیزه می‌دهد تا در جهت راه تعریف شده تلاش کنند.

    رهبران باید بتوانند پیامدهای گوناگون را پیش‌بینی کنند، تمام جوانب را بررسی کرده و بسنجد. همچنین آنها باید قابلیت‌های موجود در ایده‌ها و فناوری‌های جدید را درک کنند. این ویژگی به آنها این امکان را می‌دهد تا تصمیمات آگاهانه و استراتژیک اتخاذ کنند که بر آینده سازمان تاثیر می‌گذارد. به علاوه رهبران رویاپرداز فرهنگ نوآوری و ریسک‌پذیری را در سازمان خود ایجاد می‌کنند و اعضای گروه را تشویق می‌کنند که فراتر از چارچوب فکر کنند.

    ایلان ماسک و جف بزوس نمونه‌هایی از رهبران با ویژگی‌های برتر در دنیای کسب‌وکار هستند. ماسک، که چشم‌اندازش ایجاد تحول در صنعت خودرو با وسایل نقلیه الکتریکی بود و بزوس نیز، دنیایی را تصور کرد که در آن مشتریان می‌توانند هر چیزی را که می‌خواهند به صورت آنلاین سفارش دهند و درب منزل تحویل بگیرند. این رهبران نه تنها چشم‌انداز روشنی داشتند، بلکه از عزم، خلاقیت و مهارت‌های رهبری نیز برخوردار بودند تا ایده خود را به واقعیت تبدیل کنند.

     

    اشتیاق یک ویژگی برتر رهبران
    اشتیاق به انگیزه و تمایل شدید عاطفی برای انجام کارها و تحقق اهداف اشاره دارد. 

    اشتیاق

    اشتیاق به انگیزه و تمایل شدید عاطفی برای انجام کارها اشاره دارد و این یکی از ویژگی برتر رهبران موفق است. رهبران پرشور، الهام‌بخش گروه خود هستند و به آنها انگیزه می‌دهند تا در جهت یک هدف مشترک کار کنند و انرژی و هیجان آنها به همه سرایت کند.

    یک رهبر کسب‌وکار مشتاق تمایل دارد کارها فراتر از آنچه انتظار می‌رود، پیش برود و تعهد بالایی به اهداف سازمان و موفقیت آن دارد. آنها هم‌چنین ریسک‌های حساب شده را می‌پذیرند و فرصت‌ها را با اراده و اشتیاق دنبال می‌کنند.

    اشتیاق علاوه بر محسوب شدن به عنوان یک ویژگی برتر رهبران کسب‌وکارها، یک عامل کلیدی در توانایی رهبران برای استقامت در مواجهه با چالش‌ها و موانع به شمار می‌رود. انگیزه و اراده بالای این رهبران موجب موفقیت در غلبه بر موانع و استمرار تلاش در جهت اهدافشان است.

    همان‌طور که جابز می‌گوید: «شما باید درگیر یک ایده، مشکل یا اشتباهی باشید که می‌خواهید آن را اصلاح کنید. اگر از همان ابتدا به اندازه کافی اشتیاق نداشته باشید، هرگز آن را ادامه نخواهید داد.»

    اپرا وینفری نیز در سخنان تاثیرگذاری که در این زمینه بیان کرده، گفته است: “اشتیاق نوعی انرژی است. قدرت حاصل از انجام کارهایی که شما را هیجان‌زده می‌کند را احساس کنید.”

    از تکنیک‌های زیر برای ایجاد و ادامه‌ی اشتیاق به عنوان ویژگی برتر رهبران در مسیر توسعه کسب‌وکار می‌توان بهره برد:

    • با چشم‌انداز درست شروع کنید
    • در مورد کارهایی که قبلا از انجام آن لذت می‌بردید، فکر کنید
    • راه‌هایی را کشف کنید که با آن بتوانید اهداف مورد علاقه‌تان را با هم ترکیب کنید
    • تفاوت بین سرگرمی و یک اشتیاق سودآور را تشخیص دهید
    • ترس‌های خود را بشناسید تا بتوانید بر آنها غلبه کنید
    • قدم بعدی درست خود را پیدا کنید

     صداقت و درستی

    سومین ویژگی برتر رهبران صداقت است. رعایت اصول و شئونات در رفتار و تصمیم‌گیری‌ها جزو حیاتی شخصیت رهبر مجموعه است. این ویژگی در رهبر وجهه‌ی سازمان را تعیین و به ایجاد اعتماد و اعتبار در میان کارکنان، مشتریان و سایر ذی‌نفعان کمک می‌کند.

    رهبران موفق یک‌سری اصول و قواعد مشخصی دارند که طبق آن فعالیت‌هایشان را انجام می‌دهند. در مواجهه با چالش‌ها و هنگام تصمیم‌گیری نیز بر اساس اصول اخلاقی برخورد می‌کنند و در تلاش‌اند تا در همین چارچوب ایفای نقش کنند. نکته مهم در این باره این است که رهبر کسب‌وکار باید در مواجهه با تصمیم‌ها و چالش‌های دشوار به انجام آنچه درست است، تعهد داشته باشد. آنها در ارتباطات و تصمیم‌گیری‌ها شفاف عمل می‌کنند و در تمام جنبه‌های کار خود، صادقانه سخن می‌گویند و رفتار می‌کنند.

    رهبران صادق، قابل اعتماد هستند و می‌توانند حس اعتماد و وفاداری را در اطرافیان خود برانگیزند. این به نوبه خود به ایجاد یک محیط کاری مثبت و سازنده کمک می‌کند. این رویکرد در نهایت منجر به رشد و شکوفایی سازمان در طول زمان می‌شود و بر شهرت و پایداری در صنعت تاثیر زیادی خواهد داشت.

    نوآوری ویژگی برتر رهبران کسب و کارها
    رهبران نوآور اراه حل‌های منحصر به فردی برای انجام کارها ایجاد می‌کنند.

    نوآوری

    خلاقیت و نوآوری هم یک ویژگی برتر رهبران کسب‌وکار است. رهبران خلاق تغییرات را پذیرفته و اعضای گروه را تشویق می‌کنند که در مورد دلیل انجام کارها به روش خاص توسط سازمان سوال کنند و روش‌های جایگزین بهتری را پیشنهاد دهند. این رهبران اشتباهات را به عنوان بخشی از فرآیند یادگیری در نظر می‌گیرند و کارکنانی را که ایده‌های جدید را امتحان می‌کنند و شکست می‌خورند مورد تنبیه قرار نمی‌دهند.

    رهبران نوآور از ترکیب تحقیقات و تجربیات عملی برای کمک به کسب‌وکارشان استفاده می‌کنند. این رهبران با اختصاص مداوم زمان و انرژی به توسعه روش‌های کارآمدتر، مطمئن می‌شوند که شرکت بهتر از رقبای خود عمل می‌کند.

    خلاق و نوآور بودن به آنها کمک می‌کند تا مشکلات متعدد را حل کنند و راه‌حل‌های منحصر به فردی برای انجام کارها ایجاد کنند. آنها حتی از تکنیک‌های تبلیغاتی و بازاریابی بهتری استفاده می‌کنند و همه چیز را متفاوت و خاص جلوه می‌دهند.

    تاب‌آوری

    تاب‌آوری به عنوان ویژگی برتر دیگر رهبران کسب‌وکار شمرده می‌شود. تاب‌آوری به معنای ظرفیت انسان برای مواجهه با چالش‌ها و شکست‌ها و سپس جبران این اتفاقات جهت ادامه‌ی مسیر است. رهبران دارای ویژگی تاب‌آوری می‌توانند سطح انرژی خود را در شرایط فشار نیز حفظ کنند. با تغییرات آسیب‌زا کنار بیایند و سازگار شوند. آنها از شکست‌ها درس می‌گیرند و بدون درگیر شدن و تشدید گرفتاری، بر مشکلات عمده غلبه می‌کنند.

    رهبران باید این قابلیت را در خود پرورش دهند تا امکان پیشرفت را تسهیل کنند. اهمیت تاب‌آوری در رفتار رهبر کسب‌وکار در تابستان ۲۰۱۳ در سوئیس کاملا مشخص شد. در آن زمان دو مدیر برجسته خودکشی کردند. این دو نفر که هر دو مدیرعامل سوئیسکام و مدیرمالی بیمه زوریخ بودند، تا حدی به دلیل موقعیت‌های مسموم حرفه‌ای و روابط کاری با مشکل مواجه شده بودند تا در نهایت به دلیل فقدان مهارت تاب‌آوری، خانواده و فرزندان خود را رها کردند.

    برای بهبود تاب‌آوری به عنوان ویژگی برتر رهبران کسب‌وکارها روش‌های زیادی وجود دارد که برخی را در ادامه توضیح می‌دهیم:

    تاب‌آوری ویژگی برتر رهبران
    تاب‌آوری یک ویژگی برتر رهبران دارای عملکرد بالا است.
    • بر روی اعضای تیم خود تمرکز کنید

    کارکنان پایه و اساس بهبود تاب‌آوری در کسب‌وکار هستند. به افراد خود اعتماد کنید و به آنها قدرت دهید تا وظایف خود را انجام دهند. با آنان ارتباط موثر برقرار کنید و ابزار مورد نیاز را در اختیارشان قرار دهید. بنابراین آنان راه‌حل‌هایی پیدا خواهند کرد که به پیشرفت سازمان و دوام آوردن در برابر مشکلات کمک کند.

    • از شرکای کاری خود حمایت کنید

    ممکن است ساختار کسب‌وکار شما در برابر موانع و تغییرات قدرت تحمل بالایی داشته باشد ولی شرکایتان چطور؟

    با حمایت‌های مادی و معنوی از شرکایتان به بهبود شرایط آنان و افزایش فرهنگ تاب‌آوری در مجموعه کمک کنید. این کار موجب به حداقل رساندن خطر در انجام فعالیت‌های شرکا می‌شود و تاثیر مستقیم خود را بر افزایش اثربخشی فرآیندهای سازمان شما ایفا خواهد کرد.

    • برای تاب‌آوری برنامه‌ریزی کنید

    سازمان‌ها باید سرمایه‌گذاری‌های قابل توجه و مستمری را در زمینه تاب‌‎‌آوری به عنوان ویژگی برتر رهبران و سایر اعضای سازمان انجام دهند. به کارگیری نیروی کار منعطف، برنامه‌ریزی، جانشین‌پروری و تلاش‌های مربوط به بازیابی از فاجعه همگی، می‌تواند به تقویت تاب‌آوری در کسب‌وکار کمک کند.

    • ارتباطات

    رهبران باید مهارت ارتباطی موثری داشته باشند. آنها الهام‌بخش افراد پیرامون خود هستند و به بهبود توانمندی‌های آنان کمک می‌کنند. هیچ رهبری بدون داشتن مهارت‌های ارتباطی خوب، توسط دیگران شنیده یا درک نمی‌شود. در ادامه روش‌های بهبود مهارت‌های ارتباطی برای رهبری مؤثر را توضیح می‌دهیم.

    ۱- روابط خود را توسعه دهید

    رهبری موثر با معیار زمانی سنجیده می‌شود که یک گروه برای انجام یک کار بدون هیچ‌گونه اصطکاک صرف می‌کند. رهبر، اعضای گروه را گرد هم می‌آورد و با تعریف روشن اهداف و مسئولیت‌های هر شخص رسیدن به نتایج دلخواه را تسهیل می‌کند. به صورت برعکس، فقدان مهارت ارتباطاتی در رهبر، دستیابی به اهداف را دشوار می‌کند و بهره‌وری را کاهش می‌دهد.

    ۲- اعتماد ایجاد کنید

    اعتماد، یک گروه را به هم پیوند می‌زند و وظیفه‌ی رهبر، اجرای فعالیت‌های مختلف برای ایجاد اعتماد در بین اعضای تیم خود است. رهبران به وضوح نقش و مسئولیت همه اعضای گروه در یک پروژه را مشخص می‌کنند و در اجتناب از ایجاد سردرگمی در گروه و ارتقای اعتماد نقش موثری دارند.

    ۳- گوش دادن فعالانه

    یک رهبر باید شنونده فعالی باشد تا بتواند به صورت موثر ارتباط برقرار کند. باید بدانید در چه زمانی صحبت خود را متوقف کنید و به اعضای گروه خود گوش دهید. با انجام این کار، اعتماد کارکنان را به دست می‌آورید و آنان به راحتی نظرات، ایده‌ها و بازخوردها و حتی شکایات خود را با شما در میان می‌گذارند. گوش دادن فعال هم‌چنین به عنوان ویژگی برتر رهبران کمک می‌کند تا تیم خود را بهتر درک کنند، بنابراین مهارت‌های گوش دادن به اندازه مهارت‌های ارتباطی برای رهبری موثر اهمیت دارد.

    ۴- وضوح و شفافیت

    یک ارتباط‌گر موثر، در ارتباط با دیگران به صورت واضح و شفاف ایده و افکار خود را بیان می‌کند. بیان روشن افکار و درخواست واضح خواسته‌ها به بهبود روابط و کاهش سوءتفاهم‌ها کمک می‌کند. ساد‌ه‌سازی اهداف و کاهش ابهامات، سرعت رسیدن به نتیجه را افزایش می‌دهد. اگر اعضای گروه در رسیدن به اهداف شکست بخورند، رهبران موثر اهداف را ساده می‌کنند تا در تسهیل درک و انجام کارها به کارکنان کمک کنند.

    ۵- همدلی

    اعتقاد بر این است که همدلی یک ویژگی برتر رهبران است و برای موفقیت کسب‌وکارها ضروری به نظر می‌رسد. بنابراین، رهبران باید مشکلات و ناملایمات کارکنان خود را درک کنند و نسبت به آنها همدلی داشته باشند. در صورت لزوم، آنها باید خود را به جای کارمندان بگذارند و تصمیماتی بگیرند که به نفع آنها باشد. علاوه بر این، یک رهبر همدل به حفظ تیم کمک می‌کند.

    همدلی یک مهارت موثر در بهبود ارتباطات به عنوان ویژگی برتر رهبران
    رهبران باید مشکلات و ناملایمات کارکنان خود را درک کنند و نسبت به آن‌ها همدلی داشته باشند.

    همکاری

    هفتمین ویژگی برتر رهبران کسب‌وکارها همکاری است. همکاری شامل کار با دیگران به شیوه‌ای مشارکتی و مولد است و جزو مولفه‌های حیاتی رهبری موثر محسوب می‌شود. در دنیای کسب‌وکار، همکاری رهبران را قادر می‌سازد تا به نتایج بزرگ‌تری نسبت به آنچه که خودشان می‌توانند به دست آورند، دست یابند و می‌تواند به ایجاد یک محیط کاری مثبت و پویا کمک کند.

    رهبران مشارکتی می‌دانند که موفقیت یک پیگیری انفرادی نیست و مایلند با دیگران برای رسیدن به اهداف مشترک، کار کنند. آنها برای ایده‌ها و کمک‌های دیگران ارزش قائل هستند و می‌توانند افراد را برای کار در جهت یک هدف مشترک گرد هم بیاورند.

    رهبران مشارکتی می‌توانند تخصص و مهارت‌های دیگران را برای مقابله با مشکلات پیچیده و دستیابی به موفقیت جمعی گرد هم آورند. آنها کارها و وظایف را به خوبی با دیگران تقسیم می‌کنند و سپس در جهت توانمندسازی و پشتیبانی از اعضای گروهشان گام برمی‌دارند. آنها هم‌چنین می‌دانند که کار با یکدیگر می‌تواند منجر به بهبود تصمیم‌گیری شود و علاوه بر دستیابی به نتایج بهتر، نقش کلیدی‌ای در ایجاد یک محیط کاری مثبت و فعال دارد.

    تطبیق‌پذیری

    تطبیق‌پذیری یا سازگاری به توانایی تغییر و تکامل در پاسخ به موقعیت‌ها، شرایط و محیط جدید اشاره دارد. سازگاری و تطابق در محیط کسب‌وکارهای امروزی که به سرعت در حال تغییر است، یک ویژگی برتر محسوب می‌شود.

    رهبران سازگار می‌توانند تغییرات بازار، رقابت، فناوری، فرهنگ و انتظارات را به سرعت تشخیص و به آن پاسخ دهند. آنها می‌توانند استراتژی‌های خود را در صورت نیاز تغییر دهند و پذیرای ایده‌ها و رویکردهای جدید باشند. آنها هم‌چنین قادر به مدیریت موثر تغییرات در سازمان خود هستند و می‌توانند گروه خود را از مسیرها و چالش‌های دشوار نات داده و هدایت کنند.

    یکی از مزایای کلیدی سازگاری این است که رهبران را قادر می‌سازد تا از برنامه، جلوتر حرکت کنند و در یک محیط کسب‌وکار که به سرعت در حال تغییر است، رقابتی باقی بمانند. رهبران انطباق‌پذیر می‌توانند به سرعت روندها و تحولات جدید را تشخیص، به آنها پاسخ دهند و در فرصت‌های جدید به محض به وجود آمدن موقعیت مناسب سرمایه‌گذاری کنند. آنها پذیرای بازخورد هستند و در صورت نیاز تغییراتی در رویکرد و سبک رهبری خود ایجاد می‌کنند.

    سازگاری یا تطبیق‌پذیری مهارت برتر رهبران
    رهبران سازگار قادر به مدیریت موثر تغییرات در سازمان خود هستند.

    یادگیری

    نهمین ویژگی برتر رهبران بزرگ کسب‌وکارها تمایل به یادگیری و رشد مداوم است. یادگیری مستمر شامل تعهد به جست‌وجوی دانش و مهارت‌های جدید و بهبود مداوم به عنوان یک رهبر است. این یکی از اجزای اساسی رهبری موثر است و رهبران را قادر می‌سازد تا در یک چشم‌انداز کسب‌وکار در حال تغییر، به پیشرفت مجموعه خود ادامه دهند.

    رهبرانی که متعهد به یادگیری هستند، با آخرین روندهای صنعت و بهترین روش‌های کاری به روز می‌مانند و می‌توانند تصمیمات آگاهانه‌ای اتخاذ کنند که منعکس کننده وضعیت فعلی بازار باشد. در نهایت مزیت رقابتی خود را حفظ می‌کنند و سازمان خود را در جهت‌های جدید و نوآورانه هدایت خواهند کرد.

    یادگیری مستمر هم‌چنین به رهبران کمک می‌کند تا انعطاف‌پذیر و سازگار باقی بمانند. به شرایط در حال تغییر بهترین پاسخ را بدهند، سبک و رویکرد رهبری خود را در صورت نیاز تنظیم کنند و سازمان خود را در دوره‌های تغییر و عدم اطمینان به خوبی رهبری کنند.

    رهبرانی که متعهد به یادگیری به عنوان ویژگی برتر رهبران هستند، همواره به دنبال بازخورد، استفاده از تجربیات مربیان کسب‌وکار و کسب آموزش‌های جدید هستند. بنابراین بهتر می‌توانند پیامدهای تصمیمات خود را درک کنند و انتخاب‌های آگاهانه‌تری خواهند داشت.

    فروتنی

    دهمین ویژگی برتر رهبران کسب‌وکارها فروتنی است. فروتنی به معنی متواضع بودن و نداشتن خود بزرگ‌بینی و غرور است. این ویژگی اغلب در دنیای کسب‌وکار نادیده گرفته می‌شود، اما یکی از مهم‌ترین شاخصه‌های رهبری موثر است.

    فروتنی از این جهت مهم است که رهبران را قادر می‌سازد به دیگران گوش دهند و محدودیت‌ها، کاستی‌ها، نقاط ضعف و شکست‌های خود را بپذیرند. فروتنی به رهبران کمک می‌کند تا نسبت به ایده‌ها و دیدگاه‌های جدید پذیرا باشند و به آنها اجازه می‌دهد بازخورد و انتقاد سازنده را سریع‌تر بپذیرند. این موضوع، رهبران را قادر می‌سازد تا مهارت های رهبری خود را در طول زمان بهبود بخشند.

    یک رهبر فروتن اعتماد و اعتبار را نزد دیگران ایجاد می‌کند و در صورت لزوم اعتبار خود را با دیگران به اشتراک می‌گذارد. فروتنی رهبران را قادر می‌سازد تا در صورت لزوم به راحتی عذرخواهی کنند. آنان روی آنچه واقعا مهم است، متمرکز می‌مانند و کمتر احتمال دارد که دچار خودمحوری یا خود شیفتگی شوند. بنابراین قادر خواهند بود روابط قوی با کارمندان و همکاران خود برقرار کنند. این به ایجاد یک محیط کاری مثبت و حمایتی کمک می‌کند و به بهبود روحیه و انگیزه در بین کارکنان منجر خواهد شد.

    در نهایت، فروتنی به عنوان ویژگی برتر رهبران به آنها کمک می‌کند تا تصمیمات بهتری برای همه‌ ذی‌نفعان بگیرند و از تمرکز بیش از حد روی سود یا موفقیت شخصی خودداری کنند.

    فروتنی ویژگی برتر رهبران موثر
    فروتنی به عنوان ویژگی برتر رهبران به آنها کمک می‌کند تا تصمیمات بهتری برای همه‌ی ذی‌نفعان بگیرند.

    نتیجه‌گیری

    در این مطلب ۱۰ ویژگی برتر رهبران کسب‌وکار را با هم مرور کردیم. مطالعه رهبری همواره از موضوعات مهم در کسب وکار بوده است و دانش و بینش فراوانی در مورد آنچه که یک رهبر بزرگ را می‌سازد، برای ما  فراهم آورده است. آن‌چه واقعیت دارد این است که از رهبران رویایی مانند استیو جابز گرفته تا متفکران استراتژیک مانند وارن بافت، هیچ پاسخ یکسانی برای این‌که چه چیزی یک رهبر بزرگ کسب‌وکار را می‌سازد، وجود ندارد.

    با این حال، با بررسی ویژگی‌های مشترک رهبران موفق، می‌توانیم درک عمیق‌تری از آنچه آنها را متمایز می‌کند و این‌که چگونه می‌توانیم برای توسعه این مهارت‌ها تلاش کنیم، به دست می‌آوریم. به خصوص این‌که این ویژگی‌ها لزوما ذاتی نیستند و می‌توانند در طول زمان توسعه یافته و تقویت شوند. رهبرانی که متعهد به رشد شخصی و حرفه‌ای هستند، برای پرورش این ویژگی‌ها تلاش می‌کنند و در نقش خود موثرتر ظاهر می‌شوند. در نهایت رهبران استثنایی به خلق آینده روشن‌تر برای سازمان خود کمک بسزایی می‌کنند.

    https://pvst.ir/fpl

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو